MichalZ Napisano 7 Marca 2016 Autor Share Napisano 7 Marca 2016 Punkt 16/24 Laweta 1/8 Rozpocząłem budowę lawety, nie ukrywam że im bliżej końca tym większa ciekawość jak to będzie wszystko razem wyglądało, jak na na razie wszystko dosyć dobrze pasuje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Bardzo fajnie się ogląda i zawsze z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Bardzo fajnie się ogląda i zawsze z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek. Prawda. Abstra:bip:ąc od jakości tego co widać (super), bardzo fajny format warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 24 Marca 2016 Autor Share Napisano 24 Marca 2016 Punkt 17/24 Laweta 2/8 Po kilku tygodniowej przerwie wracam do budowy Diamond-a a konkretniej lawety.Ogólnie mam założenie by do końca tygodnia skończyć sklejać zestaw tak by móc przetestować nowy aerograf. Punkt 18/24 Laweta 3/8 Kolejne szczegóły do lawety. Punkt 19/24 Laweta 4/8 Ostatni punkt na dzisiaj, niestety usunęły mi się zdjęcia elementów przed sklejeniem także tak jak wyglądają po sklejeniu,dodam że jedno takie kółeczko ma 8 elementów a jest ich 12 .;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Oj narobiłeś mi chłopie smaka na ten zestaw. I to właśnie z M4A1 "Acroma" . Mam zamiar takowy popełnić w 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Świetna robota czekam na finał.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 25 Marca 2016 Autor Share Napisano 25 Marca 2016 Punkt 20/24 Laweta 5/8 Kolejne aktualizacje warsztatu, tym razem już z zakończenie prac przy sklejaniu ciągnika. Punkt 21/24 Laweta 6/8 Podwozie lawety. Punkt 22/24 Laweta 7/8 Punkt 23/24 Laweta 8/8 Punkt 24/24 Wykańczanie modelu montaż haka holowniczego oraz podczepienie lawety Nie przyklejam tylko górnej części haka gdyż po prostu chce mieć tą lawetę osobno do malowania , model jak widać kompletny, pewne miejsca jeszcze pod szlifuje po szpachluje i zacznę malować. Podsumowanie zestawu Model firmy Merit składa się z 757 elementów, jakość zestawu nie jest najwyższa ,w bardzo wielu przypadkach jest nieścisłość w instrukcji, sporo podzespołów które mogą być ruchome (skręt kół np:.) , silnik oraz chłodnicę można wykonać osobno ale będzie później wiele kombinacji przy ich wpasowaniu na ramę .Wracając do jakości zestawu jest również sporo problemów z spasowaniem, najbardziej obrazuje się to właśnie w podwoziu, sporym utrudnieniem jest rama modelu która według mnie powinna być odlana cała jako jeden element (główny szkielet ) ,co do samych malowań w zestawie jest tylko jedno na jednostkę Amerykańską, po za nimi tych ciągników używali jeszcze Np:. Anglicy ,Polacy oraz w latach 90 Izrael Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Świetne masz tempo. Też bym tak chciał. Model wygląda elegancko z tym Shermanem na przyczepie. Teraz tylko pomalować i do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 26 Marca 2016 Autor Share Napisano 26 Marca 2016 Świetne masz tempo. Też bym tak chciał. Model wygląda elegancko z tym Shermanem na przyczepie. Teraz tylko pomalować i do galerii. Dzięki, chociaż to jeszcze nie koniec, myślę nad wnętrzem do sherman-a i plandeką do ciągnika, tak by w pół ją otworzyć i na kipę nakłaść różnych pierdół ( sprzęt do spawania,koła,gąsienice ,narzędzia i może jakieś elementy silnika ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Fajny warsztat. Jest to chyba jedyny pojazd drugowojenny który mi się podoba. Mowa oczywiście o ciężarówce. Może się kiedyś skuszę a jeśli tak będzie to między innymi pod wpływem Twojej relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 A jak będziesz robił zegary? Archer AR35390 ma kalki, ale wyglada na zestaw do czterech modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalZ Napisano 27 Marca 2016 Autor Share Napisano 27 Marca 2016 A jak będziesz robił zegary? Archer AR35390 ma kalki, ale wyglada na zestaw do czterech modeli. Jeszcze nad tym nie myślałem, faktem jest że w zestawie jest jakaś tandetna kalkomania , a pędzelkiem może nie wyjść tak dobrze jak np:. gotowy film czy blaszka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi