Hammett Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Witajcie. Orientuje się ktoś czy w naszych rodzimych sklepach można kupić pigmenty metaliczne Uschi Van Der Rosten? Ewentualnie jakiś odpowiednik z innej firmy. Potrzebuję pigment imitujący stal i żelazo. http://www.uschivdr.com/shopping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Chyba nie ma w naszych sklepach, ja swego czasu kupowałem bezpośrednio od producenta, tam wychodziło najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Tylko Uschi. Jak to ? Nie ma jakiegoś domowego zamiennika ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 nie o zamiennikach Tak ? Ewentualnie jakiś odpowiednik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Atlis nie nerwowo. Temat miałki jest, więc nie ma co się spinać. Znalazłem u nas kilka pigmentów metalicznych. Zakupie i zobaczę jakie będą efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 5 Sierpnia 2016 Share Napisano 5 Sierpnia 2016 Te pigmenty nawet nie stały w pobliżu tego co sprzedają Niemcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 6 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Te pigmenty nawet nie stały w pobliżu tego co sprzedają Niemcy. Jakie są różnice? Jeśli faktycznie warto, może jakiś import uskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 Te pigmenty dają efekt prawdziwego metalu. Nie słyszałem żeby inne tak potrafiły, stąd wysoka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 27 Kwietnia 2019 Share Napisano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) ktoś pytał W dniu 4.08.2016 o 16:18, Hammett napisał: Witajcie. Orientuje się ktoś czy w naszych rodzimych sklepach można kupić pigmenty metaliczne Uschi Van Der Rosten? Ewentualnie jakiś odpowiednik z innej firmy. Potrzebuję pigment imitujący stal i żelazo. http://www.uschivdr.com/shopping Pewnie przez 2,5 roku coś się zmieniło . Zauważyłem w ofercie plastmodelu. Mam pytanie czy ktoś używał ? A jeśli tak: 1) czy te proszki idą na podkład i jaki , 2) czy da radę zastąpić metalizer czyli robić większe gładkie powierzchnie, 3) czy można je ze sobą mieszać , 4) jaka jest ich przyczepność np. czy można maskować taśmą , 5) jak werniksować (czy trzeba?) 6) jak na to kłaść kalki, 7) jak się zachowują przy brudzeniu olejami? W razie czego wiem co jest napisane na stronie Uschi. Potrzebne mi raczej spostrzeżenia praktyczne. Z tego co widzę na stronie te proszki są do robienia szczegółów np. silników, elementów w kabinach etc. Jestem ciekaw czy da się nimi zastąpić metalizer na większych powierzchniach. Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez golf czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 1. Na czarny mat 2. Tak 3. Tak 4. Nie 5. Można. Werniksem? 6. Jak na cokolwiek innego 7. Oleje je zmywają Proszki nie nadają się do zrobienia całego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Tak swoją droga polecam zamiast tego ushi coś tam pigment metaliczny Renesans 8g za 7zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Dziękuję @Atlis @ Bobek musthave zaleczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi