Peter_D Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Ciekaw jestem jak Ci wyjdzie chrom na N1. To chyba najcięższy efekt do uzyskania. W sumie, części chromowe mogłeś przylepić później, teraz będzie Ci strasznie ciężko maskować te wszystkie kształty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Ogólnie model mogę rozszczepić tak by właśnie co żółte pomalować osobno, i osobno pomalować części w kolorze metalowym, co do samego wykonania własnie nie wiem, jutro powinienem mieć już kolor aluminium z ammo of mig, w dom zaś posiadam chrom silver i titanium ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 A więc co do kwesti N-1 ..... 1.W weekend (który jeszcze trwa) ukończyłem malunek myśliwca wraz z podstawką, wszystko zaczęło się od takiego przygotowania modelu ;) Kolejnym etapem było pomalowanie wnętrza oraz figurki,wybrałem młodego Anakina ;) Gdy wszystkie szczegóły miały swe barwy poskładałem go w całość,przymocowałem oszklenie zamaskowałem i nałożyłem zasadniczy żółty Następnie doszły kalkomanie oraz pomniejsze szczegóły,głównie R2-D2 ;) Model również otrzymał wash,tym razem tylko linie podziału Lekkie okopcenia,jedynie miejsca silników oraz uzbrojenia Na sam koniec zająłem się podstawką, kolory sugerowane instrukcją Za mocowanie modelu Kolory użyte do pomalowania modelu : White Gloss,Black Gloss,Chrom Silver ,Lemon Yellow, Raf Medium Gray , German Grey, Flat Earth ,Silver(AK) ,Black (MM) reszta farb to Tamiya + Leveling Thinner. Link do galerii : viewtopic.php?f=116&t=55420 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 25 Września 2016 Autor Share Napisano 25 Września 2016 Następna figura,tym razem padło na C3PO, będzie on w duecie z R2-D2 który za jakiś czas powstanie, na razie in-box tytułowego robota ;) Składanie głowy robota Tułowie Nogi Ręce Zakończenie budowy robota To oczywiście nie koniec, teraz zajmę się jego postarzeniem tak by przypominał ubrudzeniem tego z IV Epizodu ,tak jak wyżej wspominał C3PO trafi na wspólną podstawkę z R2-D2 a Tu tradycyjnie trzy zdjęcia .... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Jedynie co to słabo trochę wyglądają te "siłowniczki" przy łokciach - trochę takie wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 7 Października 2016 Autor Share Napisano 7 Października 2016 Rozpoczynam pracę nad AT-AT-em , model już wiekowy ta konkretna edycja pochodzi według pudełka z 1983 roku, skrócony in-box ;) Jak widać,model ma nie zbyt dużo elementów i proste malowanie, sądze ze w weekend go ogarnę ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 8 Października 2016 Autor Share Napisano 8 Października 2016 Relacja z budowy AT-AT Model przygotowany do malowania, zdjęć i opisu składania mało bo w sumie elementów tyle co na spokojnie 2 godziny składania (bardzo spokojne) ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Szyję ma chyba jednak trochę za długą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 11 Października 2016 Autor Share Napisano 11 Października 2016 Relacja z prac malarskich przy AT-AT W weekend zmalowałem maszynę, pracę wykonywałem w następujących etapach Jako pierwszy poszedł podkład czarną farbą Tamiya z Połyskiem Następnie szary RAF 2 również Tamiya I rozjaśnienie ,do bazowej farby dodałem trochę białej Zgrupowałem wszystko co potrzebne mi do wykonania modelu ;) I rozpocząłem wash-owanie maszyny, póki co tylko "głowa" oraz nogi Dziś zamierzam dokończyć model , w między czasie podmalowałem również detale końcówki uzbrojenia oraz czerwony wizjer załogi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Zakończenie wash-owania maszyny Niestety na ostatnią sesje zdjęciową maszyny dziwnie zadziałało światło przez co zmienił się jego odbiór :/ ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Szybki modelik na weekend, wczoraj wieczorem zabrałem się za TIE Interceptor-a , standardowy in box,zawartość pudełka nie różni się wiele od poprzednich modeli podobnych konstrukcją I postęp prac,wpierw kabina pilota Płaty boczne Jak widać model wprost przygotowany do malowania,spróbuje dziś uwinąć cały temat i standardowo trzy ujęcia z filmu tej maszyny oraz jedno za pożyczone ,wnętrzami się wiele te pojazdy nie różnią Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 22 Października 2016 Autor Share Napisano 22 Października 2016 Niestety prace nad TIE się przedłużyły ale..po kolei , w tygodniu odmalowałem model , wnętrze oraz z zewnątrz Pojawiły się również po mniejsze szczegóły oraz wash ;) Model uważam za zakończony , podstawka wprawdzie nie umalowana ale model będę w tygodniu ustawiał na innej podstawce, element "poszycia gwiazdy śmierci" wykorzystam do czegoś innego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadas_75 Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Piękne modele i jakie tempo, widać, że moc jest z Tobą Też kiedyś budowałem modele w takim tempie, może nawet szybciej, jednak jakość wykonania była raczej mierna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 26 Listopada 2016 Autor Share Napisano 26 Listopada 2016 Kolejny temat ląduje na warsztacie , tym razem czołg Federacji w skali 1:32 firmy AMT/Ertl , model średnio wymagający, mała ilość elementów ,proste malowanie i niska cena czynią z tego modelu idealny temat dla odpoczynku po między wymagającymi modelami. Krótki in box zrzut na to co najważniejsze ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Z AAT będziesz miał problem przy tylnym włazie. Szpara na 3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2016 Relacja z Budowy czołgu Federacji, model w sumie podzielono na kilka prostych punktów : 1 2 3 4 5 Model składał się nieźle, jest on już trochę wiekowy i zapewne gdyby bandai go zrobił wyglądał by o wiele ciekawiej i może nawet była by jakaś figurka dowódcy.. ale ,model jest pokaźnych gabarytów, niedługo zamierzam malować . Z AAT będziesz miał problem przy tylnym włazie. Szpara na 3mm No fakt, są miejsca które wymagają nie tyle szpachlowania co nawet docięcia paseczka z profilu plastikowego :(. Nie mniej jednak nie ma dużej alternatywy w tematach pojazdów w skali z epizodów I-III co sprawia że ten model jest mile widzianym "dużym" szczegółem w kolekcji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iskra3333 Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Pieknie Ci to idzie. Musiałeś gdzieś szpachlować te modele z Bandai ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 Nie użyłem ani grama szpachli . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cheopsik Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Super tak przejrzałem pokrótce twój temat bo też się przymierzam do kupna modelu z tej firmy a dokładnie AT-ST i tak szukając czegoś na temat tej firmy i jak zrobić trafiłem na taki filmik https://www.youtube.com/watch?v=XG-0OE5gWOI i zaciekawił mnie sposób jak uzupełnia łączenia elemetów i wgłębienia tym czarnym pędzelkiem i czy wiesz wiecie może czym to się robi? . Kiedyś sklejałem modele ale to był wiek podstawówki gdzie robiłem modele na swoje możliwości. Po świętach wróciłem do zabawy i skleiłem na rozkręcenie Milenium Falcon Revela z farbkami i wciągnęło na tyle żeby robić coś kolejnego na wyższym poziomie. Dlatego pytam akurat Ciebie bo sklejasz te modele i może coś więcej wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Siemka , a wiec tak na szybko to ' czarne coś ' to nic innego jak klasyczny wash by wydobyć detale oraz podział poszycia, tu akurat użyty Panel Liner firmy tamiya o kolorze czarnym , plastik Bandai ma fajną specyfike ze przyjmuje efekty bez malowamia . Mimo tego ja maluje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cheopsik Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Super dzięki za info. Ja też będę malował ale w razie czego jakby chciał wydobyć właśnie detale przynajmniej wiem już co i jak. Teraz myślę co wziąć pierwsze na tapetę bo wybór spory:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 3 Lutego 2017 Autor Share Napisano 3 Lutego 2017 Najłatwiej rzecz mówiąc, na nagraniu ktoś używa panel liner-a a ja w większości dark brown z ak inter./ammo of mig ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 16 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2017 Siemka,dawno nic nie działałem w temacie Gwiezdnych Wojen ,więc na warsztacie ląduje A-wing firmy Bandai, czołg Federacji będzie również pomalowany jak tylko dociągnę wszystkie szczegóły na modelu. Krótki in box ;) Model będzie klasycznie wykonany tak jak widać go na pudełku, ;) Na dniach pojawił się również zwiastun następnego ósmego epizodu Star Wars:The Last Jedi Klasycznie trzy zdjęcia tego myśliwca ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Idziesz jak burza.... Będzie jakaś zbiorcza fota całości zbudowanego asortymentu skoro wszystko w 72? To by było wielce spektakularne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 To co udało się zbudować, wpierw podstawka ,tym razem nie co większa ;) I Myśliwiec Dziś na pewno pojazd będzie zaprezentowany cały, bordowych paneli nie przytwierdzam gdyż osobno je wymaluje ;) Idziesz jak burza.... Będzie jakaś zbiorcza fota całości zbudowanego asortymentu skoro wszystko w 72? To by było wielce spektakularne Będzie, na pewno pojawi się zdjęcie całej kolekcji , będzie fota zbiorcza wszystkich zebranych modeli oraz podział na skale, zamierzam również wstawić fotę tego co czeka jeszcze do złożenia, do pewnego momentu pokazywałem to co udało się pozyskać później temat nie co zwolnił, co również widać po moich innych pracach (najlepszy przykład to nie dawno zaczęty temat Abramsa ;)... ) z czasem zamierzam wszystko po dopinać do końca ,również podstawy pod pojazdy z SW ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi