Mikele Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Przyjrzyj się jeszcze zbiornikom, bo wydaje mi się, że szpachla przebija spod farby - kilka ruchów papierem ściernym i będzie cacy Nie zaszkodzi też nieco rozwiercić rury wydechowe. Za przeróbki wziąłeś się na bogato, idzie w dobrą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Września 2016 Autor Share Napisano 9 Września 2016 Zauważyłem,szlifne Ale śmiać mi się chce ,bo nie tak dawno nasmewalem się z "papierosowych " modelików.A obecnie wkręciły mnie na MAXA Rury podjadę grubszym wiertlem,ścianki trochę za grube W kolejce czekają ;Tygrys, Pantera ,Sherman.i Abrams Na Niemcach chce wydziargac zimerit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Bo ta skala ma swój urok. Jureczku ależ Ci zazdroszczę tego wolnego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Gaz/Lublin wyszedł super. Dzięki otwartej klapie już żyje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Września 2016 Autor Share Napisano 9 Września 2016 Ha,Ha wolny czas ??? Dzisiaj od 06.15 do teraz ,tzn ,20,20 z małymi przerwami walka (opieka) z wnukami Teraz idę "karmić" gąski do teciaka .Nocka przedemna,cisza spokój i mój czołg Jutro trochę luzu ,wiec będę brudził i skrobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 Szykuje podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Fajny ten teciak ;] Ja jednak swojego trochę pokiereszuję :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Też uważam że ładny jest, tylko fotki by mu się lepsze przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Troszkę grubaśne te gąski wyszły ale to oczywiście nie Twoja wina. Dlatego ja w całe rodzinie jaką mam w planach będę zmianiał na blaszaki Parta lub ACE Podstawka zapowiada się ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Troszkę grubaśne te gąski wyszły ale to oczywiście nie Twoja wina.Dlatego ja w całe rodzinie jaką mam w planach będę zmianiał na blaszaki Parta lub ACE Podstawka zapowiada się ciekawie Lepiej rozglądnąć się za żywicznymi z OKB Grigorov. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Ładnie to wszystko wychodzi, podoba mi się zwłaszcza ten teciak. Sam mam ochotę na jakiś model w tej skali jak tak oglądam Twoje efekty. Zaglądam dalej i kibicuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 No właśnie nad tymi żywicami się zastanawiałem do panthery. Godne są swej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 widzę,że sam skrobiesz podstawkę Musisz zrobić kiedyś kocie łby-bardzo często w tamtych latach spotykane, a wyglądają super przy tej technice, Właśnie kończę moją podstawkę pod Nashorna z kocimi łbami i bardzo pozytywnie mnie zaskoczył efekt mojego wydrapywania kamulców (zrobiłem sobie narzędzie- wbiłem szpilkę w wałeczek z drewna i mam świetny rylec, najlepiej drapać, kiedy gips jest jeszcze ciutkę świeży, bo potemmoże się kruszyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 No właśnie nad tymi żywicami się zastanawiałem do panthery.Godne są swej ceny? Do Pantery nie miałem w rękach, ale te które miałem do T-34, Panzerów III/IV są świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Troszkę grubaśne te gąski wyszły ale to oczywiście nie Twoja wina.Dlatego ja w całe rodzinie jaką mam w planach będę zmianiał na blaszaki Parta lub ACE Podstawka zapowiada się ciekawie Lepiej rozglądnąć się za żywicznymi z OKB Grigorov. Można też taniej z ZIP ogniwkowe. Jagdpantera moja na takich stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 No to trzeba sie rozejrzec Dobra nie śmiecimy już w temacie jureczkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Ja miałem na myśli ogniwa do t34 pod pryzmatem ogniw do pantery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Drodzy koledzy ja się nie obrażam jak dyskutujecie jak co nie którzy forumowicze Pisałem wcześniej -Nie zaśmiecacie Jestem gaduła ,okropna, a ze w domu nie mam z kim pogadać o klejeniu.to Wasze dysputy traktuje jako dialog miedzy nami Oczywiście ,uwagi i krytykę przyjmuje spokojnie na klatę. Kocie łby tez mnie kręcą okropnie A to efekty mojego rzeźbienia Wiem ,za duże cegły ale jakoś tak wyszło .Pierwsza surowa ,druga zagruntowana jakimś b.starym humbrolem Dojdzie latarnia,masa gruzu,rożnych śmieci ,będzie czołgista i kierowca Mile widziane Wasze sugestie I bardzo się ciesze ,ze się podoba A gąski i dodatki itp. -kaska Kochani kaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Oj w rzeźbieniu jureczku to ty jesteś Michał Anioł. Budynek prima sort a i "parkiet" też zacny wyciosałeś. Może by jakąś pokrywę kanalizacyjną lub kratkę zrobić przy skrzyżowaniu? Byłby fajny smaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Piotr_P ,będzie bo miałem w planach ,ale ponieważ sugerujesz to będzie na pewno Bedzie tez rynna ,jakiś złom no i rozwalone ramy okien,może wanna jak znajdę jakiś malutkie opakowanie Pomysłów jest sporo,może szyldzik z nazwa ulicy? Mialy być szyny tramwajowe ,ale nie moglem znaleźć w swoim złomie starego PIKO ,gdzieś miałem dwie sztuki szyn. HO to skala 1:87 ,nie duża różnica, bo tramwaje i tak maja węższe Pracy sporo a już ciągną mnie następne maszyny Na pierwszy ogień pójdzie chyba? Abrams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 A taki ładny był Prius Tu już tematów do dioramki to będzie na kopy. I co dzień mozna napisać nowe fotki wychodzą z Iraku czy Afganu Ps trzecie zdjęcie jest super. Taki zmęczony Abrams.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Trzeci zdecydowanie najciekawszy. No i pole do testów nowych technik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 12 Września 2016 Autor Share Napisano 12 Września 2016 Trzeci tez mi się podoba I pole do trenowania tak jak mówi Jonathan Podstawka się komponuje ,jednak zabiera sporo czasu ,musi schnąc po kolejnych malowankach Piotr_P studzienka zrobiona Kombinuje z balkonem na drugim pietrze Po przymiarkach jakoś pusto, wiec robię rożne aranżacje No i zaczynam Abramsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 jureczek - jak się temat tak rozrasta to może warto przenieść do ""DIORAM" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi