piotrek69 Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Witam! Po dłuższym namyśle postanowiłem też coś wnieść do tego konkursu,będzie to moja. pierwsza relacja z budowy prezentowana na forum. Model DUKW-a wzbogacę blaszkami Eduarda i obładuję klamotami typu beczki skrzynie,malowanie z okresu walk o Iwo-Jimę. Pozdrawiam! Piotr Perykasza Edytowane 12 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Zmień tytuł do wymaganego w regulaminie ;) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek69 Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 Dzięki Myślę że teraz jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Hejas! Bardzo mi się podoba okres w jakim będzie model (Iwo Jima). Będę podpatrywał i mam nadzieję że figurasy będą i ożywisz jakoś tę maszynę. Pozdrawiam ArtuR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Hmmm zapowiada się ciekawie- będę tu regularnie zaglądać. Pzdr. Edytowane 12 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Ja również siadam i oglądam. Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek69 Napisano 12 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2007 Owoce dzisiejszej dłubaniny Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek69 Napisano 16 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2007 Witam! Prace nad modelem posuwają się powoli do przodu Pozdrawiam! Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 O widzę że ciekawy modelik robi człowiek mieszkający niegdyś obok mnie... Kiedyś zdarzyło mi się przebywać przez pewien czas w Jarosławiu... Mam tam dość pokaźną rodzinkę i raz byłem w Pełkini Będę tu często zaglądał (także z sentymentu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek69 Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Witam! Okres przedświąteczny spowolnił dłubaninę przy modelu,kilka rzeczy udało się dorobić.Blaszki wkleiłem prawie w całości,uplotłem linkę do wyciągarki i wkleiłem na miejsce Widok na tył pojazdu Elementy podwozia pomalowałem na próbę szpachlą Tamiya plus rozpuszczalnik Wamodu. Efekt według mnie super,cały model pokryję w ten sposób przed nakładaniem kamuflażu. Pozdrawiam! Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek69 Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Witam! Kilka zdjęć na ogólną bryłę modelu Osprzęt i inne dodatki będę doklejał po malowaniu. Pora zacząć nakładanie kamuflażu, i tak psiknąłem rozrzedzoną szpachlą Tamiya a póżniej farbą olejną-czarną. Nadszedł czas położyć kolor bazowy dark green Model Master akryl 4729 I tu mam problem czy dobrze zrobiłem sugerując się instrukcją, bo w zestawie z haubicą kolorem bazowym jest dark tan. Jeszcze dzisiaj może uda się położyć plamy kamuflażu. Pozdrawiam! Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 jakis dziwny ten kolor, osobiście mi sie nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 KOzi kolor wydaje sie byc ok. Pamietaj ze dochodzi jeszcze przeklamanie monitora itd itp. pozatym kolory czesto plowieja i sa poddawane innym warunkom atmosferycznym, a wez pod uwage ze na pacyfiku natura niezle dawala w kosc sprzetowi. Pozatym kolor troszke sie zmieni jak Piotrek poleci z washem i sladami eksplatacji (taka mam nadzieje) Piotrku ladnie model sie prezentje, oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Kolorek by się fajnie zmienił, gdyby na koniec poddać go żółtemu filtrowi, np. z mocno rozcieńczonej żółci kadmowej albo może i jakiejś jasnej ochry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Za ciemny jest ten zielony moim zdaniem. Wygląda jak niemiecka ciemna zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek69 Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Zieleń na pewno zmieni jeszcze swój odcień,położona jest na czarnym podkładzie,Reggy tak właśnie zrobię rozjaśnię lekko z dodatkiem jakiejś żołci. W realu kolor ma zupełnie inny odcień spróbuję zrobić fotkę jutro bez lampy przy świetle słonecznym.Euro dark green pewnie wybrałem jako odmianę dla olive drab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek69 Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Te zdjęcia pokazują różnice w kolorystyce, kolor na modelu jest zbliżony do tego na pierwszym zdjęciu. Pozdrawiam! Piotrek Dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 kolor jest ok, dawaj dalej fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 bardzo fajna i konkretna relacja, + co do koloru - subiektywnie, ten co jest akurat kolor bardziej pasowalby pod cos ruskiego, niz sprzet amerykanski, napewno doskonaly material na fajne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek69 Napisano 31 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2007 I mam dylemat czy brnąć dalej czy przemalować na bardziej zbliżony do olive drab.Muszę to dzisiaj przemyśleć bo po nałożeniu plam odwrotu raczej nie będzie.Wydaje mi się że w podobnym odcieniu sprzęt amerykański był malowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Rozjaśnij ten kolor aerkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek69 Napisano 31 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2007 Witam! Nad kolorkiem jeszcze się zastanawiam co zrobić dalej. Wszystkim życzę szampańskiej zabawy,najlepszego w Nowym Roku,kasy na modele a szczególnie duuuuuuuuużo wolnego czasu na ich składanie Pozdrawiam! Piotrek Perykasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 tobie równieżwszystkiego dobrego i słuchaj sam siebie - maluj dalej - kolor jest oki, washe, filtry i pigmenty dadza Ci ostateczny wygląd. Jak to sie mówi ważne że zielony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek69 Napisano 1 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2008 Witam w Nowym Roku! Efekty moich dzisiejszych zmagań z modelem,bryłę pokryłem delikatnie rozrzedzonym olive drab MM 4728,zmienił się odcień zieleni co bardziej przypadło mi do gustu.Plamy kamuflażu pomalowałem farbami MM dark tan 4709 i sand 4720 i pewnie po lewej stronie troszeczkę przesadziłem z ich wielkością. A może po prawej domalować jeszcze jedną małą po środku sand,prześpię się z tym. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi