milczacy Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Już jest w Martoli http://www.martola.com.pl/pl309/produkty64291/embraer_195_air_dolomiti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 I już jest u mnie Kilka zdjęć in-boxa Kolorowa instrukcja Wypraski Kalkomania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Bardzo fajne malowanko, czasem człowieka nachodzi, żeby skleić coś cywilnego Niby forma nowa a wypraski nie sprawiają najlepszego wrażenie, czy mi się zdaje czy jest sporo nadlewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Ja już zamówiłem, ale ponoć w kraju jeszcze go nie ma. Mam nadzieję, że ktoś wypuści do niego "lotowskie" kalkomanie. Może zrobię też E 190. To chyba te same samoloty, tak jak E 170 i E 175. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Niby forma nowa a wypraski nie sprawiają najlepszego wrażenie, czy mi się zdaje czy jest sporo nadlewek? Też mnie to właśnie zdziwiło. Sporo nadlewek w istocie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 fajnie że zrobiłeś inbox - dzięki w imieniu kolektywu; z tego co wiem nie ma kalki LOTu do 195? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 LOT znalazłem tylko do E170. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Tak mam ja z LimaOscar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Lutego 2016 Autor Share Napisano 24 Lutego 2016 Jednak nazca-decals ma kalki do E195 LOT, ale okolicznościowe na Euro 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Ciekawe nie znałem tej firmy - kupował ktoś coś od nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Tak, ja kupowałem do E 170 "Dama z łasiczką". Jeszcze ich nie kładłem, więc nie wiem jak będą się zachowywać. Marzy mi się "195" w nowym lotowskim malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Lutego 2016 Autor Share Napisano 24 Lutego 2016 Też kupowałem (i kładłem) Damę z Łasiczką do E170, ale ta kalka była wyprodukowana u Czechów w BOA Agency. Kalka zresztą dobrej jakości i dobrze się kładzie. Mi to nowe LOToweskie malowanie średnio się podoba, jest takie nijakie. Mam takie na Dreamlinerze i gdyby nie serduszka WOŚP to było by słabo ;) Dlatego też ta kalkomania z Nazca na Euro 2012 przemawia do mnie - można zrobić zakup grupowy i podzielić się kosztem przesyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 ...i podzielić się kosztem przesyłki. właśnie o to mi chodzi. Jest jeszcze kwestia płatności ja nie posiadam ani konta PayPal ani karty którą akceptują sklepy zagraniczne więc chętnie bym się do kogoś podłączył - chyba nikomu się jakoś strasznie nie śpieszy i można zebrać kilka zamówień - wziąłbym też "Damę z łasiczką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Lutego 2016 Autor Share Napisano 24 Lutego 2016 To możemy się razem umówić. Ja już kupowałem tu i tam, więc mogę wziąć to na siebie Co do kalkomanii do E170 to warto się zastanowić czy brać Nazca czy BOA z Martoli, na Nazca brak jest (prawdopodobnie) kalek z nr rejestracyjnym na skrzydła. Możesz to Łukasz sprawdzić na swoich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Ok, sprawdzę i dam znać. Co do zakupu kalki to się jeszcze zastanowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Tak jak piałem ze ja tez chciałbym się jeszcze rozejrzeć co maja a na to trzeba czasu nad dama z łasiczką faktycznie się zastanowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Lutego 2016 Autor Share Napisano 24 Lutego 2016 Na spokojnie. Ja póki co mam też co lepić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 A oglądam ich kalki i powiem wam ze palce lizać - jak koledzy oceniają ich jakość przy nakładaniu? Na pewno wezmę jeszcze LaudaAir B777 i coś z Germanwings ale spokojnie lista może się powiekszyć szkoda ze nie maja SmallPlanet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 To możemy się razem umówić. Ja już kupowałem tu i tam, więc mogę wziąć to na siebie Co do kalkomanii do E170 to warto się zastanowić czy brać Nazca czy BOA z Martoli, na Nazca brak jest (prawdopodobnie) kalek z nr rejestracyjnym na skrzydła. Możesz to Łukasz sprawdzić na swoich? Brakuje rzeczywiście tej rejestracji. Natomiast sam obraz damy jest dużo bardziej wyrazistszy, o niebo lepszy niż BOA. Za to na napisach rastr bywa mocny, ale przy oglądaniu z kilkudziesięciu cm nie ma to już znaczenia. Nazca drukuje kalki bez osobnego dla każdego detalu podkładu, film na całym arkuszu. Nazca robi też mały błąd pisząc "zapraszaja" zamiast zapraszają. Krój i wielkość napisów są bardzo różne w obu zestawach, nie wiem gdzie to wychodzi bliżej oryginału. Nazca nie ma srebrnych elementów. Z dwóch da się coś złożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Przypomniało mi się, że mam jeszcze "Damę z łasiczką" z jakiejś innej firmy. Kalkomanię Kupiłem na Allegro.pl od sprzedawcy o nicku Aleksander. Muszę się jej przyjrzeć dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Faktycznie Dama na kalce BOA jest średniej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 skoro nam się już zrobił temacik to zapytam : Czy ktoś z was orientuje sie czy kalki Gio Decals są gdzieś dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 skoro nam się już zrobił temacik to zapytam : Czy ktoś z was orientuje sie czy kalki Gio Decals są gdzieś dostępne? Wg mnie nie są, chyba że we wtórym obiegu... Kalki produkował / sprowadzał (?) Pan Aleksander, były dostępne m.in na Allegro. Tematy ciekawe ale problemy z jakością i solidnością twórcy. Tu historia życia jego i jego kalek http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234930044-brasil-decals-bdecals-gio-decals/ Obecna mutacja to Alexnader i jego strona: http://modelarstwoalexander.auctivacommerce.com/Default.aspx Na airlinerscafe nawet doczekał się osobnego tematy stworzonego przez oszukanych ludzi, którzy zamówili kalki i nigdy ich nie dostali. Kupowałem od niego klika lat temu kalki na Allegro i było ok... ale to było dawno temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 tego się obawiałem, generalnie ciężko coś zdobyć jeśli chodzi o 'stare'malowanie LOT, może ktoś z was ma przećwiczone malowanie starych LOT-owskich maszyn i podzieli się doświadczeniami - czy można dobrać kolor niebieskiego pasa z istniejących produktów, czy trzeba mieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Ja do malowania lotowskiego po 1977 r. kupiłem kolor granatowy firmy Bilmodel Maker. Może robią też do starego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi