divv Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 Dzięki! Tak, narty sa tylko założone tymczasowo, muszę trochę popracować nad ich osadzeniem w kadłubie. Przepalenia, brudzenie - wkrótce :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Very ładne kapcie Prezentuje się dość efektownie czekam na finisz i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Popraw linię przejścia kolorów na ogonie - widać odkurz czerwonej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 Popraw linię przejścia kolorów na ogonie - widać odkurz czerwonej farby Postaram się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 Very ładne kapcie Prezentuje się dość efektownie czekam na finisz i trzymam kciuki Dzięki! Jakby ktoś miał sugestie co do brudzenia, to mile widziane są one.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 No, tam, gdzie się brudzi na żywo Za silnikami kopciuch, na okaptowaniu silnika, przy przekładniach, i lukach instalacji zacieki z płynów ustrojowych a po całości śmiało możesz brudy i zacieki z "mokrego" syfu. Pod przewodami można zrobić wodospady z oleju ;) Pokrycie można uwalić do oporu I tradycyjnie, poziom styrania jaki sobie kto życzy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Widzi mi się to co tu robisz...narty wyszły bardzo realistycznie...super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 Te białe jakby były czystsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2016 Kolejne kroki popełnione. Na model naniosłem wash (ciemnoszary na biały i brąz Van Dyck na czerwonym). Wyszło tak sobie. Ujawniła sie struktura farby, gdzieniegdzie gładka, gdzieniegdzie chropowana. Porozlewało się toto i zmywanie szło jak po grudzie. A wcześniej całość spsikałem półmatem Tamiya. W sumie heli wyszedł brudniejszy niż chciałem. Podoklejałem wszystkie brakujące części, zamontowałem antenę oraz tylna rampę. Wprawne oko zauważy, że jest ona niemożliwa do otwarcia - tylne narty powinny jeszcze mieć dodatkowe wycięcie, którego nie wykonałem. Tak więc wychodzi troszkę SF. Na zdjęciach bezlitośnie wychodzi niewprawność mojego warsztatu - np. kompletnie zjechane linie podziału na spodzie kadłuba czy resztki po CA. Wykonałem również brudzenie łopat wirnika. Tutak troszkę poniosła fantazja, chociaż śmigłowce operujące wtak trudnych warunkach na pewno miały mocno zniszczone powierzchnie płatów. Jak oglądałem CH-47C w muzeum w Londynie (jest tam połówka słynnego BR), to specjalnie zrobiłem sporo zdjęć łopatom i one były mocno zjechane. Co ciekawe, po zalaniu washem i innymi specyfikami, łopaty odkleiły się, to znaczy odpadły od wirnika... Trzeba będzie jakieś druty powklejać, żeby znowu nie odpadły. No i tak w ogóle to jestem w kropce, bo nie wiem co dalej: - zrobiłbym z 1 czy 2 zacieki rdzawe pod silnikami (kwity mam) - podbrudziłbym od dołu specyfikiem Engine Grime (piękny taki szaro-ziemisty brud) - podmalowałbym okna Wet Effects, żeby takie jakby pozalewane wodą - do poprawki żółte malowanie na łopatach - dodałbym oznaczenia łopat (czerwone, żółte i zielone paski) Bawiłem się też wydechami, ale tylko lekko maznąłem je Clear Blue, bo nie wiem co dalej. Poradźcie. Zapraszam do oglądania zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 na fotce 1,6,7 widać iż białe tło na którym znajduje się ramie gwiazdy jest z prawej strony jakby trochę krzywawe Poprawione. Pobrudziłem, co się dało, używając Vallejo Smoke z aerografu i posadziłem chłopa na śniegu z sody przyklejonej żywicą. Mam pewne wątpliwości co do tego śniegu, bo część sody wsiąknęła w żywicę (było ją zabarwić na biało). Coś dodać / zmienić? Możliwości są ograniczone, ale może jeszcze podsypać sodą gdzieniegdzie? Można tez zostawić taki efekt topniejącego śniegu i dodać trochę brudnego washa w zagłębienia? Pokleiłem też wirniki -kompletnie się połamały. To najsłabsza część tego zestawu, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Lutego 2016 Share Napisano 7 Lutego 2016 Ten zaciek pod silnikiem... popraw to, jest nierealny, przez co rzuca się od razu w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 7 Lutego 2016 Autor Share Napisano 7 Lutego 2016 Szybka pre-galeria. Zaciek jeszcze do poprawy, zrobię go na lekko rdzawo. Wirniki też do lekkiego przygaszenia. W sumie kosmetyka. Poznajcie Szona: Szon, wracaj na pokład, bo przeciąg jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Wygląda super: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi