rollingstones Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 obkleiłem burty i przód - zimmerit pełen odprysków zagruntowany minią środek do dalszej obróbki Idę sklejać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 obkleiłem burty i przód - zimmerit pełen odprysków Heh, z tym "pelen" to chyba przesadzasz! Prawdziwie odprysniety zimmerit wyglada tak: Poza tym to ciekawa fotka: mozna zaobserwowac dokladnie jak wygladaja slady po trafieniach na bocznym pancerzu i przestrzeliny ukladu wydechowego. A o zimmerit pytalem, bo wydaje mi sie ze ten Tiger jest jego pozbawiony (skoro jest nakladany fabrycznie, to powinny go miec wszystkie pozne egzemplarze): Ale moza fotka jest zbyt slaba i dlatego nie widac zimmeritu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Ale moza fotka jest zbyt slaba i dlatego nie widac zimmeritu? Dokładnie - podobnie sprawa się ma ze zdjęciami KT z wieżami dla podwozia Porsche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Banny ,genialna fotka, tego tygryska, po walce !!!!robi wrażenie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Co za dużo to niezdrowo fota fajna no i zimmerit bedziesz robił jeszcze na wierzycce czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 Swietna fota ale - modelarstwo to sztuka kompromisu. Efekt tak zniszczonego zimmeritu byłby średnio interesyjący. Wynika to z kolorystyki malowania pojazdu. Gdyby on żółty był chociaż w całości to jeszcze można by się pokusić a tak,,,, nie robię złóżytą 300 będziemy z Reggim mieli jeden Pz.Abt . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 Pytanie do tych co składali - element wydechu i kopułka nakrywająca C1 Przyklejamy ją na tych pięciu trzpieniach (C2 C3)do elementu rury P11 czy jescze jest jakiś element do doklejenia. Albo jestem ślepy albo coś jest do włożenia pomiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Co do malowania na kotku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 eheh nie chce nic wytykać ale co to za koleszka biegnie w tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Hehe nie zauważyłem go wcześniej, wygląda jak domalowany na fotce albo to zlot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 no wygląda jak jakiś ludzik dorysowany w paincie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 Dewastacja - osłony tylnych wydechów - Aber Przymierzyłem pogiąłem, przykleiłem - debonerem starłem resztę kleju i idę sklejać dalej http://i241.photobucket.com/albums/ff75/rollingstone1/IMG_0001-7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 ale elemęty fototrawione miałeś w modelu czy z puszki aluminiwej czy z czegoś innego to robiłeś? Ja mam ten sam model tyle że w skali 1/72 i są tam elemęty fototrawine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Oj Mariusz. Przecież to pierwszy post i są dokładnie pokazane te blaszki... A tak to model spox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Co do malowania na kotku Very Happy Dumo, jak znajdziesz mi malowanie Tygrysa z zimmeritem w Panzergrau(oryginalnego), to nieźle :P Rollingstones - nieźle zdewastowane osłony - dokładne przeciwieństwo moich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 a dla mnie te osłony to troszkę przesadzone ale jak kto woli Powodznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 Rollingstones - nieźle zdewastowane osłony - dokładne przeciwieństwo moich Reggy - to 300 dwa miesiące pózniej Mariusz - w tyłek mu wjechali, a tak na poważnie blachy nie pomalowane a pogięte dają efekt wizualnie znacznie bardziej przejaskrawiony. Po pomalowaniu bedzie to wyglądało zupełnie inaczej - skromniej. Zrób próbę na zwykłej folii aluminiowej to się przekonasz. Dalsze wypociny błotniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Ok napewno spróbuję bo jestem ciekaw efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Pytanie do tych co składali - element wydechu i kopułka nakrywająca C1Przyklejamy ją na tych pięciu trzpieniach (C2 C3)do elementu rury P11 czy jescze jest jakiś element do doklejenia. Albo jestem ślepy albo coś jest do włożenia pomiedzy ja nie składałem ale chyba wiem o co Ci chodzi wczesne kotki miały zamykany wylot wydechu (domyślam się że to element P11) taką mała klapką na zawiasie. Późne, czyli tak jak Twój klapki nie miały. Jak niejasno napisałem to mogę jutro wkleić rysunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 R. Mazzi - dzięki - oświeciłeś mnie - już zrobiłem. Zakończenie Aberowania na wczoraj Dzis zabieram się za wieżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Dobrze idzie, + czekam na dalsze pstepy w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 Poprawiona faktury stali. Dragon zrobił na płasko. Poprawienia wymaga wieża i góra kadłuba bez osłon silnika. Zrobione za pomocą zmywacza do paznokci ( jest łagodniejszy niż aceton i od dluższego czasu go używam) i twardego pędzla. Technika jest prosta - malujemy i uderzamy pędzlem od góry. Po wyschnięciu trzeba ciut przeszlifować. Tu trzeba znaleść złoty środek bo po malowaniu faktura nie może być zbyt ostra, a zbyt mała po pokryciu farbą zniknie. Trzeba popróbować na jakiejś niewykorzystanej części (ważne aby była z zestawu - ten sam plastik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Kurde fajnie to ywgląda:). NO i dobrze ze wytłumaczyłeś jak to się robi to sprubuje tego u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Pozwole się w trącić Tak jak rolingston's zrobiłem pogięte osłony na wydech . Ale nie wyszło mi to najlepiej bo ciężko jest pogiąć elemęty fototrawione Tutaj pozwole wzucic fote Aha i mam pytanie jak opalić gąski tak aby się nie zniszczyły? Sory ze zsmiecam warsztat takimi bzdetami ale to ostatni raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 Mariusz - urwij osłony i zrób tak. Rozumiem że nie nie masz wyginarki do blach... Dlatego wytnij element orginalny i na nim wstępnie, powtarzam wstępnie ukształtuj milimetr po milimetrze blachy. Wyjdzie Ci lekko półokragły kształt całkowicie nie pasujący do montażu ale się nie przejmuj tym. Następnie weż kredkę okrągłą i zacznij nadawać coraz bardziej kształt odpowiadający orginałowi. Po kilku minutch takiej operacji uzyskasz optymalny kształt pasujący do montażu. Ale rozumiem że chcesz pogiąć - w tym przypadku mając nadany kształt staraj się go utrzymywać, jednocześnie za pomocą pencety delikatnie naginaj blachy aż do uzyskania tego co chcesz osiągnąć. Pamiętaj aby nie tobić tego na chama... bo odciśniesz slady pencety i bedzie to żle wyglądało. Ostatnie poprawki zrób naginajac palcami - DELIKATNIE - zanim przykleisz to pokaż zdjęcia. Ja chaciałem uzyskać efekt mocno pogiętych oslon.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi