mysiek13 Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Witajcie Chciałbym zaprezentować ostatnią pracę - mariaż elementów T72 z Modellcolectu z fantastyczną konwersją autorstwa Marcina , firmy TOLOLOKO. Dodane kilka drucików i reflektory Elfa. Oba zestawy pasują bardzo dobrze. Do malowania akryle - zielony NATO Tamiya, czarny i brąz Lifecolor. washe Vallejo, pigmenty MIG i Agama. Jest w zamyśle dłuższa seria obecnych pojazdów WP - Leoś 2A4 z Dragona czeka na podkład a Rosiek się zaczyna składać I ze starszym bratem, też z Modellcolecta Wszelkie komentarze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Witam. Modelik prezentuje się znakomicie. Malowanie i brudzenie bardzo mi się podoba. Zieleń tamiyi wyszła elegancko zawsze wydawała mi się trochę ciemna w skali 1:72. Który to T72 z modelcollectu bo jest ich kilka. Kowersja z Totoloko jest chyba do modelu revella, ale jak piszesz że pasuje to dobra wiadomość. Bardzo szkoda że nie prowadzileś relacji. Z chęcią bym zobaczył jak to się wszystko składało i oczywiście malowanie i brudzenie krok po kroku. Widze po efekcie końcowym że był by to swoisty poradnik dla osób budujących pojazdy i pancerkę w skali 1:72. Sam mam zaczęte kilka modeli współczesnch i najbardziej boję się malowania. Daj się namówić na chociaż małą relację z Twoich następnych prac. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Kawał dobrej roboty! 1 Warszawska Brygada Pancerna z Wesołej, dobrze widzę po syrence? Dobrze że zrobiłeś solidne okopcenia przy wydechu - jak T-72 lub Twardy nie pluje olejem to znaczy że trzeba natychmiast olej uzupełnić. Jedno drobne pytanie - zetknąłeś się z aż tak wytartymi (czy w ogóle nie malowanymi) beczkami na paliwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Jedno drobne pytanie - zetknąłeś się z aż tak wytartymi (czy w ogóle nie malowanymi) beczkami na paliwo? Mnie natomiast nurtuje inna kwestia - koła, użyłeś 6-śrubowych i o ile w naszych T-72M1 takowe widziałem, to Twardego z takimi jeszcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 No i rewelacyjny kurdupelek. Detal robi robotę w tej skali. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 13 Lutego 2016 Share Napisano 13 Lutego 2016 Pięknie zmalowany - rejestracje wymiatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Bardzo dobrze się prezentuje i solo i w duecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 15 Lutego 2016 Autor Share Napisano 15 Lutego 2016 Witam i bardzo dziękuję za miłe komentarze Tomku - chyba masz rację co do kół, w Modellcolect są do wyboru 3 typy. Przy T72 sprawdzałem ze zdjęciami, w Twardym przyjąłem że zakładam te same i chyba zrobiłem pomyłkę :( przyznaje nie analizowałem dokładnie tego tematu :( SAW - co do relacji to przez ok 1,5 -2 lata nie ma na nie szans - urodził mi się 7 mies temu urodził mi się drugi syn i mam "zasuw często wyjazdowy " w robocie, więc niestety ledwo zdążę od czasu do czasu cos podłubać w modelach... a na w miarę ładne fotki (rozstawianie aparatu, tła itd.) to już czasu ledwie starcza.. Jak się trochę odchowa to czemu nie Co do zieleni Tamiya to nieco ja rozjaśniałem lekkim psikaniem aero którymś z ruskich kolorów MIGa, ale bardzo delikatnie - faktycznie sama byłaby bardzo ciemna - coś na Rośka WEM lub Jelcza Bartka "sztuka nówka" z fabryki... Michał G - beczki "bare metal" mam na fotkach z jakiejś defilady, ale wyręczył mnie we wklejaniu Tomek - jego zdjęcia jak zwykle sa duuuużo lepsze a skoro na T72 beczki były zielone to tu dałem kontrastowe, coby się nie nudziło Pozdrawiam wszystkich Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi