PabloA Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Idzie Ci coraz lepiej Czy chodzi Ci o to malowanie z orłem? Mi-24 Eagle Jeśli tak to jest on wymysłem węgierskich lotników Izraelczycy użytkowali chyba 12 szt. Mi-24 które przejęli w wyniku pewnych zawirowań od Bułgarów. Dostały nazwę własną krokodyl i nosiły standardowy jak na izraelskie śmigłowce kamuflaż. Swoją drogą ciekawe czy są dostępne jakieś kalki do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 Tak. o tym właśnie myślałem. Fajne fotki. Przydadzą się ,bo chce pokazać silniki. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 co do malowania ułatwię ci wybór, czeski ma inny kokpit, wiec odpada, a czemu nie użyłeś kalkomanii zestawowych do tablicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Dzigdze sobie po malutku. Jak oglądam galerie i prace forumowiczów to zawsze podobają mi się wypasione kokpity,wnęki ,dysze i inne bambetle. U mnie wychodzi to płasko.Kombinuje z technikami malowania .Jednak jak ktoś nie ma talentu artysty,to efekty jak na powyższych zdjęciach. Miedzy innymi dlatego nie użyłem kalkomanii do kokpitu-są płaskie. Moze to duży błąd .wyeliminowałem czeskie malowanie,a lubię tygrysy, Prawdopodobnie zorbie sobie Afgańskie-piaskowe- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Płasko??? Super Ci idzie, moim zdaniem dużo lepszy efekt niż kalki. Ziober w swoim Mi-6 pokazał, że blachy da się zastąpić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2015 Pan Andrzej Ziober to dla mnie niedościgniony wzorzec. Swojego wiatraka modelował 6 lat,a ja jestem za wielki raptus.Jeszcze farba dobrze mi nie wyschnie, a już chce doklejać następny element. Oglądam swoje fotki w powiększeniu i nie podoba mi się monitor,co prawda nie będzie go zbytnio widać, zakryje go pokrywa,ale zadręczy mnie sumienie.Musze to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2015 Poprawiłem monitor. W planach klejenie silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2015 Takie prawdopodobnie wybiorę malowanie. A tu fotki silnika z którym walczę. Moze uda mi się coś podobnego skleić Dziękuje PabloA, adres strony super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 Artysta nie jestem ale jak dla mnie możne być. Po lekkiej obrobce. Po czrnym metaliku po suchym pedzlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 Silniczki niczego sobie...jedyne co mi się rzuciło w oczy nie tak,to słabo je oszlifowałeś przed malowaniem...widać łączenie połówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 Powolutku zaczyna już coś widać.Przymierzam sobie na sucho elemenciki i jestem zadowolony. Poprawiłem troszkę silniki,lepiej nie potrafię.Pierwszy raz sklejam tak malutkie duperelki z drucikami. Nie jest to na pewno replika silnika jak na powyższych fotach, ale jak wstawię go na miejsce.dojdą inne elementy,otwarte pokrywy to z odległości pol metra będzie wyglądał jak prawdziwy...OBY? A co wy na to koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 No całkiem very zacnie Jurku , szukałem niestety nie mam w swoich zbiorach takich malowań Jeszcze kolega sprawdza, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 Silniczki pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 Mitrandir.PabloA podrzucił mi fajny link.Jest post wcześniej.PabloA jeszcze raz dziękuje. A możne ktoś wie co to są te cztery czerwone butle.Narobiły mi sporo pracy zanim je doszlifowałem. Preferowałem samoloty, ale zaczynają mi się podobać wiatraki. Dziękuje za słowa otuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 Fajniutkie te butle ci wyszły...to chyba z instalacji p.poż..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 No Jureczku idziesz jak burza , podoba mi się woje modelowanie i życzę powodzenia w dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2015 Rano znalazłem chwile i prysnolem sido. Po obiadku zrobiłem mały wasch.Atak to wygląda po złożeniu na sucho; Wiatraczek nabiera kształtów i nie mogę się doczekać malowania.a tu jeszcze sporo do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 hmmm, a jaką wersje robisz, bo przerzuciłem troszkę fotek w sieci i butle na twoim śmigłowcu sa lekko fantasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2015 Nie moglem się doczekać ,kiedy to skleję do kupy.Na sucho to nie to samo. Poszło gładko bez problemów.Po przymiarkach bebechy mieszczą się w korpusie A tak się prezentuje przekładnia wirnika głównego z sinikami: W/g.instrukcji to wersja ''E'' ale możne być ''S-F'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 W instrukcji też jest napisane, żeby butlę, którą pomalowałeś na srebrno, pomalować czarną farbą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 a czy oprócz tej instrukcji, posiadasz jakieś materiały pomocnicze ? Mi-24 E, nie ma takiej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 "E" to spudłowana przez zachodnich szpiegów próba identyfikacji kolejnej po Mi-24D wersji, czyli Mi-24W. A materiałów jest sporo. I w internetach i trochę na półce ;) Tak dla przykładu: Już się parę razy przez forum przewinęło to zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2015 To da się naprawić. Nie wiem czym się zasugerowałem. A dziękuje za kontrole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Grudnia 2015 Share Napisano 10 Grudnia 2015 http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=63&t=6852 http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=65&t=4312 To Ci się powinno przydać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2015 DZIĘKUJE Mikele Przemaluje butle i wcisnę parę drucików , ale tego jest ogrom. Mowie o butlach i o stronach linkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi