MichalZ Napisano 19 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2016 Tie Lord-a Vader-a ląduje na warsztacie , na początku krótki in-box A teraz to co udało mi się już zbudować Jak widać,modelik jest wręcz prostacki, nie ma zbyt wielu elementów także sądzę że dziś w godzinach wieczornych pokaże go już całego sklejonego. I klasycznie trzy filmowe ujęcia tej maszyny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 19 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2016 Witam, a więc, udało mi się dokleić go dziś całego Tak to wyglądało Składanie części zasadniczej Płyty boczne Podstawka Całokształt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Pierwsza seria obfitowała w super pojazdy, postacie, zwierzaki. potem było już pod tym względem źle.... To słowa po obejrzeniu 7 części.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 To słowa po obejrzeniu 7 części.... Co chcesz? Disney robił.... Do tematu: Piękny zestaw z tego wszystkiego wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Bardzo ciekawy warsztat. Czekam aż zaczniesz y-winga Gdzie kupujesz modele bandai? Planuje zakupić sokoła ale nie wiem jeszcze gdzie będzie go nabyć najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 Wymalowałem wnętrze , na początku wyglądało to tak : Później doszły szczegóły,kalkomanie itp:. Następnie poszedł wash Model postaram się odmalować jeszcze dzisiaj, lub jutro rano, tak by wieczorem był już gotowy, nie zostało dużo tym bardziej że z zewnątrz jedyne jako takie wyzwanie to zamaskowanie szklarni i bocznych paneli Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 Bardzo ciekawy warsztat.Czekam aż zaczniesz y-winga Gdzie kupujesz modele bandai? Planuje zakupić sokoła ale nie wiem jeszcze gdzie będzie go nabyć najlepiej Y-wing będzie tuż po Myśliwcu Vader-a ,modele nabywam przez znajomego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 23 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2016 Witam, udało się pomalować myśliwca, w sumie nie ma żadnych kalkomanii, więc zostaje mi tylko podmalować szczegóły metaliczne oraz ciemno szare ,położyć lakier oraz wash, mam w planach jeszcze dziś w nocy pokazanie skończonego modelu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2016 Małe opóźnienie ,ale udało się ukończyć model , model tym razem pokryłem matowym lakierem ,prace rozpocząłem od domalowania ciemno szarych szczegółów oraz uzbrojenia które pokazane są w instrukcji Dopieszczenie ostatnich szczegółów oraz zdjęcie masek z szklarni.. Z wash-owałem wpierw wewnętrzną stronę bocznych płyt. Oraz tu już gotowe . Następnie wykonałem wash na górnej oraz dolnej stronie myśliwca . I tutaj już po W między czasie dokończyłem również podstawkę I tutaj już kończenie zewnętrznych części płyt. Zapraszam do galerii viewtopic.php?f=116&t=52562 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 Świetna robota z Tie Vadera. Brakuje tylko lakieru matowego lub półmatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2016 Świetna robota z Tie Vadera. Brakuje tylko lakieru matowego lub półmatu. Dzięki ;) , lakier dałem matowy z gunzy. Dziś rozpoczynam prace nad chyba najbardziej wymagającym modele z bandai który dotąd się pojawił w tym warsztacie.Sokół oraz Slave I dopiero się pojawią za ok.miesiąc, ale nie sądzę by były tak wymagające jak Y-wing , na początku in box, zwykle pisałem "zrzut na najciekawsze szczegóły" ale nie tym razem..., ten model to cały jeden "wielki szczegół" !!! Technologia kolorowego wtrysku już się pojawiała ale w żadnym z dotychczasowych modeli nie była tak dobrzy wykorzystana, panel na kabinie pilotów został odzielnie wykonany i mało tego już w odcieniu żółtym,Ci którzy modelu nie malują mają już gotowy element , zaś ci którzy nadają barwy od podstaw (jak ja na przykład) mogą umalować ten panel osobno bez zbędnego maskowania ! Bardzo dobrej jakości drobne kalkomanie .. Masa różnego rodzaju przewodów do przyklejenia itp:., to właśnie te szczegóły nadają temu modelowi uroku,każdy przewód będzie też w odcieniu metaliczny Klasycznie podstawka I instrukcja..wielkości dobrego plakatu ;) Model ma sporo elementów, na pewno między montowanie wnętrza kabiny będę musiał zrobić stop i umalować wszystko przed złożeniem, oczywiście w środku będą dwaj piloci, i R2 . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2016 Postępy mierne,ale tak to będzie wyglądało , dziś skleiłem 1 punkt cały, czyli wnętrze kabiny i samą kabinkę Oszklenia oraz kolorowego panelu nie przyklejam gdyż łatwiej będzie to wymalować osobno ,i po staremu,trzy ujęcia z filmu epizody IV-VI . Oraz... ,wpadła mi taka myśli.Może tym razem nie budować go w formie lecącej na plastikowej podstawce zaś stworzyć pod niego małą podstawkę, otworzyć kabinę pilota inspiracją było to zdjęcie : Co o tym sądzicie? Budować po staremu czy może tym razem mała zmiana ? Dodam że planowo chciałem dać pilota z VI epizodu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 25 Stycznia 2016 Share Napisano 25 Stycznia 2016 Nie ma złych Y-Wingów więc jak zrobisz tak będzie dobrze. Pytanie, czy tam nie można wymiennie zastosować podwozia i podstawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2016 Ogólnie producent to rozwiązał w ten sposób że albo zaślepki albo podwozie, a dziura na podstawkę (tą z zestawu) jest cały czy, nie ma żadnej zaślepki chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Niezły warsztat, naprawdę podziwiam. Ostatni model zrób na podstawce, będzie deczko inny od pozostałych "latających". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 27 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2016 Kolejne postępy, tym razem część zasadnicza , w punktach 2-10 I kilka zrzutów na szczegóły Ogólnie firma dosyć miernie rozegrała sprawę podziału na etapy składania, np:. cześć zasadnicza ma ok. chyba 25 punktów z czego większość jednego punktu to poprostu jeden element, przez co instrukcja jest duża i nie wygodna . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 28 Stycznia 2016 Share Napisano 28 Stycznia 2016 Ale nie zaprzeczysz, że model jest niesamowity? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 28 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2016 Ale nie zaprzeczysz, że model jest niesamowity? ;) Model jest genialny, wydaje mi się że jest to perełka wśród wszystkich tych modeli Na zbliżeniach wygląda jak rafineria. Piękny detal A to dopiero początek tego "kabelkowania" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 30 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2016 Witam, ,nie mogłem dać wczoraj aktualizacji z postępów gdyż photobucket miał prace konserwacyjne , w efekcie tego muszę dać wszystkie postępy w jednym poście, prace zacząłem od dokończenia etapu kabelkowania Następnie wziąłem się za silniki Moment przymocowania ich do części zasadniczej Dałem też R5 Do budowałem działko na kokpicie pilota Dokończyłem podwozie Całokształt Dziś postaram się rzucić go w barwy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Niezła maszyna. Czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2016 Model otrzymał swe barwy, był to chyba najtrudniejszy jak dotąd model SW w umalowaniu, Następnie wziąłem się za wykończenie wnętrza kabiny wraz z pilotem Odmalowałem też R5 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2016 Kolejne szczegóły,tym razem detale jednego z silników, uchylam rąbek tajemnicy,tak ,jeden z nich będzie otwarty,z racji małej podstawki mogę coś takiego wykonać ,prace zacząłem od nałożenia aluminium Następnie metaliczne detale I tutaj po wash-u Element trafił już na swoje miejsce docelowe W między czasie ściągnąłem również maski z kokpitu pilota Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 1 Lutego 2016 Autor Share Napisano 1 Lutego 2016 Kolejne detale,tym razem to co jest ikoną tego pojazdu czyli wszystkie te kable , odmalowane na swój kolor Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybka45 Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 fajnie to wygląda Już sobie wyobrażam efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 2 Lutego 2016 Autor Share Napisano 2 Lutego 2016 Kolejna relacja, tym razem zacząłem walkę z washem , podzieliłem sobie model na części gdyż z washowanie całego było wprost nie możliwe, I tutaj już dokończyłem również kabinkę i całokształt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi