Jump to content

Chieftain mk10 "Ostatnia Parada w upalny dzień Czerwca"

Recommended Posts

Klasa 2 - Pojazdy wojskowe

Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

W 1989 r. 18 Czerwca słynną ulicą Zachodnich Niemiec(RFN) Straße des 17 przejechała Parada Brytyjskich Chieftain-ów z okazji Dnia Sił Sojuszniczych,nikt nie spodziewał się że będzie to ostatnia Parada w RFN-ie,Jesienią 10 listopada 1989 roku mur Berliński padł i Niemcy zostały zjednoczone.

British_Chieftain_tanks_zpsqa0wm3bb.jpegodds%20and%20sods%202%20081_zpsbmnms7f4.jpg

Model będzie wykonany prosto z pudła,miniatura o skali 1:35 firmy TAKOM,malowanie takie jak na foto+podstaweczka

Zapraszam do warsztatu: na początek in-box

IMG_3665_zpsktshm0b4.jpgIMG_3666_zpsttns2ani.jpgIMG_3667_zpsirqzxliz.jpgIMG_3668_zpsnndtitno.jpgIMG_3669_zpsymzv5tif.jpgIMG_3672_zpszagnw4jo.jpg

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mam ten sam model na składzie. Co masz na myśli że sobie utrudniłeś malowanie? Tak swoją drogą to etap malowania interesuje mnie najbardziej, maskowanie itd.

I właśnie chodzi mi o maskowanie nie lubię, nie lubię

Powodzenia z Takomem

Wiem wiem,klocki Lego ale troszkę utrudniłem sobie malowaniem

Składam Kraza od tej firmy. Myślałem, ze za takie pieniążki to będzie się składać jak klocki Lego. Jak się bardzo myliłem.

Powodzenia z Takomem

Wiem wiem,klocki Lego ale troszkę utrudniłem sobie malowaniem

Składam Kraza od tej firmy. Myślałem, ze za takie pieniążki to będzie się składać jak klocki Lego. Jak się bardzo myliłem.

Aha,ja właśnie zacząłem malować T-14 od TAKOMA i powiem Ci że zpasowanie było tak idealne że z czasem zaczęło mnie to irytować,dziwi mnie że z Krazem są problemy chyba go kupię

Układ jezdny spasowany,geometria idealna,tak jak pisałem klocki

IMG_3691_zpsymm18gnd.jpg

Chciałem zacząć kleić gąski ale niestety nie da się imprezować i składać model równocześnie coraz mniej widać cdn. jutro

IMG_3692_zps7olvc3ww.jpg

Edited by Guest

Aha,ja właśnie zacząłem malować T-14 od TAKOMA i powiem Ci że zpasowanie było tak idealne że z czasem zaczęło mnie to irytować,dziwi mnie że z Krazem są problemy chyba go kupię

eee, wstrzymaj się. Polecam Ci zapoznać się z warsztatem najpierw: LINK

a tak swoją drogą, czy właśnie tak było z Armatką?

eee, wstrzymaj się. Polecam Ci zapoznać się z warsztatem najpierw: LINK

a tak swoją drogą, czy właśnie tak było z Armatką?

Z armatą najwięcej nerwówki miałem z gąskami ale po 2 godzinach sytuację opanowałem,teraz czeka na wathering a wygląda tak

kopia_zpslfp6iadw.jpg

Edited by Guest

Ciekawie zapowiadający się warsztat, będę zaglądał

Też miałem ochotę na ten model ale dowiedziałem się że ceny Takoma mają wkrótce spaść więc zaczekam.