hiwis Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 egipskiiracki ukrainski W 1944 nie istniało jeszcze państwo ukraińskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Malowanie z frontu ukraińskiego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Dokładnie tak ;] Dobra... jutro pchnę trochę prace na przód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 26 Sierpnia 2016 Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Dzięki jerzype za odpowiedz ,myślałem po prostu ,że odpuścili i gumiaki zaczęli dawać . Nagrzanie gąsek w gorącej wodzie daje całkiem fajne efekty . Tylko trzeba uważać . Kibicuję dalej a propo ten wielobarwny całkiem zacny .pozdrawiamOLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Trochę pchnąłem dalej ten model. Na pierwszy rzut poszedł według mnie najnudniejszy element - zawieszenie. Tutaj jeszcze przed szlifowaniem. Na budę poszło kilka elementów. Zastanawiam się czy plastikowych uchwytów nie zastąpić jakimiś metalowymi. Ale drucik tej grubości będzie raczej za bardzo giętki. Ponieważ cały model jest za gładki, dostał troszkę szpachlą w płynie. Boki trochę później wygładzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Września 2016 Share Napisano 5 Września 2016 Bardzo przyjemny w budowie model. Gąski są plastikowe, ale względnie podatne na układanie, za to jeśli chce się je zrobić z charakterystycznymi zwisami to będzie zabawy, bo układając je zgodnie z instrukcją są są mocno naciągnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 Ano przyjemny. Powiedzcie mi. Tak na oko jakiej grubości drutu użyć do wykonania uchwytów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 W 1/35 użyłem 0.5 mm to myślę że adekwatnie do skali coś kolo 0.25 mm powinno by być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 Użyłem 0,3 i tak wydają się cieńsze niż te plastikowe. Teraz męczę się małym wiertełkiem aby porobić metalowe liny holownicze. Mają być w trochę innym ułożeniu, więc plastik na nic mi się nie zda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Narzekasz na brak czasu ,a zasuwasz pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 Bo dzisiaj wolne większość dnia Więc mogę podłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Ja zaczynam żałować,że w mojej Józwie tej liny nie podmieniłem:) Czekam na kolejne wstawki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 Kilka ciachnięć, trochę wiercenia. No i skręcania cienkiego druciku. Prawie jak eureka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2017 Jako że jerzype tyle się dopytywał... Wyjąłem z pudełka po prawie roku ISU... Pod natchnieniem po weselnego kaca poleciał podkład A później kolorki Jednakże czeka go myjka... Bo jak hiwis zauważył, u Finów powinny być ostre przejscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 Może nie zaraz myjka, tylko maskowanie i retusz konturów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2017 Swastyki bym poprawił ;] No i może jeszcze jedną z tyłu dodał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2017 Coś tam podłubałem Zostało jeszcze położyć oleje i trochę wybłocić. Zmatowić belki. Zrobić gąski i koła. Okopcić przy wydechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 Moim zdaniem kamuflaż jest spoko. Tylko szkoda, że całe cieniowanie zniknęło. Chyba za mało transparentne warstwy kolorów kładłeś. Ze względów estetycznych zmieniłbym kolory tobołków na dużo jaśniejsze, żeby dodać trochę kontrastów. Tę beczkę też bym jakoś mocniej zaakcentował - dużo obić, tłustych plam, zacieków. Widzę, że ta Zvezda z dodatkami to może być naprawdę fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2017 Owszem może być i jest. Tak jak mówiłem model jeszcze nie skończony, foty robione telefonem "na warsztacie". Trzeba jeszcze go dopieścić ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 Stosunkowo rzadkie a jednak bardzo ciekawe malowanie fińskie, wyszło bardzo ładnie. Przydałby się jeszcze jakiś łosz a i pamiętaj żeby siatki wlotowe załoszować b.ciemnym kolorem, efekt jest naprawdę niezły (robiłem ISa). No i widze że EU na warsztacie, ciekawe... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Na warsztacie zawsze coś. w tej chwili - T-80UK - Type 94 - Male IV - Stryker no i zaraz Abrams od FlyHawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Takie tam z warsztatu na podstawce Przy okazji nowy hosting przetestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi