Nużek Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Na warsztat biorę rzadko podejmowany temat, być może nawet pierwszy na tym forum. Od dawna podobał mi się ten samolot. Zapewne ta czerwień ściągnęła moją uwagę. Nie znam producenta, nie wiem jak będzie się to coś kleiło. Nic nie będę dorabiał, dokładał itd. tylko to co w pudełku. W zestawie jest żywiczny kokpit oraz blaszki do kokpitu. Wypraski ciekawe w dotyku. Coś jakby skórka od moreli. Plastik taki milutki w dotyku, oby taki sam był w klejeniu i lakierowaniu. Na początek biały surfacer 1200 Kokpit bardzo fajnie zdetalowany choć niewiele będzie go widać. Może zrobię otwartą kabinę aby bardziej wyeksponować kokpit. Zapraszam do uczestniczenia w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 19 Września 2016 Share Napisano 19 Września 2016 Fajny wynalazek. SH robi modele na róznym poziomie ale wszystkie które robiłem da się złożyć. Wymaga to trochę więcej uwagi ale mają za to przewidywalne i znakomite kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 9 Listopada 2016 Autor Share Napisano 9 Listopada 2016 Do tej pory nie było czego za bardzo okazać, kokpit jest raczej mało widoczny, poza tym będzie on zamknięty. Wybrałem wersję z owiewką prawie w całości pomalowaną w kolorze kadłuba, będą tylko małe okienka tak więc nie skupiałem się bardzo na wnętrzu. W trakcie prac zmieniłem trochę kierunek rozwoju modelu i postanowiłem go zrobić z zamkniętymi wnękami podwozia. Generalnie wszystko pozamykane. Model bedzie "nadziany" na jakiś okrągły profil i przedstawiony "w locie". Na razie wygląda to tak. Spasowanie dosyć dobre, choć wymagało odchudzenia wnętrza aby zmieścić żywiczny kokpit który był w zestawie. Czeka mnie załatanie szpachlą dziur i obróbka materiału. Zapewne odtworzenie linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 9 Listopada 2016 Share Napisano 9 Listopada 2016 Super! Uwielbiam erę pierwszych odrzutowców, poszukiwań rozwiązań drogą prób i błędów, ślepych uliczek. Widać, że te samoloty tworzyli ludzie. Dobrze Ci idzie, wygląda że będzie to model błyskawiczny, tak jak samolot. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Czerwony!Szybki będzie!(wiadomo wszem że kolor czerwony dodaje prędkości! )Fajny jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 2 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2016 Hot news. Krwista czerwień na po(d)kładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 +10 do prędkości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 2 Grudnia 2016 Share Napisano 2 Grudnia 2016 Wiadomo kolor robi swoje ale jeszcze muszą być pasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 3 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2016 Pasów nie będzie ale będą naklejki tjuningowe no i czarna, "prawie" karbonowa maska oraz srebrny wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Warsztat zakończony. Zapraszam do galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=56356 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi