taltos1 Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 A kolega tam żyje, bo cisza jakaś w stoczni... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 16 Października 2016 Autor Share Napisano 16 Października 2016 Żyje, żyje....... opóźnienie było zaplanowane bo oczekiwałem na zestaw uzbrojenia z US ale moja cierpliwość lekko się wyczerpała i postanowiłem ulepić coś z niczego. 114-stki. dodałem tylko lufki metalowe. Pom-pomy- baza z modelu reszta blaszka Fly-a Vickersy i reflektory podebrane Trumpkowemu "Valiantowi". Jak co tydzień mam nadzieje że do piątku będzie finisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 16 Października 2016 Tylko się z nim nie spiesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 Jak co tydzień mam nadzieje że do piątku będzie finisz. To chyba schorzenie dotykające nas wszystkich Bardzo ładne te 114-ki, ale i pom-pomy całkiem-całkiem. Przez te nawiercone końcówki 114-tek nie widać, że to "700". bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Marcin - łatwo napisać trudniej wykonać Wielkamucho - czyli mamy wszyscy podobne objawy ...... Co do tych 114-tek to jak dobrze się przyjrzysz to początek lufy jest wklejony w coś co wygląda jakby kołnierz - takie zgrubienie przy masce - to właśnie kaliber oryginalnych luf z zestawu na moje oko coś koło 234 mm........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 22 Października 2016 Autor Share Napisano 22 Października 2016 Trochę udało się porobić w tym tygodniu...... Tak model wygląda na dziś. Model złożony do kupy..... choć miałem oczywiście jazdy. a widać to na tym zdjęciu - winda rufowa.... sobie opadła z jednej strony......ale wcześniej opadły na dno dwie wcześniejsze windy......walka była. oprócz tego przygotowałem też grupę lotniczą: Swordfish i Fulmar Swordfishe ze złożonymi skrzydłami uaha Fulmary dwa.... I grupa na pokładzie. Samoloty jeszcze luźne........ Pozostały tylko duperele na pokładzie, olinowanie itp. ale kolejne będzie jednak brudzenie - pokład i burty...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 ...ale kolejne będzie jednak brudzenie - pokład i burty...... I wnętrza szybów wind .... Model świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 24 Października 2016 Autor Share Napisano 24 Października 2016 ach te szyby wind......... Dziś pobawiłem się brudzingiem. I jak na pierwszy raz chyba w miarę przyzwoicie wyszło... Starałem się nie przesadzić i skoncentrować się na ogólnych zaciekach, bez rdzy i zadrapań. i zbliżenia. oraz pokład lotniczy nas ostatnim zdjęciu widać jak ta ch....na winda opadła do środka kadłuba ............ sacreble jak to mawiają francuscy marynarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 24 Października 2016 Kurcze, mam wrażenie, że zbytnio się spieszysz z robotą, co potem pokutuje i skutkuje marnymi efektami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 24 Października 2016 Autor Share Napisano 24 Października 2016 to aparat kłamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 24 Października 2016 Koniecznie zrób washa - w sposób wyraźny powinien poprawić odbiór modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacocapone Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Tylko nie przesadz z obiciami/zadrapaniami. Niektórych ponosi fantazja i jednostki za miliony dolarów obijają jak maluchu na wrak racingu... Na pokładzie jednostek był ktoś w stylu konserwatora i zapewne miał puszkę z farbą na ewentualne "obicia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Koniecznie zrób washa - w sposób wyraźny powinien poprawić odbiór modelu. Marcin dobrze prawi, dawaj washa... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Obicia w 1:700 to raczej z zasady nu, nu, nu, no chyba że robisz porytą burtę Titanica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 28 Października 2016 Autor Share Napisano 28 Października 2016 O nie, nie żadnych obić nie będzie w tym egzemplarzu. Obicia planuję zrobić na kolejnym "Arku" ale w wersji ostatecznej co nastąpi gdzieś w przyszłym roku po tym jak wyjdzie HMS "Legion" z Flyhawka. Wtedy będzie komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2017 No to kończymy wreszcie. Dołożyłem trzy nurkowce "Skua" bo doszedłem do wniosku że w tym malowaniu to wyglądał w 1940 roku. W 1941 miał już nieco inne malowanie. Więcej fotek w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łuki87 Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 hej ja mam pytanie w jaki sposób zrobić te otarcia opon na pokładzie przy lądowaniu ?? ja już prawie kończe HMS Nimitz i fajnie wyglądają te starte opony na pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisz Napisano 21 Marca 2019 Autor Share Napisano 21 Marca 2019 Cześć, Tu używałem AK 302 wash for grey decks - tylko dawałem gęstsze krechy a potem pędzelek i White Spirit. z wyczuciem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Maja 2019 Share Napisano 23 Maja 2019 Fajnie zaprojektowany lotniskowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi