jerzype Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Niestety Grille ausf H to nie Tygrys, ale zawsze mi się te pojazdy podobały z sylwetki, więc musiałem mieć. W planach jest też jego bliźniak w drugiej wersji M. Model robiony dłuugi czas, dopiero teraz pomalowany. Wnętrze robione z samodziału, bez blaszek żadnych, czysty tzw "skrecz" Przeróbki w telegraficznym skrócie: -pocienienie co nakmniej o połowę płyt bocznych -dorobienie nitowania tzn płaskowników łączących płyty od wewnątrz -pojemniki na pociski z blaszki+ pociski z kawałka ramki wyszlifowane -pojemniki na ładunki miotające zrobiłem sam bo zestwaowe dziadowskie -przedział kierowcy plus elektryka na burcie -mocowanie narzędzi -generalnie cała zabudowa burt od zera, tylko radiostacje wkleiłem -zasówka wlotu powietrza, fotele załogi -itd A ha zapomniałem dodać model oczywiście UM 1/72:) Miłego oglądania/ komantowania/krytykowania Każde uwagi mile widziane Zdjęcie poglądowe na którym się wzorowałem robiąc wnętrze W trakcie prac Gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Super wykonanie! Mi się ten szkrab podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 I mnie również się podoba....ogrom włożonej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Gratulacje! Pięknie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Super robota. Myślałem, że to 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 1/72, powiadasz? Czapki z głów. Toż to maleństwo przecież, jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Dziękuję za miłe i bardzo motywujące komentarze! Robię 72 bo daje dużo większy zastrzyk satysfakcji po wykonaniu a i zajmuje mniej miejsca:) W planach jest Hetzer (szybki i łatwy projekt) i 138-ka w wersji M (kolejna opera mydlana jak znany turecki serial) Jedyny problem miałem z kalkami- strasznie grube były, nikt nie zauważył? Może dlatego ze dopiero uczę się je kłaść z płynami i aero... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Za małe są i ich nie widać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi