GeraltofPoland Posted July 11, 2016 Share Posted July 11, 2016 Minęło trochę czasu, odkąd cokolwiek tutaj wrzucałem, więc nadrabiam zaległości tym oto małym weteranem Wielkiej Wojny. Pierwszy raz malowałem przy użyciu maskowania, co wiązało się z eksperymentowaniem i kilkoma podejściami, ale mogę powiedzieć, że zdobyłem cenne doświadczenie. Nie przedłużając: Parę fotek warsztatowych: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Jak spasowanie elementów modelu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltofPoland Posted July 12, 2016 Author Share Posted July 12, 2016 Spasowanie naprawdę bardzo dobre, nie przypominam sobie, żebym miał jakieś większe problemy. Może tylko nad przodem kadłuba (właz i wizjery) trochę kombinowałem, ale to bardziej przez własną nieuwagę, niż jakieś konkretne wady modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Ładnie wyszedł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p11c Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 Taka moja jedna uwaga. Koła napinające sa drewniane ze stalową piastą i obręczą. A u ciebie to wszystko jest w jednym kolorze. W dodatku cały jest ubłocony a same koła od środka czyściutkie. Troszkę mi to nie pasuje, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted July 12, 2016 Share Posted July 12, 2016 To było malowane aerografem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltofPoland Posted July 12, 2016 Author Share Posted July 12, 2016 To było malowane aerografem? Tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Hiwis, nie widzisz w okolicach przejścia kadłuba/wózek zawieszenia odkurzu przy maskowaniu? Ps. Jakim ciśnieniem malujesz? Moim zdaniem za wysokim. Zgaduję, że w okolicach 2,5-3atm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hiwis Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 Hiwis, nie widzisz w okolicach przejścia kadłuba/wózek zawieszenia odkurzu przy maskowaniu? Widzę - a może mi się wydaje że widzę - różnicę w grubości powłoki lakierniczej na przejściach kolorów - ale ja się nie znam, tak tylko pytam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted July 13, 2016 Share Posted July 13, 2016 1.Odkurz widać, ale po dodaniu gąsienic i brudzeniu nie widać, więc jest ok. 2.Jest jednak dziwnie pobrudzony- tzn albo robimy kurz albo błoto, a tu nie wiadomo do końca jest i jaki efekt chciałeś uzyskać. 3. Sprężyna belki trochę za rzadka Ogólnie wygląda trochę jak 1/72 ftf:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts