anarki85 Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Dobry wieczor jak w tytule chcialem przedobrzyc i pekla w pol ktos ma jakis pomys jak wyjsc z opresji by niebylo widac pekniecia a model niestracil swojego uroku dodam zdjecie pierwszym moim pomyslem byla proba przyciemnienia folia samochodowa ale niedobrze to wyglada chcialbym dodac zdjecie ale jestem nowym urzytkownikiem prosze o mala podpowiedz jak dodac foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 A można by tak na początek zacząć używać polskich liter i znaków interpunkcyjnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anarki85 Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Aż tak bardzo ci to przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Tzerba droboic nowa syzkba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 (edytowane) Aż tak bardzo ci to przeszkadza. To jak piszesz świadczy o, po pierwsze: Twoim szacunku do innych użytkowników lub jego braku, po drugie... (to pominę milczeniem). W kwestii szybki, to pisz bezpośrednio do Revella, przez ten formularz: http://www.revell.de/en/service/service-form/model-building.html Powinni Ci przysłać nową część. Ja tak zrobiłem kilka razy odnośnie uszkodzonych części lub kalkomanii, których nie było i zawsze dostawałem od nich przesyłkę z nowymi kalkami lub elementami Edytowane 20 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 20 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 20 Września 2016 Dobry wieczor jak w tytule chcialem przedobrzyc i pekla w pol ktos ma jakis pomys jak wyjsc z opresji by niebylo widac pekniecia a model niestracil swojego uroku dodam zdjecie pierwszym moim pomyslem byla proba przyciemnienia folia samochodowa ale niedobrze to wyglada chcialbym dodac zdjecie ale jestem nowym urzytkownikiem prosze o mala podpowiedz jak dodac foto Kolego - zacznij pisać poprawnie, bo nie zabawisz na tym forum zbyt długo. Admin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anarki85 Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Już dobrze przepraszam,pisząc mojego pierwszego posta trochę się rozpędziłem ;).Ok wracając do tematu mój model jest z TAMIY więc chyba kwestionariusz z REVELL tu nic niepomożę,marak-też myślałem przez chwile na dorobieniu tej szybki z plexy ,ale narazie muszę zacząć poszukiwanie jakiejś cieńiutkiej a tuż znowu schody bo mieszkam od 2 lat na terenie hollandi i tu mam troche ograniczone pole manewru.Jak narazie dziękuje wszystkim za zainteresowanie tematem ,i czekam dalej.A podpowie ktos z was jak dolączyc do posta zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 21 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 21 Września 2016 Pisząc maila, pod okienkiem tekstowym masz przycisk "Pełny edytor". Po kliknięciu pokażą się dodatkowe elementy edycji. Teraz tylko wystarczy wybrać z górnej belki przycisk "Img" otrzymasz taki kod: [img][/img] Aby wkleić zdjęcie do postu wystarczy wkleić adres internetowy do zdjęcia pomiędzy dwa znaczniki [img] Dla przykładu wpisując taki adres: [img=http://modelwork.pl/images/logo/logo.jpg] otrzymasz coś takiego: Aby pozyskać adres do wklejenia po prostu kliknij na obrazku który chcesz wkleić do forum prawym przyciskiem myszy i skopiuj adres obrazka. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 ...mój model jest z TAMIY więc chyba kwestionariusz z REVELL tu nic niepomożę,marak-też myślałem przez chwile na dorobieniu tej szybki z plexy ,ale narazie muszę zacząć poszukiwanie jakiejś cieńiutkiej ... Słusznie zauważyłeś, że Revell tu nie pomoże, a z Tamką jest gorzej. Plexi takiej cieńkiej raczej nie dostaniesz. Jeśli masz gdzieś w pobliżu punkt laminowania dokumentów, poproś, żeby zlaminowali Ci ze sobą dwie folie. Dobre są też folie z opakowań zabawek - tylko problem, że one już na starcie są często porysowane. Jeśli szybka jest gięta w dwóch kierunkach, to będziesz musiał zrobić kopyto i giąć na gorąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anarki85 Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 dziekuję za podsunięcie mi paru pomysłów napewno bedę prubował by odratowac mój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Podobnie jak kolega Marak proponuję wykorzystać tę szybkę jako wzór- kopyto do zrobienia nowej Cienkie opakowanie z przezroczystego plastiku na ciepło naciągasz na kopyto. Kształt docinasz skalpelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Tutaj można kupić bardzo dobrej jakości tanie przezroczyste tworzywo do formowania na ciepło https://www.swiatmodeli.eu/pl/c/Plyty-przezroczyste/155 Jest zabezpieczone folią, więc dostajesz krystalicznie czyste, nie porysowane. Nie wiem jedynie jak z wysyłką do NL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Skoro to model Tamiyi, to spróbuj do nich napisać. Nigdy nic nie załatwiałem z Tamiyą, jeśli idzie o uszkodzone elementy. Nie wiem więc jak to wygląda i czy w ogóle jest jakaś reakcja ze strony producenta, ale może warto spróbować. W ogóle, to fajnie, że są tutaj aktywne osoby zamieszkałe w NL- nie jestem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Małe szanse. Załatwiałem kiedyś (przy pomocy sklepu) reklamację pękniętej owiewki do F-16. Trwało to jakieś pół roku, ale w końcu przysłali... bodajże 20 owiewek, do tego jeszcze odpłatnie. Nie wiem czy to jest do załatwienia bez wsparcia sklepu/importera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anarki85 Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Uuuu to niezły czas oczekiwania aż strach się bać, myślę że dziś pokombinuje coś dorobić dam znać jaki bedzie efekt chodz zakładam że mizerny pzdr dla pitera ;).karambolis obczaje tego linka co mi wkleiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi