xerix Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witajcie, jak tylko robi się cieplej kumple mają wyłącznie jeden temat - czy już można wytargać z garażu ich jednoślady. A potem byle do lata! I tak właśnie jak zobaczyłem temat konkursu i spojrzałem na stertę modeli czekających na ich kolej czy czasem nie ma tak jakiegoś motocykla. Bingo! Lato to wolność, wypady nad jezioro, przygody w różnych konfiguracjach ( :P ). No i jest pomysł na pracę konkursową. Przecież nic nie kojarzy się z latem bardziej niż romans z motocyklem w tle, a jak we troje to już całkiem! Baza do prac: Motocykl Zündapp K800 + przyczepka pasażera STEIB Nr 28 Model w skali 1:35 Producent: Vulcan Scale Models Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 16 Maja 2016 Autor Share Napisano 16 Maja 2016 Ktoś może powiedzieć, że chyba pomyliłem kategorie. A i rzeczywiście jeśli się szuka informacji n.t. tego motocykla to głównie znajduje się dwa malowania: Dunkel Gelb - czyli Afrika Korps Panzer Grey - czyli Wehrmacht ot takie jak na poniższym rysunku: No ale gdzie tu romans i trójkąt a gdzie Wehrmacht . Dlatego zacząłem się rozglądać dalej nad wersją cywilną. I co się okazuje jest ich sporo do dziś jeżdżacych, kilka całkiem ładnych w Polsce. Tylko tu napotkałem pierwszy challenge - które malowanie wybrać? A Wy co myślicie? Czarny i chromy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 17 Maja 2016 U ała... zabrałeś się za straszny gniot, skleiłem ten wrzód i model poszedł na dioramkę w błoto, bo upierdliwy strasznie... masa szlifowania spasowanie kół słabe a i detal (kierownica silnik i inne ) też nie powala... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xerix Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 fakt, będzie z nim pracy, ale kto powiedział, że ma być łatwo To co na pewno na plus tego modelu to szprychy i to, że w zestawie są od razu wyprofilowane. Niemniej już sama konstrukcja i pomysł na to jak skomplikować budowę kół ... pozostawię bez komentarza. Zacznę od tego elementu i sami ocenicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Będę zaglądał - powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Co do koloru patrząc na czarny wydaje się taki hmm nudny bardzo i nie robi wrażenia, za to czerwony to jest to do tego te chromy i polerowane aluminium, według mnie zdecydowanie czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Ten czerwony (bordowy) jest fajny - proponuję ten kolor. Czarne, szare są nudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Też się zapisuję do fanklubu czerwonego malowania. Łapie za serduszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Mi to się znów dużo bardziej podoba ta srebrna torpeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Czerwony będzie ładnym akcentem, wyraźnie pokazującym, że to nie wojskowe malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi