Piotr_P Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Witam. Przedstawiam mój ostatni ulepek. Jest to model firmy Italeri ze zrobioną przeze mnie konwersją do prototypowego modelu Gun Carrier z 3 calowym działem Bardzo fajny model ,który polecam. Jeden chyba jest do kupienia w sklepie Hobby jakby ktoś chciał. http://hobby-modelarski.pl/pl/p/Italeri-7019-Churchill-Mk.III/7158 W zasadzie jest stareńki przepak ESCI ale całkiem przemyślany, z twardymi gąsienicami o niezłej fakturze. Trochę już jednak formy są zmęczone i części wymagają pewnej obróbki. Znam ten model z wcześniejszej walki nad wersją z trałem ( poniżej w zdjęciu rodzinnym) Kazamata to już mój scratch z hipsu 0,5 oraz 0,25mm na podastawie przekalkulowanych planów dostępnych wnecie np na portalu theblueprints.com (polecam). Nitowanie kulkami BGA średnicy 0,35mm. Włazy przedni i górny to odzyskane z wieży i przedniej płyty części niepotrzebne w tej wersji. Pojemniki /schowki wykonane z blaszki z puszki po napoju "energetycznym" wręcz wysko energetycznym Lufa to przycięty wyrób RB Model dedykowany do M10 Wolverine. Zmieniłem wydech na wykonany z pręcików wyciagnietych nad zapalniczką. Tłumik zostawiłem oryginalny,zestawowy.Antena z włosia szotki do pleców Malowanie Zieleń klasycznie dla mnie przy malowaniu aliantów, LifeColor U.S Olive Drab....(tak wiem nie do końca poprawny odcień dla brytyjskiego malowania) Czarny kolor to już mieszanka czarnego,german dark grey z Vallejo z nutą Hataka Police/ss grun flash i chyba kropli vallejo brown viollet. W proporcjach na czuja. Filtr Mig ,wash AK Interactive, pigmenty Vallejo, sand yellow deposit AK Interactive, Fuel Stains AK Interactive na zbiorniku Gąsienice malowane Mr.Metal Dark Iron przeciągnięte pigmentami Vallejo. Na podstawkę nie miałem pomysłu więc wyszła raczej bezpłciowa. Był plan poligonu wyszło jak wyszło. Konstrukcja może być wymienna więc zawsze można zmienić. Rodzinnie Churchill mk.II / Churchill mk.III AMRCR / Churchill GC. (Hasegawa ,2xItaleri) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Jak na 72 to wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Widze ze owocna sobota Bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 Dzięki. Niestety sobota to tylko szybka sesja. Model powstawał od sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Widać, że to wersja rozwojowa MK 4 z pierwszej wojny ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Model piękny,na podstawkę nie narzekaj ,tez fajna Zrobienie fajnej podstawki zajmuje nieraz więcej czasu niż budowa modelu a, modele w" słusznej" skali bez podstawki, nikną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Świetny. Cała trójka elegancka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Aaale brzydal, kolejny paskudny anglik... Cóż, czołgów to oni robić nie umieli, a w ich biurach chyba do końca wojny w wielu miejscach wiało bitwą nad Sommą... Tym niemniej właśnie takie dziwolągi lubie najbardziej i widzę, że mamy podobny "gust" modelarski:) Trzymasz formę i tempo Piotr, kolejny świetny model! PS.Muszę sobie tego dego "sand deposita" kupić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Piotrek a co będzie następne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Juz trwają prace nad M36 Slugger znany bardziej jako Jackson. juz wiem też, że poznam przy nim chyba wszystkie gradacje papieru ściernego:( Deposits tez polubiłem, już w koszyku jest kolejny , ciemniejszy. Wreszcie zmusiłem się do zakupu chemii. Filtr Tritonal camo,Deposits ,fuel stains.. Zastanawiam się też nad rdzawymi depositami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Multipla wśród czołgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 No ale w sumie to im jako tako potrzebne za bardzo nie były. W końcu Niemcy na ich wyspę siebie dostali. Fakt że walczyli w Afryce. Ale to zawsze terytorium zdobycze. Co innego samoloty - to im się przydało. Sam mam w planach takiego tylko w wersji AVRE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Multipla wśród czołgów Po spożyciu nawet podobny No ale w sumie to im jako tako potrzebne za bardzo nie były. W końcu Niemcy na ich wyspę siebie dostali. Fakt że walczyli w Afryce. Ale to zawsze terytorium zdobycze. Co innego samoloty - to im się przydało. Sam mam w planach takiego tylko w wersji AVRE. Dragon niedawno wypuscił w 1:72 i tez się zastanawiam http://www.mojehobby.pl/products/Churchill-Mk.III-AVRE.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Super model! Bardzo oryginalne i świetnie wykonany. Podstawka minimalistyczna, ale pasuje do modelu - chociaż przydałby się figurki Anglików. Przymierzam się do wersji podstawowej Mk. III, ale z Dragona i po takim modelu, aż chce się z nim "powalczyć" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Cieszę się ,że mam możliwość zmotywowania . Oj rozwija się nam skala 1:72. Choć z dodatkami wciąż po macoszemu jeszcze ....albo drogo albo niedostępne większości modelarzy z PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Ale z drugiej strony fajnie że coś sie ostatnio ruszyło w tej skali. Szkoda ze hiwis porzuca ją na rzecz większych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Ale co przekazał to nasze ;) Ja i tak nie mam miejsca na to co juz kupiłem co doipero na 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Szkoda ze hiwis porzuca ją na rzecz większych modeli. Jeszcze nie porzuca - kilkanaście modeli czeka na dokończenie Aktualizacja wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Ja jakbym miał przeliczyć te modele co mam na czas to pewnie ze 2 lata najmniej by takie porzucanie trwało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Moi drodzy chłopcy nie marudzić K leic i tylko kleić I chwalić się swoimi "Maleństwami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi