Jaśko2002 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Czytałem , pracueję nad tłem , ale wciąż nie umiem robić za dobrych zdjęć detali Zdjęcia makro trudno robi się zwykłym obiektywem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Wrzucę dzisiaj parę fotek , może zbliżenie na lupę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Oto i obiecane fotki: Przepraszam za jakośc pracuje nad tym , i postaram się to z mienic w najbliższym czasie Po raz pierwszy robię coś takiego z masy dwuskładnikowej , więc proszę o wyrozumiałośc Mam nadzieję , że nie nazmyślałem z tymi pasami ( kierowałem się pudełkową instrukcją) Na razie czekam na paczkę z farbkami od firmy mr.hobby i ten thinner z retaiderem , więc muszę się wstrzymac z malowaniem Dzięki za porady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 Powodzenia i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 25 Czerwca 2016 Share Napisano 25 Czerwca 2016 Najdokładniejszym kolorem dla wnętrz radzieckich maszyn jest Mr Paint MRP-1. Potwierdzam. Mieszanka Gunze wypada gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 6 Lipca 2016 Autor Share Napisano 6 Lipca 2016 Wybaczcie brak postępów - czekam na paczkę od gunze Co do projektu całości , to będzie to samolot na płycie lotniska , a za dysza , grill albo ognisko głupio to brzmi , ale miał być letni akcent I może jakiś stół i krzesła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Witam!!! Nareszcie mogę dodac zdjęcia w kabinie postawiłem na to , aby te ścianki nie były takie gładkie , i żeby było tam dośc ciasno. mieszanka gunze- jak dla mnie rewelacja , w ogóle farby bardzo dobre, jestem miło zaskoczony P.S. wybaczcie , że nie mogę pisac ,,c'' z kreską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Osłonę pulpitu, którą masz pod woatrochronem też pomaluj na ten niebiesko-zielony kolor. Tylko sam celownik zostaw czarny. http://wesharepics.info/imagemgkl-mig-21-cockpit.asp (Kokpit z PFM, ale malarsko podobny do Twojego) Ogarnij trochę foty bo karuzela z rozmiarami. I zagęszczaj ruchy, bo chętnie 21 w galerii zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Skończę na pewno , zostawiam sobie 10 dni na skonczenie . Co do zdjeć , to sam sie zdziwiłem , fotosik cos mi szwankował ostatnio ... Z osłoną będzie kłopot, ale da sie zrobić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 No kibicuję Ci młodzieży bo kleje taki sam model chociaż w innym malowaniu ;) Nie tam, że nieładny, ale się nagimnastykujesz nielicho. Mam chyba wybrakowany egzemplarz bo mi się składa niemal jak klocki lego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Fototrawiona rurka pitota .... Trzeba do niej przykleić te 4 łopatki .... Mój się nie składa jak klocki lego , ale nie jest tez źle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Fototrawiona rurka pitota .... Trzeba do niej przykleić te 4 łopatki .... Mój się nie składa jak klocki lego , ale nie jest tez źle Pozdrawiam Moje wypraski miały ponad 12-13 lat - widać sie uleżały ;) A co do rurek pitota polecam tani acz efektywny sposób - igły do strzykawek - kosztują grosze w aptece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Nie tam, że nieładny, ale się nagimnastykujesz nielicho. Mam chyba wybrakowany egzemplarz bo mi się składa niemal jak klocki lego ;) Ty szczęściarzu Ty Ja swojego po poskładaniu na sucho odłożyłem do pudła i ostatecznie zastąpiłem Eduardem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompac Napisano 10 Sierpnia 2016 Share Napisano 10 Sierpnia 2016 Nie tam, że nieładny, ale się nagimnastykujesz nielicho. Mam chyba wybrakowany egzemplarz bo mi się składa niemal jak klocki lego ;) Ty szczęściarzu Ty Ja swojego po poskładaniu na sucho odłożyłem do pudła i ostatecznie zastąpiłem Eduardem Naczytałem się tyle niedobrego o tym modelu, że z duszą na ramieniu zabrałem się za niego, składał się jak przysłowiowe lego, to sobie pomyślałem, że krytyka dotyczy geometrii, przekłamań itp. ale to mi akurat wisi zasadniczo ;) zastanawiam się na ile "pomogła" mi zmiana sposobu klejenia, gdy jeszcze praktykowałem klejenie do 2005 roku używałem kleju Revella z igiełką - po wynalazkach Plastikardu czy polskiego Plastiku wydał się zbawieniem. Nie mniej jednak po powrocie uznałem, że nie koniecznie jest to dobre rozwiązanie przy większych modelach - wcześniej kleiłem raczej 1:72 - i zanabyłem Extra Thin'ga, składałem na sucho, gdy już było ładnie poskładane zapuszczałem klejem. Efekt taki że na niektórych spoinach nawet szpachli nie musiałem używać ;) Tak więc "największa zmora" tego modelu za mną - bardziej boję się malowania ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Model już prawie skończony , dzisiaj postaram się wrzucić kilka fotek , na pewno wyrobię się w terminie pozdrawiam , Jasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Sorki za post pod postem, rozpędziłem się Oto i te fotki: jeszcze nie WTARTY wash... i najwierniejszy kompan jeszcze trochę i będzie gotowy brakuje mu kawałka skrzydła-wypadek podczas transportu do Ocypla (lasu) dorobię to z milliputu, żeby zachować geometrię skrzydła i narzucę kawałek jakiejś szmatki, obok postawię olejarkę/wd 40 i skrzynkę z narzędziami pozdrawiam Jasiek Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 27 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2016 heh naprawdę? czy są aż tak złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Znowu post pod postem , bo nie mogę edytować kolejna sesja w plenerze , tym razem 22 blot w Malborku jeszcze tylko te koła i pitotka .... i w sumie galeria końcowa wiem , że nie ma lotki Na ostatnim trochę nieśmiały Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Przydało by się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Po prostu kawałek białego brystolu odpowiednio zakrzywiony i to całe studio: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Próbowałem z białym brystolem , ale miałem problemy ze światłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 racja Atlis Dzięki za wszelakie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 28 Sierpnia 2016 Share Napisano 28 Sierpnia 2016 Na tym modelu n/b 2001 srebrzą Ci się kalki z numerem , jak tak można w galerii , ten z miecznikiem dużo lepszy P.S. Ocypel, to chyba Bory Tucholskie, czy wszyscy stamtąd mieszkają w Gdyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaśko2002 Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Zaradzimy coś na kalki W ocyplu mamy dzialkę, a mieszkam w Gdyni Dzięki za radę Ps galeria za 2 dni pewnie, bo dzis i jutro zupelnie nie bede mial czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi