karambolis8 Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2016 Pierwszy cywil, zupełnie inne techniki, niż w lotnictwie ;) Czyli spokojnie mogę kłaść lakier na poprzednią zmatowaną warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Tylko niech Cię nie pokusi kładzenie surfacera, potem zawsze będzie wychodziło przejście surfacer/bezbarwny. Nie wiem jak to wygląda, ja bym pewnie zmatowił gąbką 2000 cały model, pomalował bazą te wadę, położył na to miejsce z 2 warstwy bezbarwnego a potem na cały model jedną mokrą warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2016 Dokładnie taki mam plan, lakier jest już zmatowany papierem #6000 po całości. To jest coś takiego jak tutaj, tylko, że na krawędzi drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2016 Tak wygląda to przetarcie na drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 18 Grudnia 2016 Share Napisano 18 Grudnia 2016 Zrób tak jak Jakub pisze i będzie dobrze. Nie ma co kombinować przesadnie. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Fajnie się patrzy jak ktoś robi... nie koniecznie fajnie mając świadomość, że masz ten sam model rozkopany i tak leży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 16 Stycznia 2017 Share Napisano 16 Stycznia 2017 Fajnie się patrzy jak ktoś robi... nie koniecznie fajnie mając świadomość, że masz ten sam model rozkopany i tak leży... To wyobraź sobie cz ja czuję, patrząc jak Jacek 'Coppercat' robi Porsche 356, a ja mam kilka takich... Odechciewa się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Marca 2017 Autor Share Napisano 7 Marca 2017 Po 2h polerowania ręcznego niebieską i białą pastą tamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Kurczę brawo ładnie wyciągnąłeś połysk:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 8 Marca 2017 Share Napisano 8 Marca 2017 Powiem Ci że sceptycznie byłem nastawiony ale kolorek pasuje do tego modelu Ferrari, połysk na poziomie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Marca 2017 Autor Share Napisano 8 Marca 2017 Na zdjęciach wyszedł zaskakująco ładnie, ale problem jest taki, że w realu widać mnóstwo mikro rysek. Przypomnę, że polerowałem 1h niebieską i 1h białą pastą tamki. Czy powinienem zacząć od czerwonej? Skrókę pomarańczy ścinałem na mokro Mr. Laplos #6000 i #8000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Spróbuj uzyc past samochodowych. Ja będę testowal niedługo zwykle "tempo" Ta skorke ścinałeś przed położeniem klaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Na innym forum ktoś pisał że polerowanie bawełnianą koszulką daje fajne efekty. Ogólnie co do rys - ciężko ich niestety uniknąć, myślę, że czerwona pasta na nic by się zdała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Dziwne, że masz mikroryski - po tak długiej polerce wszystko powinno zniknąć. Używałeś różnych ściereczek do różnej pasty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Marca 2017 Autor Share Napisano 9 Marca 2017 Dziwne, że masz mikroryski - po tak długiej polerce wszystko powinno zniknąć. Używałeś różnych ściereczek do różnej pasty? Jasne. Używałem różnych kawałków ręcznika papierowego a przed zmianą pasty myłem model wodą z mydłem i miękkim pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Może to wina ręcznika. Ja mam wrażenie przy polerce, że sam ręcznik papierowy troszkę rysuje. Ja używam miękkiej szmatki do wycierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Każdy detailer Ci powie, żeby nigdy nie dotykać samochodu ręcznikiem papierowym. Jak ostatnio poleruje z lenistwa, kompresami włókninowymi, po polerce wyrzucam i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Marca 2017 Autor Share Napisano 9 Marca 2017 Heh no widzicie to czym polerować. Szmatką do naczyń może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 9 Marca 2017 Share Napisano 9 Marca 2017 Recznik papierowy to tak jak koledzy pisza - kiepski pomysl. Kiedy uzylem go na moim aucie 1:1 i si& zdziwilem chciaem dobrze a wszystko porysowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Marca 2017 Autor Share Napisano 10 Marca 2017 Wyczytałem w jakimś warsztacie, inny modelarz polerował swój model 7h... Poświęcę jedną koszulkę bawełnianą żeby wyeliminować czynnik "narzędziowy" i jazda od nowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Polecam zakupić 3 sztuki dobrych szmatek do czyszczenia okularów i będzie git bo nie rysują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 10 Marca 2017 Share Napisano 10 Marca 2017 Wyczytałem w jakimś warsztacie, inny modelarz polerował swój model 7h... Poświęcę jedną koszulkę bawełnianą żeby wyeliminować czynnik "narzędziowy" i jazda od nowa... Oj 7h to już ktoś zdecydowanie przesadzil chyba. Mysle ze mniej niż polowa tego czasu wystarczy na uzyskanie oczekiwanego efektu. Oczywiście jeszcze jest kwestia użytych materiałów. Ja będę testowal pastę Tempo nablyszczajaca. Zobaczymy co z tego będzie, lecę po taniosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Marca 2017 Autor Share Napisano 25 Marca 2017 Dzięki za porady odnośnie polerowania. Wymieniłem ręczniki papierowe na szmatki do optyki, powtórzyłem polerkę i nie ma już rys Przy okazji pochwalę się, że kupiłem Canona. Zdjęcia powinny być lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Zdjęcia zdecydowanie lepsze, kasta piękna, ten kolor i głębia super ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi