GeraltofPoland Napisano 11 Lipca 2016 Share Napisano 11 Lipca 2016 Minęło trochę czasu, odkąd cokolwiek tutaj wrzucałem, więc nadrabiam zaległości tym oto małym weteranem Wielkiej Wojny. Pierwszy raz malowałem przy użyciu maskowania, co wiązało się z eksperymentowaniem i kilkoma podejściami, ale mogę powiedzieć, że zdobyłem cenne doświadczenie. Nie przedłużając: Parę fotek warsztatowych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Jak spasowanie elementów modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 Spasowanie naprawdę bardzo dobre, nie przypominam sobie, żebym miał jakieś większe problemy. Może tylko nad przodem kadłuba (właz i wizjery) trochę kombinowałem, ale to bardziej przez własną nieuwagę, niż jakieś konkretne wady modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Ładnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 Taka moja jedna uwaga. Koła napinające sa drewniane ze stalową piastą i obręczą. A u ciebie to wszystko jest w jednym kolorze. W dodatku cały jest ubłocony a same koła od środka czyściutkie. Troszkę mi to nie pasuje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 12 Lipca 2016 Share Napisano 12 Lipca 2016 To było malowane aerografem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 12 Lipca 2016 Autor Share Napisano 12 Lipca 2016 To było malowane aerografem? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Hiwis, nie widzisz w okolicach przejścia kadłuba/wózek zawieszenia odkurzu przy maskowaniu? Ps. Jakim ciśnieniem malujesz? Moim zdaniem za wysokim. Zgaduję, że w okolicach 2,5-3atm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 Hiwis, nie widzisz w okolicach przejścia kadłuba/wózek zawieszenia odkurzu przy maskowaniu? Widzę - a może mi się wydaje że widzę - różnicę w grubości powłoki lakierniczej na przejściach kolorów - ale ja się nie znam, tak tylko pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 13 Lipca 2016 Share Napisano 13 Lipca 2016 1.Odkurz widać, ale po dodaniu gąsienic i brudzeniu nie widać, więc jest ok. 2.Jest jednak dziwnie pobrudzony- tzn albo robimy kurz albo błoto, a tu nie wiadomo do końca jest i jaki efekt chciałeś uzyskać. 3. Sprężyna belki trochę za rzadka Ogólnie wygląda trochę jak 1/72 ftf:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi