Dorotka Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Ja od tych panów tylko buty potrzebuję, a właściwie zelówki... Cytuj
kubisz Napisano 20 Września 2016 Napisano 20 Września 2016 Znaleźliście coś konkretniejszego o dacie ukazania się tego zestawu? Bo jako zapowiedź pokazał się już pewnie z pół roku temu... A Abrams zapowiada się bardzo smakowicie Cytuj
jaxiu Napisano 25 Września 2016 Autor Napisano 25 Września 2016 Wieczór sponsorowany przez firmę olfa ;) Cytuj
Dorotka Napisano 25 Września 2016 Napisano 25 Września 2016 Fakt, ewidentnie lokowane produkty ;) Cytuj
jaxiu Napisano 27 Września 2016 Autor Napisano 27 Września 2016 Używam taśmy maskującej 3m Edge Block (żona tym wazony do malowania okleja - jedyna taśma pod którą farba jej nie wpływa) Nie zauważyłem, że w kartonie z modelem były gotowe maski i sam wyciąłem.... Cytuj
Piecu_KP Napisano 27 Września 2016 Napisano 27 Września 2016 Muszę w końcu kupić porządne aero. Jak widzę jakie cieniowania Ci wychodzą, to aż mnie zazdrość bierze. Cytuj
jaxiu Napisano 28 Września 2016 Autor Napisano 28 Września 2016 Akurat jestem z nich średnio zadowolony. Dałem za niskie ciśnienie i narobiłem odkurzu :/ Cytuj
Dorotka Napisano 28 Września 2016 Napisano 28 Września 2016 Akurat jestem z nich średnio zadowolony. Dałem za niskie ciśnienie i narobiłem odkurzu :/ Zawsze możesz zacząć teraz od malowania "wnętrz" farbą bazową "wymienszaną" z białą i żółtą i stopniowo rezygnować z tych dodatków Cytuj
jaxiu Napisano 28 Września 2016 Autor Napisano 28 Września 2016 Zawsze możesz zacząć teraz od malowania "wnętrz" farbą bazową "wymienszaną" z białą i żółtą i stopniowo rezygnować z tych dodatków Mniej więcej taki mam plan 1. rozjaśnić jeszcze mocniej środki plam 2. rozjaśnić elementy wystające 3. złagodzić całość jasno szarą transparentną 4. rozjaśniony kolor bazowy - też z transparentatorem (czy jak to po polskiemu nazwać...) 5. przyciemnienia kolorem bazowym Cytuj
Dorotka Napisano 28 Września 2016 Napisano 28 Września 2016 Pominąłbym numer "3". Według mnie to i tak "zgaśnie" przy filtrach, jeżeli oczywiście je planujesz ... Cytuj
jaxiu Napisano 28 Września 2016 Autor Napisano 28 Września 2016 Szczerze powiedziawszy jest to technika którą znam tylko z nazwy :( 15 lat przerwy w modelowaniu odcisnęło mi się poważnymi brakami w warsztacie... Cytuj
Dorotka Napisano 28 Września 2016 Napisano 28 Września 2016 Oj tam, oj tam! Kup sobie jeden i zobaczysz jak to działa... Na takich jednokolorowych płaszczyznach naprawdę warto. Myślę, że inni Koledzy ci potwierdzą.... Cytuj
jaxiu Napisano 28 Września 2016 Autor Napisano 28 Września 2016 Obejrzałem co było w tym temacie na YT Myślę, ze faktycznie warto Taki FILTER się nada? http://www.ak-interactive.com/app/pdf/AK%20065%20FILTER%20FOR%20AFRICA%20KORPS%20VEHICLES.pdf Generalnie model będę traktował tym zestawem (poza kolorem podstawowym) + to na wykończenie Cytuj
jaxiu Napisano 5 Października 2016 Autor Napisano 5 Października 2016 Pierwsza warstewka koloru, teraz ponowne cieniowane Cytuj
makinen Napisano 5 Października 2016 Napisano 5 Października 2016 Jakim kolorem i rodzajem farby malujesz? Cytuj
jaxiu Napisano 5 Października 2016 Autor Napisano 5 Października 2016 (edytowane) Póki co lecę mieszanką tamiyi xf-2 white xf-57 buff xf-59 desert yellow do tego bezbarwny lakier akrylowy matowy Italeri w roli transparatora Na razie to tylko pierwsza mocno transparentna warstewka. Dzisiaj podciągnę przejścia samym buffem z lakierem, przyciemnę jeszcze mocniej kilka miejsc, kilka mocniej rozświetlę i znów potraktuję całość tą samą mieszanką Edytowane 5 Października 2016 przez Gość Cytuj
jaxiu Napisano 5 Października 2016 Autor Napisano 5 Października 2016 Bazuje na takim poradniczku no i ćwiczę Cytuj
jaxiu Napisano 15 Października 2016 Autor Napisano 15 Października 2016 Dalsze zabawy z malowaniem - troszkę bliżej upragnionego efektu Cytuj
jaxiu Napisano 18 Października 2016 Autor Napisano 18 Października 2016 Się znów prasy naczytałem i żeby troszkę przełamać jednolita kolorystykę modelu, zamarzyło mi się zrobienie błotnika i lufy na zielono Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi