JACER Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Drobnica na burty kadłuba (po obu stronach bliźniacze części): Wklejona na miejsce (w puste miejsca dojdą ckm’y): Kolejne drobne części, które wylądują na tyle tank’a: Wylądowały i mają się dobrze Myślałem, że kółka i ogniwka były irytujące w obróbce i klejeniu, ale te malutkie części na środku zdjęcia (wizjery{?}), to była dopiero jazda. Klejenie ich to niezła nerwówka Model nabiera kształtów, ta drobnica nadaje mu ciekawy charakter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Fajnie wychodzi Będzie jeździł? Bo koła o gąsienice wyglądają na ruchome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Niby tak to jest skontrowane, by gąsienice były ruchome, ale wstępne przymiarki raczej to wykluczają. Wszystko jest na styk. Końcówki gąsienic będą chyba musiały być połączone przed założeniem na koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Hej na YT widziałem jeżdżącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Mowa o tym: albo o tym: (?) Faktycznie, jest to do zrobienia. Ja może jednak skupie się na tym żeby go w ogóle skończyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Ja czekam z niecierpliwością na świńską załogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 I znów się troszkę do przodu posunęły prace, niewiele, ale zawsze coś Tym razem wieża. Części składowe reflektora: Jarzmo armaty (armat!), oraz armaty i armatki ;) Drobnica do zamontowania na wieżę. Zielony drucik jako zamiennik plastykowej części. Całkiem przypadkiem odkryłem je (zielone druciki) w sklepie papierniczym. Za kilka sztuk zapłaciłem jakieś 2-3zł. Te mają coś miedzy 0,6-0,8mm średnicy. Reflektor pomalowany w środku srebrną farbą Humbrol Wieża w pełnej krasie (jeszcze troszkę szlifowania na łączeniach góra-dół i będzie gotowa na zicher): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 Ja czekam z niecierpliwością na świńską załogę nie ty jeden EDIT: moja siorka zerkała mi przez ramię jak przewijałem ten warsztat i skomentowała to jednym zdaniem: "ooo... nie wiedziałam że produkują takie żelazne jeżdżące chlewy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 23 Lipca 2016 Share Napisano 23 Lipca 2016 Kolega się stara, a wszyscy i tak na te wieprze czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 No nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 24 Lipca 2016 Share Napisano 24 Lipca 2016 Właśnie Jacer, niedaj się prosić (prosić!) Jeden prosiak do zdjęć, dla oddania skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 24 Lipca 2016 Autor Share Napisano 24 Lipca 2016 Nie wiem czy zdążę z tym świnkami Tymczasem pora na prezentację jednej z ciekawszych „wieżyczek” w pojeździe. Wieżyczki a raczej kopułki, która wysuwa się z kadłuba, będąc najprawdopodobniej opancerzonym gniazdem, z którego można przeprowadzać rekonesans. Części składowe kopuły: Części teleskopowego ‘masztu’: Oraz podstawy, przez którą przesuwa się cała konstrukcja: Tak wygląda całość, kopuła sklejona jako zamknięta – szybki pomalowane na czarno po wewnętrznej stronie (ostrość ‘złapała się’ nie tam gdzie trzeba…): Kopuła w pozycji schowanej: Kopuła po wysunięciu z kadłuba: Część, która umożliwia ‘zaczepienie’ teleskopowego masztu (środek kadłuba – dolna płyta), przy pozycji schowanej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Jak tam postęp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 1 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Na razie słabo... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Na razie słabo... :/ Czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 2 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Brak czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Mam nadzieję że do końca konkursu się wyrobisz, bo projekt bardzo ciekawy i chciałbym zobaczyć efekt końcowy. Pozdrawiam Kuba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Bocianie gniazdo w świniowozie pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 JACER - będzie kontynuacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Będzie, będzie Tylko nie wiem kiedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Dawaj świniaki chociaż na otarcie łez ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Będzie, będzie Tylko nie wiem kiedy... To dobre wieści, bo szkoda by było porzucać taki oryginalny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Za dużo rozgrzebuje innych modeli :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Dobra, nie ma to tamto. Zainteresowanie wątkiem jest a ten model w sumie jest najbliżej ukończenia. Więc zapodaje kolejny progres. Te części zrobiłem/pomalowałem nieco wcześniej: Po ściągnięciu taśmy i maskolu: Malowanie małej przestrzeni w środku, widocznej w momencie gdy ‘ptasie gniazdo’ jest w pozycji górnej: A tutaj już dzisiejsze wypociny (08.04). Nie wiem czy nie przesadziłem z efektami zużycia, chociaż jeśli załoga to grupa świnek to sami wiecie Zadrapania to mieszanka czarnej i białej AIR Vallejo, nakładana gąbką i mini pędzelkiem. Wash to głównie bejca rustykalna. Miejscami dodawałem wash Tamiya (Dark Brown) i Tracks Wash Mig’a. Bardzo dawno nie robiłem takich malowanek ‘z ręki’. Jak uważacie, zostawić tak? Ogólnie to będzie bardzo mało widoczna część modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Akuyaku 1 w pełnej okazałości. Już za momencik malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi