Seweryn Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Kolejny model budowany dla zabawy z synem Sewerynem Juniorem. Tym razem na warsztat wszedł M4A3E8 Italeri (edycja Fury) oraz znany i lubiany Jeep z Italeri. Całość polepił Jr, ja robiłem fakturę odlewu, szpachlowałem Malował będę przy jego pomocy, czas zapoznać go z aerografem. Model Italeri polecam, dobrze spasowany, dwa rodzaje gąsienic (bardzo dobrych jakosciowo), trochę szpeja do wersji Fury, merytorycznie nie wiem, nie wnikam mamy się dobrze bawić ;). Jeep to klasyka gatunku. Modele praktycznie w 95% skończone, trzeba ogarnąć kilka detali i umocować tobołki na tyle pojazdu. Dojdą jeszcze figurki czołgistów tamiya. Pytanie o właz kierowcy - w takiej na pół otwartej pozycji jak tutaj mogę zamontować, czy akurat uchwycono moment otwierania? http://www.worldwarphotos.info/wp-content/gallery/usa/tanks/m4_sherman/M4A3E8_Sherman_HVSS_with_76mm_gun_10th_Armored_Division_Rosswalden_Germany_1945.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Świetna sprawa, że wciągasz syna w tak ciekawe hobby . Widać, że lepienie ma już opanowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 I dobrze że bez spinki. Dobrej zabawy przy malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Efekt świetny - szczególnie pod względem wspólnie spędzonego czasu z synem. Zazdroszczę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Model praktycznie gotowy do malowania. Jakieś uwagi co zmienic poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Pojazdy prezentują się świetnie . Jedyne, co mogę doradzic, będę "mondry" - to chyba brak otworów przelewowych w osłonach wlewów paliwa ( to zapamiętałem po obserwacji kilku warsztatów Shermanów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 23 Marca 2017 Autor Share Napisano 23 Marca 2017 Sherman wymalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 Ładne te kolory. Możesz zdradzić jakimi farbami malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 23 Marca 2017 Autor Share Napisano 23 Marca 2017 Baza C304 Gunze na czarnym: potem rozjaśnianie - 4 odcienie C304 z dodatkiem C044 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 Super wam to idzie mój maluch jeszcze za mały (22 miesiące) żebym mógł mu zaszczepić modelarstwo ale mam nadzieję, że za kilka lat się uda o ile nie bedzie przeciwskazań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 Super! Ile Twój syn ma lat? Ja lepię ze swoją córką. Ma dwa i pół roku. Modele wychodzą nam różnie. Przeważnie ja sklejam bo córka szybko traci cierpliwość i zwyczajnie się nudzi. No ale trudno się dziwić. Ale malowanie robi już ona. Dominuje jamajka camo scheme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 24 Marca 2017 Autor Share Napisano 24 Marca 2017 8 lat, u mnie on skleja, malowanie to już moja działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 No to juz sporo super! Nie moge sie doczekac az moja corka bedzie w wieku Twojego syna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi