erolo2000 Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Witam Waszmościowie Teciak z UM po wczorajszym wolnym dniu gotowyj. 165 częśći i 15 godzinek zabawy. Umiejscowienie w historii - załóżmy ,że będzie to Bitwa pod Lenino X.1943. Od siebie dodam ,że było trochę zadymy - wymsknął mi sie z ręki na glebę przy robieniu pinwasha . (pierwszy taki przypadek w mej karierze ulepiacza amatora) i gąski se rozleciały . No ,ale udało sie to naprawić . I tak właśnie wkroczyłem na dobre ;) w Soviecka pancerkę LWP. Kolejny w kolejce (być może jeszcze w tym roku się uda go ulepić) to SU-76M . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Pozytywnie! Okopcenia przy wydechach dodały mu realności. Skleroza, mogłem wcześniej doradzić, ale to jeszcze można uzupełnić - rozważ dodanie lin holowniczych (tylko raczej nie UM-owych, dość paskudnych gumowych tylko np. coś od Eureki) i dorobienie belki do wyciągania z błota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erolo2000 Posted December 6, 2015 Author Share Posted December 6, 2015 Dla mnie też spoko sie prezentuje - biorąc pod uwagę ,że jestem w klasie "amator" . Dzięki za rady ,ale już go nie tykam ... Mam natomiast małego zgryza .Do kolejnego T34/76 typ 1942 mam koła szprychowe z tego modelu co skończony - podmieniłem je w tym Lenino-wym . Posiadam do kolejnego kalki z nr taktycznym 236 "J - Toro" i na podstawie zdjęcia wygląda mi ,że coś pomieszane miał te koła (tzn. 4 pełne jedno "szprychowe" )..Tylko mi nie mów Michał ,że będę musiał dokupić kolejny model z UM by wymienić te cztery - nie wyrobie finansowo - RATUJ . Może ujdzie jak założę mu wszystkie szprychowe - mogło się tak zdarzyć (teoretycznie ),że jeden miał takie a drugie wszystkie jednakowe szprychowe ??? http://wio.ru/tank/for2/t34pol.jpg http://www.toro-model.com.pl/pliki/72d05e.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Elegancko ci wyszedł. Twoja prezentacja modeli jest już bardzo dobra. Najlepsze jest zdjęcie drugie - o coś takiego mi chodziło w kwestii kadrowania. Porównaj je sobie z trzecim i zobaczysz różnicę. Więcej zdjęć jak to drugie i będzie idealnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
taltos1 Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Najlepsze jest zdjęcie drugie - o coś takiego mi chodziło w kwestii kadrowania. Porównaj je sobie z trzecim i zobaczysz różnicę. Więcej zdjęć jak to drugie i będzie idealnie. Dokładnie tak, a model bardzo fajny Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Z 236-ką nie ma siły, koła "pełne" niezbędne. Uwaga - 235-ka miała koła z otworami ulgowymi na ostatniej pozycji, jak na fotce do której dałeś linka, za to 236-ka na przedostatniej (zdjęcie również z przeprawy na przyczółek warecko-magnuszewski, czołg z Jeepem na tylnym pancerzu) https://bloghistorycznomilitarny.files.wordpress.com/2015/07/d83946e33afb4265a16efd36d7fef3d3przeprawa-1-bpanc.jpg W sprawie możliwości zdobycia kół "pełnych" wysyłam PW, coś się da zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted December 8, 2015 Share Posted December 8, 2015 bardzo fajne szkraby - tak ten 34ty jak i T-70, ta zieleń to jaki kolorek konkretniej? (prod/nr) Niedawno nabyłem kalki PanzerArt-u do pojazdów LWP, także mogę je szczerze polecić. pozdr! ww Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts