Misiek Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witam, Być może część z Was pamięta, iż startowałem w zimowym konkursie z camaro revela. Niestety modelu nie ukończyłem ( tak czasem życie się potoczy, że nie ma się czasu na hobby ;-) ). Kiedy w końcu mogę sobie przysiąść i coś posklejać, dowiaduję się o edycji letniej. W związku z powyższym z dokończeniem camaro się wstrzymałem ( zostanie zbudowany zgodnie z ustaleniami ), a tym razem zapraszam do prześledzenia budowy niekoniecznie małego modelu rowerka do rozwożenia lodów. Skąd taki wybór ? Otóż, przede wszystkim zimą takiego raczej nie spotkamy, więc jest to pojazd typowo letni. Drugim powodem był brak jakiejkolwiek relacji z budowy tego modelu, więc długo się nie zastanawiałem i go zamówiłem ;-) Biorąc pod uwagę fakt, iż przy camaro zrobiłem nie wiele, to ten model w zasadzie można traktować jako mój pierwszy plastik, w związku z powyższym mam cichą nadzieję na porady oraz konstruktywną krytykę Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Świetny wybór tematu! Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Możesz przyłożyć linijkę? Skala niby 1:25, czyli powinien być mały, ale na zdjęciach wygląda na spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Świetny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Witam ponownie, Prace nad modelem zostały rozpoczęte. Pierwsze wrażenia nie napawają optymizmem. Spasowanie części kiepskie, sporo nadlewek, do tego sam materiał jakiś taki dziwny, twardy i kruchy... Cały czas zastanawiała mnie ilość części w pudełku - dość duża jak na mały, prosty rowerek. Po chwili przymiarek otrzymałem odpowiedź : W pudełku znajduje się drugi, niestety nie kompletny model. Nie wiem, czy to pomyłka producenta czy celowe działanie. Moment w internecie dał odpowiedź, do czego to są części: Być może postaram się dokończyć i ten model, ponieważ nie wiele części brakuje Karambolis8 Na pudełku widnieje skala 1/25, jednak w moim odczuciu jest to 1/16. Poniżej 2 zdjęcia porównawcze: Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 I że niby to ma być rower? Kulturysta mógłby na nim nogi ćwiczyć - rekord życiowy w martwym ciągu po takiej rozgrzewce gwarantowany Chyba, że rzeczywista skala to 1:12 tylko się producent na pudełku walnął ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Witam Wszystkich po bardzo długiej przerwie ;-) Od ostatniej aktualizacji prace nad modelem posuwały się bardzo powoli - właściwie tylko szlifowałem części i to raz na jakiś czas ze względu na brak wolnych chwil. Ponieważ jednak postanowiłem ten modelik skończyć, wygospodarowałem 2 dni wolnego i ruszam pełną parą - mam nadzieję, że uda mi się dobrnąć do końca z budową w wyznaczonym terminie. Dziś zająłem się malowaniem, aby mieć ten etap już za sobą. Obecnie części schną ( lodówka oraz siedzisko ) więc jest tylko jedna fotka z etapu, kiedy oczekiwałem na wyschnięcie warstwy bazy. Po pomalowaniu, zabrałem się za składanie kół. Generalnie fabryczny chrom wygląda całkiem przyzwoicie, więc same felgi pozostają nietknięte, jedynie postaram się je jeszcze wypolerować. Obecnie pozbywam się fabrycznego chromu z reszty elementów oraz szlifuję wszystko to, co tego wymaga. Na jutro planuję malowanie reszty części, potem zostanie składanie i galeria. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Witam w kolejnej aktualizacji. Dziś był pracowity dzień. Wszystkie elementy zostały wyszlifowane i większość pomalowana. Poniżej prezentuję kilka fotek z budowy: Oraz rzut oka na całość Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Fajowe i niesztampowe. Takie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Witam ponownie. Dziś ostatnia aktualizacja - wszystko pomalowane i prawie wszystko poskładane. Do umocowanie został jedynie daszek, ale pierw czeka go szlif i kolejna warstwa farby. Poprawy wymagają również górne reflektory. I rzut oka na całość: Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Witam, Zapraszam do skromnej galerii rowerka: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=233&t=55232&p=804940#p804940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi