ManiekB Napisano 11 Maja 2016 Share Napisano 11 Maja 2016 Witam Jako uzupełnienie wątku Parowozu Ty2 przedstawiam moje zmagania nad czołgami T-55 w malowaniu z Operacji Dunaj 1968r. Czołgi mają przedstawiać pojazdy z 2 Armi Wojska Polskiego z sierpnia 68 r, użyte w okolicach i samym Hradec Kralowe. Model z Tamiya ma przedstawiać ten pojazd z numerem 1554: Model z Trumpetera ten pojazd numer 1524: (zdjęcia z strony radia Hradec). Tak ma to wyglądać: A tu same modele po przeróbkach na model 58: Trumpeter: Tamiya: Pozdrawiam. Komentarze mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Tylko mi się fotki nie wyświetlają? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 13 Maja 2016 Share Napisano 13 Maja 2016 Wszystko ślicznie się wyświetla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 13 Maja 2016 Autor Share Napisano 13 Maja 2016 Witam Prosił bym admina o dodanie do tytułu wątku skali 1:35. Zdjęcia są na pewno, a komentarze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Nad plandekami bym jeszcze popracował. Wyglądają gładko i zabawkowo, kontrastują z resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Nad plandekami bym jeszcze popracował. Wyglądają gładko i zabawkowo, kontrastują z resztą. Dzięki za uwagę. Ale nie zawsze co zwinięte wygląda jak pomięty papierek. Na podkładzie to wygląda nie za ciekawie, malowanie trochę tu zmieni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Obejrzałem warsztat lokomotywy...i zwariowałem. Niesamowita robota i spektakularny efekt. Jak czołgi zrobisz tak, jak parowóz i platformy, to całość będzie bajeczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Obejrzałem warsztat lokomotywy...i zwariowałem. Niesamowita robota i spektakularny efekt. Jak czołgi zrobisz tak, jak parowóz i platformy, to całość będzie bajeczna. Dzięki za miłe słowa. Staram się. Zdjęcia czołgów pomalowanych wkrótce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 Podoba się Dzięki, że się podoba. Mała prośba - czy ktoś nie posiada na zbyciu gąsienic ogniwkowych plastykowych do czołgu T-55 lub T-62 (wczesne z modelu Trupetera) w skali 1:35. Poszukuje w sklepach ale dostępne, są tylko metalowe lub wcale. Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 15 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2016 Witam Przedstawiam obecny stan modeli T-55 - modele otrzymały z dodatków tylko liny holownicze eureka, oraz podstawy anten metalowe. Cyfry oznaczeń wykonane samodzielnie. Czołgi już przymocowane do platform kolejowych (przedstawionych w wątku o Ty2). Model Trumpetera uważam za ukończony (chyba że będą jeszcze jakieś uwagi): T-55 Z Tamiya brakuje tylko brudzenia ostatecznego gąsienic (zostały oryginalne gumiaki - ze względu braku możliwości kupna ogniwkowych w rozsądnej cenie), a dopiero na zdjęciu zauważyłem że została gąbka przy gąsienicy: W wątku o parowozie są zdjęcia, jak prezentują się czołgi razem w całości z lokomotywą. Pozdrawiam Komentarze mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 15 Czerwca 2016 Share Napisano 15 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 Super maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2016 Dzięki. Maszyna czy maszyny - są dwa czołgi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 Nawet dwie O i autor mnie ubiegł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 18 Czerwca 2016 Share Napisano 18 Czerwca 2016 Bardzo ladnie sie prezentuja . Ps co to za zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 19 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2016 Bardzo ladnie sie prezentuja . Ps co to za zielony? Witam Dzięki. A zielony no trudno napisać dokładnie który to kolor, ale użyte były humbrole 150 i 159. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Cieszę się, że nie uległeś dziwnej modzie malowania beczek na zielono montowanych na T-55 w latach 60-tych i 70-tych ubiegłego wieku. Smuci natomiast fakt, że dna tych beczek pomalowałeś zieloną farbką. W rzeczywistości też miały kolor stalowy, jak cała beczka. Ale ogólnie rzecz biorąc - fajne czołgi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Cieszę się, że nie uległeś dziwnej modzie malowania beczek na zielono montowanych na T-55 w latach 60-tych i 70-tych ubiegłego wieku. Smuci natomiast fakt, że dna tych beczek pomalowałeś zieloną farbką. W rzeczywistości też miały kolor stalowy, jak cała beczka. Ale ogólnie rzecz biorąc - fajne czołgi... Witam Co do dna beczek zielonych, sprawdź 3 zdjęcie z początku wątku z czołgami T-55 na platformach kolejowych - to zdjęcie zainspirowało mnie do takiego malowania . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 Dna beczek czołgowych z ON były i są malowane na czarno. Ale to w sumie drobiazg. Stare: Nowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi