mandrivecs Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) M274 Mechanical Mule – lekki pojazd transportowy (samobieżna platforma transportowa), konstrukcji amerykańskiej, z okresu po II wojnie światowej. Pojazd był uniwersalną konstrukcją, służącą głównie do przewozu dział bezodrzutowych i moździerzy. Były także wykorzystywane w oddziałach łączności oraz do ewakuacji rannych i przewozu lekkich ładunków. Wymiary platformy umożliwiały przewóz siedmiu żołnierzy w pozycji siedzącej lub czterech umieszczonych poprzecznie noszy z rannymi. Układ kierowniczy pojazdu mógł być łączony zarówno z przednimi jak i tylnymi kołami. Kolumna kierownicy mogła być dowolnie pochylana, co umożliwiało prowadzenie pojazdu nawet przez czołgającego się żołnierza. Używany w U.S. Army do końca lat 80-tych. Model bazowy to Mechanical Mule w/U.S. Marines Dragon 3317. Do tego doszło zdobyczne działo 106 mm, czyli tak naprawdę otrzymałem to co daje Dragon 3315 M274 MULE with 106mm R.R. and crew (Hue City,VIetnam 1968) Różnica wystąpi tylko w załączonych figurkach. Worki z piaskiem - bliżej nieokreślona żywica, hełm żołnierza - żywica z zestawu akcesoriów VerlindenProductions. No i zdjęcia: Wiele satysfakcji sprawiła mi budowa pojazdu, który nieczęsto pojawia się na forach modelarskich. Życzę przyjemnego oglądania i proszę o opinie... Edytowane 27 Października 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Fajnie wygląda ten szkrab podoba mi sie pomysł z papierosami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 Fajny. Uwielbiam takie nietypowe smaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Lutego 2016 Autor Share Napisano 16 Lutego 2016 Cieszę się, że się podoba. Wietnam to mój ulubiony teatr działań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Podoba mi się i model i figursnt i kompozycja, właśnie pomalowałem jego brata czyli wersje transportową, bez działa bezodrzutowego. Fajny weekendowy model.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Lutego 2019 Autor Share Napisano 16 Lutego 2019 Dziękuję za wpis... Tego karalucha darzę wyjątkowym sentymentem! Taka mała rzecz, a cieszy oko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Zgadza się, w "przypływie" wolnego czasu warto by było winetke do niego "dlubnac". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi