MIRO Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 Leżakował, leżakował i się doczekał. Model niemalże pzp. Moja ingerencja w model ograniczyła się do okolic wydechu i powierzchni sterowych. W kabinie dodałem kilka elementów z blaszki ze starego modelu CA. Malowanie farbami Gunze i Tamiya, oznaczenia od masek Montexu. Brudzing to gotowce AK, nieco olejów, cienie Tamki i pigmennty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Super malowanie. Z dołem poradziłeś sobie świetnie. Jedyne czego mi brakuje, to ugięcie oponek. Na tym zdjęciu wygląda jak baletnica ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 Malowane wolna ręką? Bardzo mi się podoba. Dzięki. Tak, malowany z ręki, poza przejściem góra pod silnikiem. Super malowanie. Z dołem poradziłeś sobie świetnie. Jedyne czego mi brakuje, to ugięcie oponek. Na tym zdjęciu wygląda jak baletnica ;) Mocowanie podwozia w tym modelu jest na słowo honoru. Golenie, pokrywy i koła skleiłem wcześniej, po wklejeniu ich we wnęki nie chciałem szlifować kół bo bałem się, że mi się to wszystko rozleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Fajne nietypowe malowanie, podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Mam słabość do rosyjskich myśliwców z tego okresu, a ten wyszedł Ci świetnie. Piękny model, malowanie wygląda bardzo naturalnie. Jakie numerki farb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 Dzięki Jakie numerki farb? Zielony to Gunze C303, niebieski Tamiya XF-23 a piaskowy to namieszałem na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Zawsze bardzo mi się ten samolot podobał z wyglądu, chociaż myśliwiec podobno z niego słaby. Bardzo ładnie i czysto sklejony, chyba sam popełnię hobbybossowego w 1:72. Roboty akurat na dwa wieczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olecki75 Napisano 18 Marca 2016 Share Napisano 18 Marca 2016 Też mam ochotę popełnić tego MiGa w skali 1/48 bo zawsze mi się ten samolot podobał. Piękny model, doskonale wykonany. Jeszcze by tego było mało to moje ulubione malowanie. W takim właśnie zrobiłem MiGa do walk ESA: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi