Nazgul_1 Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Witam Oto moje postępy przy rośku(pierwszy z wielu), model będzie bez bebechów(za dużo roboty przy poprawianiu), koła od Flachy, lufa RB, reszta od podstaw, teraz tylko podkład i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 to może jeszcze wklej tak zdjęcia żeby było je widać przykład - jak klikniesz cytuj w tym poscie to zobaczysz co musisz dodać na początku i końcu każdego zdjęcia żeby były widoczne. Na przyszłość wybieraj w hostingu zdjęć format BBcode i od razu będzie gotowe PS. Widzę że poprawiłeś linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 Witam. Dopiero teraz zobaczyłem Twój warsztat. Bardzo fajnie wygląda . Będziesz jeszcze robił mocowania na pojemniki ? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazgul_1 Napisano 1 Października 2016 Autor Share Napisano 1 Października 2016 Witam Dzięki Jacku, co do mocowania widać je na 6 zdjęciu od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 upss, Nie zauważyłem ich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 Siemka - coś się tu dalej dzieje..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 22 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 22 Listopada 2016 A ma ktoś ładną fotkę tabliczki na amortyzator? Machnął bym projekt pod kaleczke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 22 Listopada 2016 Share Napisano 22 Listopada 2016 A ma ktoś ładną fotkę tabliczki na amortyzator? Machnął bym projekt pod kaleczke... Mam fotki tabliczek (na amortyzatorze były 3 tabliczki) Prześlij mi na priv swój adres e mail, to Ci podeślę zdjęcia. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazgul_1 Napisano 23 Listopada 2016 Autor Share Napisano 23 Listopada 2016 Siemka - coś się tu dalej dzieje..? Tak, tylko model idzie do gazety i nie mogę na razie dać fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Siemka - coś się tu dalej dzieje..? Tak, tylko model idzie do gazety i nie mogę na razie dać fotek Widziałem 2 zdjęcia w zapowiedzi nowego numeru Fajnie wygląda Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazgul_1 Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Witam Kilka fotek gotowego modelu, reszta w Mini Replice 92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 albo kiepskie zdjecia albo washa nie ma...troche plasko wyglada. za plasko jak na material do gazety moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nazgul_1 Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2017 Wash jest, do gazety zdjęcia robione były innym aparatem który wyzionął ducha, teraz mam inny i muszę się nauczyć robić nim zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Budowałeś go znakomicie. Z jajem. A efekt końcowy jest niestety mniej atrakcyjny, niż fotki z budowy. To pewnie kwestia ujęć. Wylatkowo nieciekawych. Nasuwa mi się w tym miejscu taka myśl, że robiąc model, dobrze jest sobie wybrać ciekawy egzemplarz. Który posiada to coś, co sprawi, że i model będzie efektowny. Fajne, kamo, fajne ślady eksploatacji. Może jeszcze coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Cześć, szczerze napiszę, że po zdjęciach warsztatowych spodziewałem się więcej. Naniosłeś sporo poprawek w stosunku do zestawu wyjściowego, ale wszystko zginęło pod moim zdaniem nie do końca trafionym malowaniem. Na zdjęciach model wydaje się bardzo jednolity - wash jest delikatny i w wielu miejscach ginie (przynajmniej na zdjęciach), suchy pędzel chyba zupełnie pominąłeś... Wydaje mi się, czy pomalowałeś go jakimś filtrem - widać pionowe i lekko skośne smugi na dużych powierzchniach - boki wieży, tylne drzwi... Nie do końca podoba mi się malowanie detali - elementy szklane (szyby peryskopów, drzwi, część świateł i kierunkowskazów), lusterka, znaki priorytetu drogowego, czy tylny stopień... Antena BFT jest w złym kolorze - powinna być jaśniejsza (bardziej Buff). Siatki są jak dla mnie najlepszą strona modelu, bo siedzą równo i prosto, oczka nie są zalane - ale pasowało by przeciągnąć suchym pędzlem (jakimś ciemnoszarym) po oczkach łączeniowych przeplot - w oryginale są chyba czarne... tylna antena jakaś taka krzywa... Do tego ciemne i słabiutkie zdjęcia, na których niewiele widać... Na tych fotkach pojazd wygląda zwyczajnie na brudny... Pooglądamy fotki w gazecie - zobaczymy co dalej... Tutaj - średnio to wygląda... W swoim mam zamiar zrobić zdecydowanie mocniejsze i bardziej kontrastowe malowanie jak w M1114 z linku poniżej: viewtopic.php?f=68&t=43867 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi