SławekK Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Moja pierwsza diorama na tym forum, ale nie pierwsza w ogóle: Stworzona z potrzeby chwili, czyli "zagospodarowania" Panther G z Dragona: Model Dragona oceniłbym wysoko, ale to ta pierwsza wersja, jeszcze z metalowym kadłubem... do waloryzacji była dość ciężka: Oprócz blach Parta, sam robiłem Zimmerit i drobne detale. Czołg miał przedstawiać wóz zdobyty przez Powstańców Warszawskich i nazwany "Pudel", a potem "Magda". Materiały do niego czerpałem z artykułów zamieszczonych w "Militariach XX wieku". Szkoda mi było zostawić ten model na półce, to postanowiłem postawić go na małej dioramce. Na stronie MiniArta znalazłem opis jak malować budynki i dzięki tej instrukcji powstał taki budynek: Dodałem tylko ruiny, figurki z różnych zestawów, ale głównie Ceasar Miniatures (już zastosowałem wash) i wyszło coś takiego: Dopiero później dowiedziałem się, że w tym okresie Powstańcy nosili opaski jeszcze na lewej ręce... ale nie chciałem już psuć całości. Teren jest w pełni improwizowany, zrobiony z różnych "odpadów". To mój mały hołd oddany Walczącej Warszawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 nie no koleś szcun ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Sierpnia 2016 Share Napisano 27 Sierpnia 2016 Całkiem fajnie to wyszło Bardzo podoba mi się panterka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 To mój mały hołd oddany Walczącej Warszawie... Tragiczne wydarzenie, po przeczytaniu książki Zychowicza dałbym tytuł "Bohaterom Powstania", określenie "Walczącj Warszawie" to zbiór w którym mieszczą się także tkanka miejska i cywile, których zmuszono do uczestnictwa w tej rzezi oraz spora część dowództwa, która nie zasługuje na żaden hołd. Dioramka naprawdę bardzo ładna! Choć kłuje w oczy to, że jest dziwnie czysta, tam przecież był kurz, pył, dym i ogień- ten drobny minusik staje się duży przy tak pięknie wykonanym modelu, figurkach i budynku, Robisz śliczne i bardzo dopracowane modele ale musisz poprawić brudzenie by nadać im życia- sam dopiero się tej trudnej sztuki uczę, sklejam od dawna, a maluję aero krótko:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Sam pomysł świetny i wykonanie też, ale jak pisze jerzype przydałoby się to wszystko kurzem i pyłem przysypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Dzięki za pochwały . Tytuł dioramy zaczerpnięty z piosenki grupy Sabaton - zresztą nawet z tytułu . Jeszcze wtedy nie operowałem pigmentami, stąd "czystość" . Jakoś nie lubię poprawiać skończonych modeli - uznaje to za jeden etap, a wnioski wyciągam przy następnym... jak mi się uda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi