xerix Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witajcie, jak tylko robi się cieplej kumple mają wyłącznie jeden temat - czy już można wytargać z garażu ich jednoślady. A potem byle do lata! I tak właśnie jak zobaczyłem temat konkursu i spojrzałem na stertę modeli czekających na ich kolej czy czasem nie ma tak jakiegoś motocykla. Bingo! Lato to wolność, wypady nad jezioro, przygody w różnych konfiguracjach ( :P ). No i jest pomysł na pracę konkursową. Przecież nic nie kojarzy się z latem bardziej niż romans z motocyklem w tle, a jak we troje to już całkiem! Baza do prac: Motocykl Zündapp K800 + przyczepka pasażera STEIB Nr 28 Model w skali 1:35 Producent: Vulcan Scale Models Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xerix Posted May 16, 2016 Author Share Posted May 16, 2016 Ktoś może powiedzieć, że chyba pomyliłem kategorie. A i rzeczywiście jeśli się szuka informacji n.t. tego motocykla to głównie znajduje się dwa malowania: Dunkel Gelb - czyli Afrika Korps Panzer Grey - czyli Wehrmacht ot takie jak na poniższym rysunku: No ale gdzie tu romans i trójkąt a gdzie Wehrmacht . Dlatego zacząłem się rozglądać dalej nad wersją cywilną. I co się okazuje jest ich sporo do dziś jeżdżacych, kilka całkiem ładnych w Polsce. Tylko tu napotkałem pierwszy challenge - które malowanie wybrać? A Wy co myślicie? Czarny i chromy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted May 17, 2016 Super Moderator Share Posted May 17, 2016 U ała... zabrałeś się za straszny gniot, skleiłem ten wrzód i model poszedł na dioramkę w błoto, bo upierdliwy strasznie... masa szlifowania spasowanie kół słabe a i detal (kierownica silnik i inne ) też nie powala... Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xerix Posted May 17, 2016 Author Share Posted May 17, 2016 fakt, będzie z nim pracy, ale kto powiedział, że ma być łatwo To co na pewno na plus tego modelu to szprychy i to, że w zestawie są od razu wyprofilowane. Niemniej już sama konstrukcja i pomysł na to jak skomplikować budowę kół ... pozostawię bez komentarza. Zacznę od tego elementu i sami ocenicie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Będę zaglądał - powodzenia w budowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwarciu21 Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Co do koloru patrząc na czarny wydaje się taki hmm nudny bardzo i nie robi wrażenia, za to czerwony to jest to do tego te chromy i polerowane aluminium, według mnie zdecydowanie czerwony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vollff Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Ten czerwony (bordowy) jest fajny - proponuję ten kolor. Czarne, szare są nudne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted May 17, 2016 Share Posted May 17, 2016 Też się zapisuję do fanklubu czerwonego malowania. Łapie za serduszko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Mi to się znów dużo bardziej podoba ta srebrna torpeda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted May 18, 2016 Share Posted May 18, 2016 Czerwony będzie ładnym akcentem, wyraźnie pokazującym, że to nie wojskowe malowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts