net_sailor Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 A te oleiste zacieki w otworów wylotowych łusek przy bębnach działek dasz radę jeszcze zmyć? Ja rozumiem lekkie okopcenie z resztek prochu, ale nie zacieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Tak bez swastyki to żaden szanujący mniemiec się nad pustynią nie pokaże ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 16 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2016 A te oleiste zacieki w otworów wylotowych łusek przy bębnach działek dasz radę jeszcze zmyć?Ja rozumiem lekkie okopcenie z resztek prochu, ale nie zacieki! poprawione, zastąpimy pastelami lub pigmentami po pólmacie Tak bez swastyki to żaden szanujący mniemiec się nad pustynią nie pokaże ;) Dlatego leży teraz na szafce a tak na prawdę producent utrudnił życie i swastykę podzielił na dwa - mi się nie chciało jakoś jej składać po 2 h walki z pozostałymi kalkami. Po za tym różnie do tych znaków podchodzą na konkursach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Po za tym różnie do tych znaków podchodzą na konkursach Znaczy, że doświadczyłeś tego na własnej skórze w Polsce? Bo, że w byłym "Reichu nr 3" ścigają to wiadomo i jak będziesz tam startował to lepiej dmuchać na zimne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 ... a tak na prawdę producent utrudnił życie i swastykę podzielił na dwa - mi się nie chciało jakoś jej składać po 2 h walki z pozostałymi kalkami. Po za tym różnie do tych znaków podchodzą na konkursach Nie jest tak strasznie. Składałem taką w 72-ce. A w razie "W" Techmod robi w całości to może jakieś dopasujesz. Po za tym różnie do tych znaków podchodzą na konkursach Znaczy, że doświadczyłeś tego na własnej skórze w Polsce? Czasami nadgorliwcy się znajdą. Na jednej wystawie widziałem wszystkie hakenkreuze pozasłaniane kartkami papieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Czasami nadgorliwcy się znajdą. Na jednej wystawie widziałem wszystkie hakenkreuze pozasłaniane kartkami papieru. A mówią, że nadgorliwość gorsza od faszyzmu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 27 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2016 mały up date możliwe, że już ostatni przed galerią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Wiatrochron już wklejony? Tam u góry na rogach były takie pręty-rozpórki, które pełniły rolę uchwytów dla wsiadającego/wysiadającego pilota: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 27 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2016 Wiem do doklejenia jeśli chodzi o kabinę zostało mi; drążek pilota, wspomniane uchwyty, rygiel do otwierania kabiny, wysięgnik od części otwieranej, osłona pilota i antena. Jeśli chodzi o inne pierdołki to np rurki zasilające w wodę chłodnicę za czaszą śmigła oraz np linka od anteny. Myślę że finalnie uporam się z tym projektem w weekend i zacznę coś nowego a z czym ot zobaczę bo czeka na mnie he162 MPM, seafire z airfixa i dwa migi - zobaczmy na co najdzie mnie ochota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 nie ukrywam że bardzo mi się podoba Twoja praca, ponieważ mam za soba model Mesera z Trampka w tej skali to muszę przyznać że sporo detali ładnie ci wyszło, z uwag to odwieczny problem modelarzy lotniczych WWS czyli łączenie wiatrochronu z kadłubem oraz sztucznie wyglądające koła (ja też z tym nie walczyłem robiąc sztuczne ugięcia) - dość ostry kąt styku kół z podłożem powoduje że dość trudno w meserach to ładnie zrobić sposobem jest oczywiście umiejscowienie modelu na dioramie z trawą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 27 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2016 z uwag to odwieczny problem modelarzy lotniczych WWS czyli łączenie wiatrochronu z kadłubem Czyli?? Możesz rozwinąć temat bo niestety w lotnictwie jestem świeży i jak widać nie łapę tego slangu jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Chodzi o miejsce łączenia transparentnego elementu owiewki z kadłubem (od przodu) z reguły wychodzi tam jakaś niedoskonałość i tak jest w Twoim przypadku chyba że to jakieś ślady eksploatacji ale jak powiększyłem zdjęcie to niestety jest rozmazane i nie widzę dokładnie. samoloty WWS miałem na myśli maszyny z okresu drugiej wojny światowej w nowoczesnych maszynach owiewka ma inną konstrukcję i trochę łatwiej to 'czysto' wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 27 Stycznia 2016 Share Napisano 27 Stycznia 2016 Zdjęcie nr. 2 i 3 od o dołu: celownik - wygląda jakby był wklejony centralnie, a powinien być przesunięty. Dla porównania masz zdjęcie net_sailora. W tej pozycji zasłania Ci zegary. Dasz radę poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 28 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2016 Baas Ark, nie będę nic poprawiał bo celownik jest przyklejony z uwzględnieniem przesunięcia - zresztą przy tablicach yahu nie ma innej opcji. Dodatkowo zdjęcie net sailora przedstawia jakąś inna wersje 109tki ponieważ celownik jest po lewej a u mnie jest atak jak na załączonym niżej linku po prawej http://40.media.tumblr.com/7c701c7b9c94c1fcc95e3cb2f1c5fd6a/tumblr_mq8ssbUJG11rc7erjo1_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 Faktycznie, moje zdjęcie jest w symetrycznym odbiciu! Widać to np. po chwycie powietrza do sprężarki, który znalazł się po niewłaściwej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 Fakt, wiedziałem, że przesunięty tylko kierunek nie dawał mi spokoju. A dodatkowo zmyliło mnie zasłonięcie zegara. Działaj, ja "pacze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 29 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2016 tak co y rozwiać ewentualne wątpliwości Baas Ark - za wiele nie popatrzysz bo dziś wieczorem lub jutro nastąpi galeria.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 29 Stycznia 2016 Share Napisano 29 Stycznia 2016 "Zdjęcie niedostępne", ale czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi