kowal76 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 Jeszcze troszkę pomęczyłem spód. Wiem że wygląda to kiepsko ale to dopiero mój drugi model w kamuflażu gdzie robię jakieś brudzenie. Zrobiłem też zdjęcia komórką bo moja "małpa" odmówiła współpracy. Teraz pozostało przyklejenie drobnych części i lakier końcowy. Bym zapomniał, jeszcze muszę poprawić jedną kalkę gdzie podczas nakładania się porwała. created by picasa2html.com created by picasa2html.com Cytuj
Grzes Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Misie podoba. Mam tylko wrażenie, że na górze pod cienkimi kalkami trochę przebijają linie kamuflażu Cytuj
kowal76 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 (edytowane) Grzesiu masz rację że kalki prześwitują. Na spodzie też ale jest to mniej widoczne. Edytowane 1 Maja 2016 przez Gość Cytuj
Grzes Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Skoro tak, to albo można walnąć jeszcze jedne znaki czechosłowackie na te, albo zrobić biały podkładzik i na to kalki. w magazynie mam o średnicy 8mm i 10mm. Na pewno ich nie wykorzystam, więc mogę zaoferować. Cytuj
kowal76 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 Grzesiu dziękuję Ci za chęć pomocy ale już nie będę nic kombinował. Może i nowe kalki by mi się chciało położyć, ale jakiś biały podkład jeszcze kłaść ?. Nie, na pewno nie będzie mi się chciało. Cytuj
kowal76 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 Dzięki RAV za chęć pomocy. Chyba jednak już tak zostawię. Te fotki co wrzuciłeś to podobno przemalowany egzemplarz. Cytuj
Mikele Napisano 1 Maja 2016 Napisano 1 Maja 2016 Na muzealnym widać, że rozkład plam inny, ale to pierwsze, czarno-białe foto to jakby jeszcze ze służby ;) Ładny model Ci wychodzi. Mam tylko nadzieję, że kiedyś zrobisz drugi, i kalki, które Ci wysłałem nie pójdą na zmarnowanie Cytuj
kowal76 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 Dzięki Michał. Wolałbym nie zapeszać bo jeszcze nie koniec, ale nawet jestem zadowolony z dotychczasowego efektu. Co do polskich kalek to może kiedyś się jeszcze zrobi z szachownicami. Tylko trzeba kupić drugą szparkę, a to jest edycja limitowana i może być problem. Cytuj
kowal76 Napisano 1 Maja 2016 Autor Napisano 1 Maja 2016 Ostatnia chyba aktualizacja warsztatu. Suczka stoi już o własnych siłach. Pozostały do zrobienia reflektory oraz małe poprawki. Na koniec psiknąć wszystko lakierem i finito. created by picasa2html.com created by picasa2html.com Cytuj
SnaQ Napisano 2 Maja 2016 Napisano 2 Maja 2016 Komórka chyba robi Ci lepsze zdjęcia niż "małpa". Cytuj
kowal76 Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 Komórka chyba robi Ci lepsze zdjęcia niż "małpa". No właśnie . Wcześniej robiła chyba lepsze, a może tylko mi się tak wydaje. Cytuj
kowal76 Napisano 2 Maja 2016 Autor Napisano 2 Maja 2016 No i w ostatniej chwili pech. Już prawie wszystko gotowe a tu model z ręki buch na podłogę :(. Uszkodzeniu uległo podwozie. Na szczęście tylko podwozie i jestem w trakcie jego naprawy. Niestety nie będzie już tak wyglądać jak pierwotnie powinno. Straszne to uczucie jak model już gotowy, a tu ci nagle leci z rąk na glebę . Myślałem że targnę nim o ścianę, lecz w ostatniej chwili się opanowałem. Niedługo pewnie galeria. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi