Dorotka Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Ja od tych panów tylko buty potrzebuję, a właściwie zelówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Znaleźliście coś konkretniejszego o dacie ukazania się tego zestawu? Bo jako zapowiedź pokazał się już pewnie z pół roku temu... A Abrams zapowiada się bardzo smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 25 Września 2016 Autor Share Napisano 25 Września 2016 Wieczór sponsorowany przez firmę olfa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Fakt, ewidentnie lokowane produkty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Jaxiu- czym maskujesz szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 27 Września 2016 Autor Share Napisano 27 Września 2016 Używam taśmy maskującej 3m Edge Block (żona tym wazony do malowania okleja - jedyna taśma pod którą farba jej nie wpływa) Nie zauważyłem, że w kartonie z modelem były gotowe maski i sam wyciąłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecu_KP Napisano 27 Września 2016 Share Napisano 27 Września 2016 Muszę w końcu kupić porządne aero. Jak widzę jakie cieniowania Ci wychodzą, to aż mnie zazdrość bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 Akurat jestem z nich średnio zadowolony. Dałem za niskie ciśnienie i narobiłem odkurzu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Dobrze się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Akurat jestem z nich średnio zadowolony. Dałem za niskie ciśnienie i narobiłem odkurzu :/ Zawsze możesz zacząć teraz od malowania "wnętrz" farbą bazową "wymienszaną" z białą i żółtą i stopniowo rezygnować z tych dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 Zawsze możesz zacząć teraz od malowania "wnętrz" farbą bazową "wymienszaną" z białą i żółtą i stopniowo rezygnować z tych dodatków Mniej więcej taki mam plan 1. rozjaśnić jeszcze mocniej środki plam 2. rozjaśnić elementy wystające 3. złagodzić całość jasno szarą transparentną 4. rozjaśniony kolor bazowy - też z transparentatorem (czy jak to po polskiemu nazwać...) 5. przyciemnienia kolorem bazowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Pominąłbym numer "3". Według mnie to i tak "zgaśnie" przy filtrach, jeżeli oczywiście je planujesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 Szczerze powiedziawszy jest to technika którą znam tylko z nazwy :( 15 lat przerwy w modelowaniu odcisnęło mi się poważnymi brakami w warsztacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Oj tam, oj tam! Kup sobie jeden i zobaczysz jak to działa... Na takich jednokolorowych płaszczyznach naprawdę warto. Myślę, że inni Koledzy ci potwierdzą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Września 2016 Autor Share Napisano 28 Września 2016 Obejrzałem co było w tym temacie na YT Myślę, ze faktycznie warto Taki FILTER się nada? http://www.ak-interactive.com/app/pdf/AK%20065%20FILTER%20FOR%20AFRICA%20KORPS%20VEHICLES.pdf Generalnie model będę traktował tym zestawem (poza kolorem podstawowym) + to na wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Września 2016 Share Napisano 28 Września 2016 Nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 Pierwsza warstewka koloru, teraz ponowne cieniowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Jakim kolorem i rodzajem farby malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 (edytowane) Póki co lecę mieszanką tamiyi xf-2 white xf-57 buff xf-59 desert yellow do tego bezbarwny lakier akrylowy matowy Italeri w roli transparatora Na razie to tylko pierwsza mocno transparentna warstewka. Dzisiaj podciągnę przejścia samym buffem z lakierem, przyciemnę jeszcze mocniej kilka miejsc, kilka mocniej rozświetlę i znów potraktuję całość tą samą mieszanką Edytowane 5 Października 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 Bazuje na takim poradniczku no i ćwiczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 Poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 Dalsze zabawy z malowaniem - troszkę bliżej upragnionego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Się znów prasy naczytałem i żeby troszkę przełamać jednolita kolorystykę modelu, zamarzyło mi się zrobienie błotnika i lufy na zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi