jerzype Napisano 16 Sierpnia 2016 Napisano 16 Sierpnia 2016 Niestety Grille ausf H to nie Tygrys, ale zawsze mi się te pojazdy podobały z sylwetki, więc musiałem mieć. W planach jest też jego bliźniak w drugiej wersji M. Model robiony dłuugi czas, dopiero teraz pomalowany. Wnętrze robione z samodziału, bez blaszek żadnych, czysty tzw "skrecz" Przeróbki w telegraficznym skrócie: -pocienienie co nakmniej o połowę płyt bocznych -dorobienie nitowania tzn płaskowników łączących płyty od wewnątrz -pojemniki na pociski z blaszki+ pociski z kawałka ramki wyszlifowane -pojemniki na ładunki miotające zrobiłem sam bo zestwaowe dziadowskie -przedział kierowcy plus elektryka na burcie -mocowanie narzędzi -generalnie cała zabudowa burt od zera, tylko radiostacje wkleiłem -zasówka wlotu powietrza, fotele załogi -itd A ha zapomniałem dodać model oczywiście UM 1/72:) Miłego oglądania/ komantowania/krytykowania Każde uwagi mile widziane Zdjęcie poglądowe na którym się wzorowałem robiąc wnętrze W trakcie prac Gotowy Cytuj
enten Napisano 16 Sierpnia 2016 Napisano 16 Sierpnia 2016 Super wykonanie! Mi się ten szkrab podoba! Cytuj
Piotr_P Napisano 16 Sierpnia 2016 Napisano 16 Sierpnia 2016 I mnie również się podoba....ogrom włożonej pracy Cytuj
cooper69 Napisano 17 Sierpnia 2016 Napisano 17 Sierpnia 2016 Super robota. Myślałem, że to 1:35 Cytuj
Hubert Kendziorek Napisano 17 Sierpnia 2016 Napisano 17 Sierpnia 2016 1/72, powiadasz? Czapki z głów. Toż to maleństwo przecież, jest świetny. Cytuj
jerzype Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Napisano 17 Sierpnia 2016 Dziękuję za miłe i bardzo motywujące komentarze! Robię 72 bo daje dużo większy zastrzyk satysfakcji po wykonaniu a i zajmuje mniej miejsca:) W planach jest Hetzer (szybki i łatwy projekt) i 138-ka w wersji M (kolejna opera mydlana jak znany turecki serial) Jedyny problem miałem z kalkami- strasznie grube były, nikt nie zauważył? Może dlatego ze dopiero uczę się je kłaść z płynami i aero... Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi