Bruno26 Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 A wiec zaczynamy warsztat Zawartość pudełka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 jestem ciekaw, czy poziom rośnie wraz z ceną. Przy obecnych cenach pierwszej ligi, akurat ten model należy do tanich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 1 Lutego 2016 Autor Share Napisano 1 Lutego 2016 Jeszcze nie miałem chwili czasu żeby dokładnie obejrzeć, ale dam znać jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Z tego co mi wiadomo to przepak Asuka (Tasca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Z tego co się orientuję to nie ten. Z Tasca/Asuka mają numery pudełek 25174 VC Firefly i 25175 M4A3E8. Tamiya dała do nich tylko figurki. Ten ma na ramkach logo Tamiya, a przepaki - Tasca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 No to coś nowego. Nowa Pantera best z tego co czytałem bdb więc Sherman też być powinien jak to świerzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Wychodzi na to że to nowość - Recenzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Pantera D nie ma zbytnio już konkurencji na rynku, więc rzeczywiście może być najlepsza =P Co do tego Shermana to jego pojawienie się trochę mnie zaskoczyło. Wypraski wyglądają w miarę podobnie do Asuki, więc może Tamiya postanowiła być ambitna i poprawić dotychczas przepakowywanego E8 =p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 A co ty Irgr jesteś następnym z sekty Dragona ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Wygląda bardzo dobrze, z tego co widzę to lufa w jednym kawałku? Pzdr, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Oj tam, Dragony kuszą bogatym pudełkiem i ładnym detalem, ale jak na razie zafundowały mi najwięcej modelarskiej frustracji. Gdybym miał za co, to bym pewnie kupił tą ausf. D od Japończyków =P Tak czy inaczej, fajnie że kolejny Sherman pojawił się na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Moim zdaniem trzeba bylo zainwestować w ten model. Ma rewelacyjne składane gąski i szczegółowe detale, jak karabiny i inne rzeczy http://www.mojehobby.pl/products/U.S.-Medium-Tank-M4A3E8-Sherman-Easy-Eight.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Moim zdaniem trzeba bylo zainwestować w ten model. Ma rewelacyjne składane gąski i szczegółowe detale, jak karabiny i inne rzeczy http://www.mojehobby.pl/products/U.S.-Medium-Tank-M4A3E8-Sherman-Easy-Eight.html To właśnie przepak Tasca. W twojej Tamce warto by chyba zainwestować w gąsienice - jak nie metalowe Friulmodel ATL-89 to w Trumpeter TK-11. Są jeszcze AVF AF35057 ale nie widziałem ich w zbliżeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 2 Lutego 2016 Autor Share Napisano 2 Lutego 2016 Moim zdaniem trzeba bylo zainwestować w ten model. Ma rewelacyjne składane gąski i szczegółowe detale, jak karabiny i inne rzeczy http://www.mojehobby.pl/products/U.S.-Medium-Tank-M4A3E8-Sherman-Easy-Eight.html To właśnie przepak Tasca. W twojej Tamce warto by chyba zainwestować w gąsienice - jak nie metalowe Friulmodel ATL-89 to w Trumpeter TK-11. Są jeszcze AVF AF35057 ale nie widziałem ich w zbliżeniu. Czy poza gąsienicami powinienem w coś jeszcze zainwestować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 2 Lutego 2016 Autor Share Napisano 2 Lutego 2016 Moim zdaniem trzeba bylo zainwestować w ten model. Ma rewelacyjne składane gąski i szczegółowe detale, jak karabiny i inne rzeczy http://www.mojehobby.pl/products/U.S.-Medium-Tank-M4A3E8-Sherman-Easy-Eight.html To właśnie przepak Tasca. W twojej Tamce warto by chyba zainwestować w gąsienice - jak nie metalowe Friulmodel ATL-89 to w Trumpeter TK-11. Są jeszcze AVF AF35057 ale nie widziałem ich w zbliżeniu. a to bedzie pasowalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Wiesz z gąsienicami to zawsze jest małe ryzyko że będzie trzeba coś podszlifować czy podciąć. Ale te zestawowe gumy są dość słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 Zakupiłem sobie Browning m2 ale przeraza mnie myśl o złożeniu tego )) czekam ze startem prac, na zakończenie przygotowania stanowiska modelarskiego w garażu wiec jeszcze kilka dni zanim zacznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 4 Lutego 2016 Autor Share Napisano 4 Lutego 2016 wystartowałem, znalazłem dzisiaj chwile czasu i zacząłem klejenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lutego 2016 Share Napisano 4 Lutego 2016 Sprawdź czy w osłonach wlewów paliwa są otworki. Jak nie to lepiej je nawiercić teraz niż po montażu wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 Już prawie zakończyłem sklejanie, jeszcze kilka drobiazgów i ten przeklęty browning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 No kolego lecisz z tematem. Ale bandaże na kołach masz do obróbki. Widać ślad odcięcia z ramek i dodatkowo szew z łączenia form. Osłony lamp są dość pancerne, ale nie czepiam się bo mimo iż sam dałem z blaszki to nie jestem fanem metalu. Za to jeden element jest łatwy do wymiany. Mianowicie sprężyny na klapie włazu ładowniczego. Znacząco poprawi to wygląda. Tutaj masz fotki jak to zrobiłem w swoim (sorki za zaśmiecanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 6 Lutego 2016 Autor Share Napisano 6 Lutego 2016 No kolego lecisz z tematem. Ale bandaże na kołach masz do obróbki. Widać ślad odcięcia z ramek i dodatkowo szew z łączenia form. Osłony lamp są dość pancerne, ale nie czepiam się bo mimo iż sam dałem z blaszki to nie jestem fanem metalu. Za to jeden element jest łatwy do wymiany. Mianowicie sprężyny na klapie włazu ładowniczego. Znacząco poprawi to wygląda. Tutaj masz fotki jak to zrobiłem w swoim (sorki za zaśmiecanie). koła zaraz poprawie ale te sprężynki, to o tyle cienko ze ich nie mam, a chciałem w weekend ruszyć z tematem dalej, jeśli uda mi se je kupić w poniedziałek to może dołożę. Ale zabieram się za malowanie podkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Sprężynkę robisz z wyjętego drucika z przewodu elektrycznego tzw. linki (np. kawałek przewodu od przedłużacza) nawijając na wiertełko o średnicy ok. 0,5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 6 Lutego 2016 Share Napisano 6 Lutego 2016 Mimo wszystko ja uważam że lepiej zakupić fototrawione osłony na lampy, bo te plastikowe rzucają się w oczy zdecydowanie bardziej niż sprężynki na włazach =P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi