Gość Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 Lucas HS, poszło na PW, żeby nie zaśmiecać tematu Edler'owi. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 23 Marca 2008 Autor Share Napisano 23 Marca 2008 To ja też napisze o 2 małych kalkach blue water na tylne drzwi bo to może być problem Za rozsądna kasę się zgadamy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 23 Marca 2008 Share Napisano 23 Marca 2008 Mianowicie, jak wydrukować białe fragmenty.Wydruk w kolorze bialym mozna uzyskac na drukarce termosublimacyjnej. Popytaj w swojej okolicy, czy ktorys z punktow uslugowych wykonujacych nadruki na koszulki, kubki itd nie dysponuje taka drukarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 A są jeszcze specjalne "papiery" do drukarek atramentowych i laserowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Po co się męczyć ? Idziesz do drukarni/poligrafii/mat. reklamowe i mówisz gościowi, żeby ze skrawków - dla niego skrawek to nawet 100x50cm napis BLUE WATER, wybierasz sobie kolor, grubość folii i już, jak chcesz to moge u mnie zapytać Będzie to kosztowało grosze, a nie bawić się w kalkomanie, na które wydasz majątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Masz na myśli grosze ... można mniej wiecej wiedziec jaki to koszt ?? Miałem zamiar drukować na papierze do kalek , ale jak ktos ma za mnie zrobić , i w dodatku za grosze no to wybieram to 2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 No to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Koszt max. 10 zł w tym tygodniu zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Papier do kalkomanii, 2 Euro za stronę A4. Wydruk "grosze". Ile dokładnie, to się dowiem po wydrukowaniu. W zwykłej drukarni wydrukujesz na folii, ale jako naklejki (samoprzylepne). Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 No tak, o to mi chodzi Na allegro kiedyś był papier do kalek, ale drogi No i trzeba mieć dobrą drukarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 24 Marca 2008 Autor Share Napisano 24 Marca 2008 No to w takim razie czekan na njusa od Trucknology Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Ty masz w tym przypadku duży napis BLUE WATER , wiec mozesz na całość dac folie , nie wycinac , chyba ze masz zamiar kazdą literke oddzielnie . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 24 Marca 2008 Share Napisano 24 Marca 2008 Chłopie co Ty gadasz... każda litera oddzielnie i nanieść folią transportową Na całość folie... przecież to nie jest napis drukowany na przeźroczystej, tylko wycinany w białej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Chłopie co Ty gadasz... każda litera oddzielnie i nanieść folią transportową Na całość folie... przecież to nie jest napis drukowany na przeźroczystej, tylko wycinany w białej Dokładnie, idziesz sobie do agencji reklamowej i mówisz to i to, robi projekt w corelu, włącza odpowiednią funkcje, i zaraz obok w maszynce podobnej do drukarki jeździ igła po papierze odpowiedniego koloru, następnie wyciąga się papier ściąga się "obwódkę" znajdującą się wokół np. liter. Potem na litery znajdujące sie dalej na oryginalnej podstawie ( śliskiej kartce ), nakleja się folie "transportową", dobrze wygladzić (przykleić). Na końcu odklejasz folię transportową od podstawy liter ( litery zostają razem z folią transportową w takiej pozycji w jakiej były na podstawie ) i tylko przyklejasz folie transportową do danego elementu ( dobrze wygładzasz ) ,odrywasz folie transportową i litery zostają na danym elemencie w takiej samej pozycji w jakiej zostały wycięte Ps. sory za powtórzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 Chyba będę jechał do drukarni bo jak sobie pomyśle o malowaniu to mnie się nie chce. Dla nie wtajemniczonych powiem że miało być tak że napis z boku miał być malowany xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Chyba będę jechał do drukarni bo jak sobie pomyśle o malowaniu to mnie się nie chce. Dla nie wtajemniczonych powiem że miało być tak że napis z boku miał być malowany xDJak ktoś czyta tematy od początku to wie "Litery będą malowane a nie klaki więc malowania będzie co nie miara " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Marca 2008 Autor Share Napisano 27 Marca 2008 I dokładnie piwko dla Ciebie... To może na MTM xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 I dokładnie piwko dla Ciebie... To może na MTM xDNa twoim miejscu pokusiłbym się o malowanie techniką ploterową, pomalujesz bude na biało przykleisz literki, mocno wygładzisz aby klej dobrze złapał i malujesz cienkimi warstwami niebieskiego aby farba nie zlała się pod naklejki i po problemie, A z racji ze naklejki są na folii transportowej ułożone prawie precyzyjnie, to nie bedziesz musiał się bawić w ustawianie ich na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Oł rajt ! Coś zrobiłem i to coś wielkiego Otóż pomalowałem plandekę na przedniej ścianie naczepy i trochę paleciare. Zamaskowane Trudna chwila Oby nic się nie zje...zepsuło Nieeee jest idealnie !! I paleciara, tylko troche zaczęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 To jest jakis chrome efect , czy srebrny , spray czy słoiczek/puszka , Prosze o odpowiedź . Czysto wyszło malowanie . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 To jest Humbol 11 ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 To jest Humbol 11 ;] Jeden z lepszych kolorów Humborla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Ładnie ci ten kolorek wyszedł. A co do paleciary to albo jest za jasna farba albo to wina fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Już chyba całe życie nic nie pokazywałem a naczepa jest już na wykończeniu :rolleye0017: Foty tylko z telefonu sorry ale akumluatory mi padły a musiałem się wam pochwalić, i jak tylko się naładują to wstawię ładne, pewnie już w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 19 Lipca 2008 Autor Share Napisano 19 Lipca 2008 Moja naczepa jakoś przechodzi bez echa ale coż Tylko tyle powiem że jutro galeria ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi