Cesarz Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Witam, Bardzo dawno nic tutaj nie zamieszczałem ale nie znaczy to, że nie przeglądam forum w wolnym czasie O samym modelu nie ma co dużo pisać, jest już na rynku ładnych parę lat więc zapewne większość z was go zna, a szczegółowy warsztat prowadził Jacek Cieślak na innym forum więc ograniczę się tylko do jednego zdania, że pomimo pewnych uproszczeń jest to świetny model i mam zamiar skleić jeszcze jednego ale w izraelskiej służbie czyli Tirana. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania chętnie odpowiem. Jeśli chodzi o waloryzację to dodałem: - metalową lufę Abera - liny Eureka - blaszkę z siatkami na silnik Eduarda - gąsienice Friulmodel Instalacja paliwowa przerosła moje możliwości modelarskie Pozdrawiam, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Ja bym jeszcze przeciągnął na srebrno wierzch gąsek. Bo piasek działał na nie jak szlifierka. A cała reszta bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Ładny. Nie zajechany. Fajnie poobijany. No i kołnierz świetnie maźnięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Świetnie wykonany. Extra prezentacja. Mam pytanie odnośnie zastosowanych farb i technik malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Ładny. Mógł mieć trochę obić na innych powierzchniach niż tylko kanty, np. boki wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Dlaczego światła są w kolorze reszty? Dlaczego lina z przodu i z tyłu lewituje? Poza tym pytań brak, gratuluje modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2016 Witam, Dziękuję za opinie i komentarze, cieszę się że model się podoba Rektor - baza to Tamiya XF-57 Buff, potem rozjaśniałem kolor bazowy dodając odrobinę białego XF-2. Aby model był od razu satynowy zawsze dodaję kilka kropel X-22 Clear. Detale malowane farbkami Vallejo, natomiast wash oraz pigmenty od AK. Tomek Mroczkowski - lina lewituje bo nie mieści się do zaczepów więc żeby nic nie urwać zostawiłem jak jest, myślę że tragedii nie ma a ja jakoś nie specjalnie pasjonuję się pojazdami współczesnymi więc mnie to nie przeszkadza. O światłach jakoś całkiem zapomniałem, dzięki Pozdrawiam, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 ...lina lewituje bo nie mieści się do zaczepów więc żeby nic nie urwać zostawiłem jak jest... Częsty problem, gdy są uchwyty przeskalowane lub haki, tak czy siak proponowałbym jakoś dociążyć żeby np. sobie leżało na pancerzu Z przodu zarzuć za karty osłony lamp, a z tyłu np. za uchwyty od beczek paliwowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Bardzo mi się model podoba, jedyne co, to powtórzę to co już ktoś napisał, że gąski warto przetrzeć metalizerem, pustynny piasek szlifuje wszystko na błysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vooyo82 Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Jak dla mnie bomba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Ubrudzony "ze smakiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 21 Stycznia 2016 Share Napisano 21 Stycznia 2016 Tanki powojenne ( II WŚ ) to troszkę jeszcze nie mój temat, ale wykonanie samego modelu bardzo mnie się podoba . Dodałbym tylko okopcenie wydechu/ów, ale odnośnie odbioru całości to drobiazg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 Dziękuję koledzy za pozytywne komentarze Pozdrawiam, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi