MichalZ Napisano 7 Marca 2016 Autor Napisano 7 Marca 2016 Punkt 16/24 Laweta 1/8 Rozpocząłem budowę lawety, nie ukrywam że im bliżej końca tym większa ciekawość jak to będzie wszystko razem wyglądało, jak na na razie wszystko dosyć dobrze pasuje . Pozdrawiam Cytuj
cooper69 Napisano 7 Marca 2016 Napisano 7 Marca 2016 Bardzo fajnie się ogląda i zawsze z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek. Cytuj
marcinpiot Napisano 7 Marca 2016 Napisano 7 Marca 2016 Bardzo fajnie się ogląda i zawsze z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek. Prawda. Abstra:bip:ąc od jakości tego co widać (super), bardzo fajny format warsztatu. Cytuj
MichalZ Napisano 24 Marca 2016 Autor Napisano 24 Marca 2016 Punkt 17/24 Laweta 2/8 Po kilku tygodniowej przerwie wracam do budowy Diamond-a a konkretniej lawety.Ogólnie mam założenie by do końca tygodnia skończyć sklejać zestaw tak by móc przetestować nowy aerograf. Punkt 18/24 Laweta 3/8 Kolejne szczegóły do lawety. Punkt 19/24 Laweta 4/8 Ostatni punkt na dzisiaj, niestety usunęły mi się zdjęcia elementów przed sklejeniem także tak jak wyglądają po sklejeniu,dodam że jedno takie kółeczko ma 8 elementów a jest ich 12 .;) Pozdrawiam Cytuj
gumowy01 Napisano 25 Marca 2016 Napisano 25 Marca 2016 Oj narobiłeś mi chłopie smaka na ten zestaw. I to właśnie z M4A1 "Acroma" . Mam zamiar takowy popełnić w 1:72 Cytuj
MichalZ Napisano 25 Marca 2016 Autor Napisano 25 Marca 2016 Punkt 20/24 Laweta 5/8 Kolejne aktualizacje warsztatu, tym razem już z zakończenie prac przy sklejaniu ciągnika. Punkt 21/24 Laweta 6/8 Podwozie lawety. Punkt 22/24 Laweta 7/8 Punkt 23/24 Laweta 8/8 Punkt 24/24 Wykańczanie modelu montaż haka holowniczego oraz podczepienie lawety Nie przyklejam tylko górnej części haka gdyż po prostu chce mieć tą lawetę osobno do malowania , model jak widać kompletny, pewne miejsca jeszcze pod szlifuje po szpachluje i zacznę malować. Podsumowanie zestawu Model firmy Merit składa się z 757 elementów, jakość zestawu nie jest najwyższa ,w bardzo wielu przypadkach jest nieścisłość w instrukcji, sporo podzespołów które mogą być ruchome (skręt kół np:.) , silnik oraz chłodnicę można wykonać osobno ale będzie później wiele kombinacji przy ich wpasowaniu na ramę .Wracając do jakości zestawu jest również sporo problemów z spasowaniem, najbardziej obrazuje się to właśnie w podwoziu, sporym utrudnieniem jest rama modelu która według mnie powinna być odlana cała jako jeden element (główny szkielet ) ,co do samych malowań w zestawie jest tylko jedno na jednostkę Amerykańską, po za nimi tych ciągników używali jeszcze Np:. Anglicy ,Polacy oraz w latach 90 Izrael Pozdrawiam Cytuj
bazylms Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Świetne masz tempo. Też bym tak chciał. Model wygląda elegancko z tym Shermanem na przyczepie. Teraz tylko pomalować i do galerii. Cytuj
MichalZ Napisano 26 Marca 2016 Autor Napisano 26 Marca 2016 Świetne masz tempo. Też bym tak chciał. Model wygląda elegancko z tym Shermanem na przyczepie. Teraz tylko pomalować i do galerii. Dzięki, chociaż to jeszcze nie koniec, myślę nad wnętrzem do sherman-a i plandeką do ciągnika, tak by w pół ją otworzyć i na kipę nakłaść różnych pierdół ( sprzęt do spawania,koła,gąsienice ,narzędzia i może jakieś elementy silnika ;) Pozdrawiam Cytuj
Przemek Przybulewski Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Fajny warsztat. Jest to chyba jedyny pojazd drugowojenny który mi się podoba. Mowa oczywiście o ciężarówce. Może się kiedyś skuszę a jeśli tak będzie to między innymi pod wpływem Twojej relacji. Cytuj
bazylms Napisano 27 Marca 2016 Napisano 27 Marca 2016 A jak będziesz robił zegary? Archer AR35390 ma kalki, ale wyglada na zestaw do czterech modeli. Cytuj
MichalZ Napisano 27 Marca 2016 Autor Napisano 27 Marca 2016 A jak będziesz robił zegary? Archer AR35390 ma kalki, ale wyglada na zestaw do czterech modeli. Jeszcze nad tym nie myślałem, faktem jest że w zestawie jest jakaś tandetna kalkomania , a pędzelkiem może nie wyjść tak dobrze jak np:. gotowy film czy blaszka. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi