eldiabllo Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 (edytowane) Klasa 5 - Dioramy Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepszy model w barwach Polski Witam Przedstawiona sytuacja na dioramie w skali 1:35 będzie ASU 85 z 35 DASu z 6 PDPD na poligonie w Szymanach w lipcu 1967r Numer boczny 1601 jako wóz dowódcy 35 Dywizjonu Artyleri Samobieżnej przypisany do 1 bateri w tym dywizjonie. Informacjami o 35 Das dzielą się ze mną bracia z "Czerwonych Beretów" których serdecznie pozdrawiam. tutaj w orginale z numerem 1607 oraz Edytowane 1 Maja 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Kibicuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Chyba pierwsze polskie malowanie w konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Będę podglądał. Pojazd z pudełka wymaga lekkiego dopracowania - jeśli mogę coś podpowiedzieć to zapraszam: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=28810 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Będę podglądał. Pojazd z pudełka wymaga lekkiego dopracowania - jeśli mogę coś podpowiedzieć to zapraszam:http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=28810 No przeglądałem twoja pracę, faktycznie jest pare niedociągnięć jak błotniki czy łopaty-szerokie jak do węgla , oczywiście jak będę miał pytania na pewno do Ciebie sie zglosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Proponuję jeszcze zakup gąsienic metalowych. Te co są w zestawie są nic nie warte. MBB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 2 Maja 2016 Autor Share Napisano 2 Maja 2016 Coś działamy , zrobiony dół cos podłubałem przy błotnikach tzw fartuchach przy gąsienicach zeby bardziej pasowały do orginału: oraz zrobiłem normalne łopaty bo orginalne to jak węglarki musze jeszcze popracować przy osłonie brezentowej działa z którego producent zrezygnowała jednak takowe występowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 popracowałem prz kołach oraz brezenTem jedno z ASU 85 z seri "90" na poligonie i koła z orginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 ASU 85 ciekawości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 8 Maja 2016 Autor Share Napisano 8 Maja 2016 wiam cos tam działam , pierwszy rzut na styrodurze oraz moja załoga: ZAŁOGA, golas znaleziony i bedzie przermianowany do załogi ASU : mniej wiecej tak to sie prezentuje, jednego podparłem o lufe Inspiracje poligonem jesiennym : JW 3245 malowanie chłopaków jako załoga ASU : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Maja 2016 Share Napisano 10 Maja 2016 Coś się tu ciekawego dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 10 Maja 2016 Autor Share Napisano 10 Maja 2016 Coś się tu ciekawego dzieje Dzieki, szału pewnie nie będzie ale się może komuś spodoba, będę malowal pędzlem, postaram się na ile będę umiał żeby to smacznie wyglądało. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Zmontowałem taka oto podstawke rozmiar środka 17x30cm, wiadomo srodek ze stroduru i klej Patex , to tak wstępnie tak sie prezentuje z ASU po malowaniu wstepnm tak wglądaja moje dorobione błotniki i osłona jarzma działa: Malowanie pędzlem: Farba Humbrol 160 jako zieleń, 33, 118,186, gąski pociągłem Gunmeal z Model Maser w kolejce do malowania czeka dzielna załoga ASU oraz kończenie malowania ASU, plus efekt brudzenia i kurz z poligonu musze roche przyspieszyć, bo jeden mój pomocnik ma 4 lata a drugi pojawi się niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Te fartuchy na błotnikach trochę kanciaste - trochę nie wyglądają na gumowe... Ale to może na fotkach tak wyszło... Cała reszta bardzo mi się podoba i czekam na załogantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Model zajefajny, tylko ten kolor jakoś nie bardzo ciemny jak na standardy LWP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Model zajefajny, tylko ten kolor jakoś nie bardzo ciemny jak na standardy LWP No w LWP wiadomo milion odcieni zielonego i khaki , taki jasny nie jest, postaram się lepsze zdjęcia robić. Jeszcze jak go przefilruje i przybrudze to mysle że sciemnieje. No błotniki może jeszcze by troszkę pozaokrąglał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 aktalzacja danch filr i sidolux i taki kolorek wyszedł , troszke ściemniał oraz przmiareczka do traw i załogi nasępnie bedziemy pięknośc ulepszać brudzeniem i washami mały rzut na wizje mojego aparau na statywie a reszte przgotowujemy teren , szpachla vidaron i młodego piasek z piaskownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 W tej skali chyba lepsza byłaby "posiana" trawka elektrostatyczna niż ta mata kolejkowa Albo coś w tym rodzaju: http://exito.sklep.pl/pl/p/AMMO-MIG-8350-Stony-Steppe-mata-roslinna/32587 lub http://exito.sklep.pl/pl/p/FREON-M02-Mata-trawiasta-z-kepami-trawy-20-x-20-cm/31148 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 W tej skali chyba lepsza byłaby "posiana" trawka elektrostatyczna niż ta mata kolejkowa Albo coś w tym rodzaju: http://exito.sklep.pl/pl/p/AMMO-MIG-8350-Stony-Steppe-mata-roslinna/32587 lub http://exito.sklep.pl/pl/p/FREON-M02-Mata-trawiasta-z-kepami-trawy-20-x-20-cm/31148 No te są fajne, ta kolejkową kupiłem myślałem ze będzie lepsza, będę jeszcze na tym dokladal kępki trawy zobaczę jak wyjdzie, jak będzie lipa to zamówię ta polecanaprzez ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 W tej skali chyba lepsza byłaby "posiana" trawka elektrostatyczna niż ta mata kolejkowa Słuszna uwaga... teraz to trochę wygląda jak poligon na polu golfowym PS: Super figuranci tylko trochę się świecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 No zaloga pociagnieta sido, ale teraz ich dopiero przybrudza wiec te świecidełka powinny poczuć powiew letnich poligonów. Jutro zrobię zdjęcie trwki , urosły kępy trawy i troche "pofaliwalo" ten golfowy wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 19 Maja 2016 Autor Share Napisano 19 Maja 2016 dołożyłem kępki trawki, troche letnich kłosów z pędzelka , i wiadomo niezastąpiony wikol,wyszło tak, oczywiście to jeszcze nie koniec bo kępki rosną dalej. pożyczyłem od syna piękny czołg tak to wygląda na tą chwile, a no i prosze o komentarze cz wam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Dużo lepiej, choć za bardzo jednolity zielony odcień Z drugiej strony po nasypaniu piasku trochę za płytki ten wjazd się zrobił Takie moje wrażenie - ale niech wypowiedzą się spece od pancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Cześć - Model wyszedł ci bardzo fajnie. Aczkolwiek osłona jarzma działa wygląda tak jakoś dziwnie - nie wiem nie pasuje mi do reszty. Może nie ten kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 19 Maja 2016 Autor Share Napisano 19 Maja 2016 Dużo lepiej, choć za bardzo jednolity zielony odcieńZ drugiej strony po nasypaniu piasku trochę za płytki ten wjazd się zrobił Takie moje wrażenie - ale niech wypowiedzą się spece od pancerki No troszke płytki wyszedł, sugerowalem się zdjęciami ASUz poligonów , no i od paru desantowców, kurz mówili ze przy zmasowanym ostezale byly masywniej okopane i zamaskowane podobnie do czołgów . Wrzucę fotę na FB grupie czerwonych beretów, się spece z zalog wypowiedzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi