MichalZ Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 I ostatnie wzmianki w sprawie budowy X-wing-sa Zaczęło się od budowy R2-D2 Tuż po,podstawka R2-D2 na miejscu Zestaw sklejony,teraz malunki W sumie ,model zajął mi ,(patrząc na godzinę na modelworku) 7 godzin, ale za model zabrałem się na dobre ok.19 także.., wyszło to mniej,bez śpieszenia się, miało być dłużej od TIE, a wyszło..jak widać ;) Na dziś to wszystko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Fajnie Ci to wychodzi. Też posiadam kilka modeli Bandaii ze Star Wars. tylko czasu brakuje by się nimi zająć. Patrząc na jakość wypraski są świetne. Sokoła też będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 A nie wiesz może czy C3-PO w 1/72 jest gdzieś dostępny? Jest zobacz zestaw AMT ERTL 8262 jak chcesz zdobyć większość postaci z sagi w 1:72 to polecam Hasbro z serii Micro Machines ( figurki są co prawda zrobione na gotowo, ale jakość figurek jak i malowania bardzo dobra a pozy przyzwoite, daje się z tego zrobić niezłe dioramki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2015 Fajnie Ci to wychodzi. Też posiadam kilka modeli Bandaii ze Star Wars. tylko czasu brakuje by się nimi zająć. Patrząc na jakość wypraski są świetne. Sokoła też będziesz robił? Tak sokół też jest w planach, będzie ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Bardzo ładnie Ci to poszło,czyściutko i elegancko.Fajny i konkretny warsztat Moze tez sprawie sobie taki model i odmłodnieje o cztery dychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek84 Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Super się to ogląda . Domyślam się, że maluje aerografem? Pędzlem da radę uzyskać taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2015 Zgadza się,maluje aerografem,niestety ale takich efektów pędzlem się nie uzyska. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 20 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2015 Dziś ubogo pod względem aktualizacji,ale to dlatego że dłużej schodzi mi malowanie niż składanie (jak widać,wolę sklejać ) ale .. rozpoczęło się malowanie, Na pierwszy ogień ruszył Luke Skywalker oraz R2-D2 , I tu ,już gotowy wraz z robotem i wnętrzem kabiny Następnie figurki oraz wnętrze zmontowałem z sobą na stałe Oraz pasowanie wszystkich modułów I tu,model umalowany, nie było sensu rozdrabniać się ,gdyż model chronologicznie umalowany takim samym sposobem jak TIE Fighter, czyli 1.Czarna połysk + [L.T. --> 2.Deck tan + L.T -->3.Deck tan + White +L.T] I podztawka ,sposób dalej ten sam tylko farba inna ,tu XF-83 " Medium Sea Gray 2 (RAF) Tak wygląda to teraz, zabieram się za malowanie szczegółów ..chociaż w sumie jest ich dokładnie kilka, ciemne końcówki dysz od silników,miejsca między płatami, oraz silnik z tyłu oraz góra. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek84 Napisano 20 Grudnia 2015 Share Napisano 20 Grudnia 2015 Dzięki za odp. W takim razie jeszcze duże przede mną ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2015 Postęp prac, narazie symbolicznie, podmalowałem dysze silników oraz tylną płytkę, silniki między skrzydłami, poszedł również lakier na myśliwca i podstawkę A teraz ruszam z nakładaniem kalkomanii.. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2015 A więc, dziś trochę to żmudnie to szło,dlatego tylko jedna aktualizacja , ale chyba najcięższe wykonane, położenie kalkomanii których było sporo jak na tak mały model (dodam że każdy inny kolor panelu to osobna kalka ), kładło to się różnie ,położyłem również lakier i pierwszą warstwą "Mr.Mark Softer" zmuszam kalki do posłuszeństwa, narazie to wszystko jeszcze schnie, ale myślę że jutro będą ostatnie walki z modelem czyli wash, obicia itp:. Tak to wygląda teraz.. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 22 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2015 Kolejna aktualizacja, model ma się ku końcowi, zrobiłem wash-a,wyszło to tak Wash-owanie zacząłem od skrzydeł Przed Po Kadłub Model kompletnie z washowany ,oprócz dziobu Co do samego myśliwca, zostały okopcenia, delikatne obicia ciemniejszym kolorem praca metalizerami nad silnikiem oraz podztawka, prawdopodobnie dziś ukończę ten model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 22 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2015 A więc,ostatnia aktualizacja co do X-wing-a , końcówkę modelu rozpocząłem od przetarcia jasnym kolorem metalicznym (silver albo aluminium) od vallejo, wszystkiego co tyczyło się silnika Następnie wziąłem się za okopcenia i efekty zużycia ,wyszło to tak Z wash-owałem podztawkę I domalowałem szczegóły Model uważam za zakończony, zapraszam do galerii viewtopic.php?f=116&t=52037 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 23 Grudnia 2015 Share Napisano 23 Grudnia 2015 Czekam na następny z kolekcji Bandai. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2015 A więc..AT-ST, model to samo co dwa wcześniejsze, super zdetalowany, oprócz samego modelu tradycyjnie w pudełku mamy jeszcze podztawkę, 3 figurki ( 2 imperialistów oraz Chewbaccę ) oraz imitację laserów. Krótki in-box ,zrzut na najciekawsze szczegóły Postaram się jeszcze dziś zdać pierwszą relację z budowy, model tak jak na pudełku,będzie klasycznie szary z tym że tu będzie nie co walki z podstawką . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 23 Grudnia 2015 Share Napisano 23 Grudnia 2015 Podoba mi się technologia wielokolorowego wtrysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2015 A więc,pierwsza aktualizacja, pracę rozpocząłem od sklejenia elementu do którego tak naprawdę wszystko się montuje łapy oraz kabinę Pierwsze prace wyglądały tak : I połowa punktu I tu kolejne pół I klasycznie, trzy ujęcia z filmu tej maszyny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2015 Aktualizacja nr.2 , rozpocząłem budowę łap AT-ST, Pierwsza łapa, Oraz tu ,gotowa pierwsza łapa maszyny kroczącej Sklejone oby dwie I montaż podzespołów w jeden Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2015 Przedostatnia relacja z budowy przed malowanie , po skończeniu łap, budowanie kabiny to czysta przyjemność, duże świetnie spasowane elementy,wygląda to tak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2015 Ostatnia aktualizacja z sklejania modelu Drobne szczegóły typu np:. klapki na lukach kierującego maszyną Uzbrojenie , blastery Rakiety naprowadzane Wyrzutnia granatów Wyciąłem również podstawkę i skleiłem Chewbaccę Laser na miejscu Rakiety na miejscu Wyrzutnia na miejscu "Chewie" na maszynie AT-ST sklejone,jutro malowanie wnętrza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 24 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2015 Dziś było malowanie, na razie wnętrze oraz figurki Zaczęło się tak Następnie doszły szczegóły I tu już po lakierze oraz wash-u Składanie podzespołów Prawdopodobnie jutro model oraz figurki dostaną barwy zasadnicze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 25 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2015 Dziś było malowanie , Następnie poszedł bardzo dokładnie lakier oraz wash, wykonałem również drobne efekty zużycia oraz okopcenia na lufach głównego uzbrojenia i wyrzutni granatów . Model oczywiście nie jest jeszcze skończony, zostanie pokryty lakierem matowym, jutro postaram się domalować figurantów oraz będzie wykonana podstawa,aby zachować taki sam odcień na podłożu maszynę ubrudzę równorzędnie z malowaniem podstawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yach Napisano 28 Grudnia 2015 Share Napisano 28 Grudnia 2015 Mam zakupione akurat te same modele (TIE, ATST) i szukając logów z budowy trafiłem tutaj. W sumie zarejestrowałem się, żeby zwrócić uwagę na jedną rzecz. Wszystko jest OK, ale powiedz, czemu działko na dziobie (to na środku, od spodu) jest zamocowane do góry nogami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 28 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2015 W sumie przez przypadek, trochę z pośpiechu, jest to element w pełni ruchomy wiec jego poprawienie to kwestia minuty ;) już to poprawiłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 8 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2016 Mimo iż warsztat chwilowo zwolnił odebrałem kolejną dostawę modeli z świata Star Wars Tym razem nie tylko bandai ale i trafił się akcent z fine molds, modele dalej trzymają wysoki poziom detali ,super wyglądają już na ramkach , postaram się w miarę możliwości coś wrzucać z przebiegu prac nad którąś z maszyn, a do AT-ST wrócę jak tylko uzbieram wszystko co potrzebne do dioramki, pierwsze rzeczy już są , wtedy też model zostanie ubrudzony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi