Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Z boku są wzdłuż luf takie wygięte bodajże wzmocnienia, trumpek tego nie dodaje? https://lh3.googleusercontent.com/cqWMLViIltzu04Kzz4o44DwL-qZ90tW94ttj7u1n776RculVy74LaWpEMXkPGmZ2ushPJcu_zAuifg=w1366-h768-rw-no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 19 Października 2016 Autor Share Napisano 19 Października 2016 Niestety nie. No a ja głupi nie pomyślałem żeby to dodać:/ Coś trzeba będzie zakombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 22 Października 2016 Autor Share Napisano 22 Października 2016 Przywiozłem ramę z pracy z malowania żeby parę fotek zrobić. Nie ukrywam że korciło mnie żeby założyć chociaż na sucho wyrzutnię na ramę. Koła, tak jak już wspominałem, to odlewy żywiczne wykonane przez członka tego forum Marcina M. Wielkie dzięki:D Wygląda to obecnie tak: Rama tak jak pisałem wcześniej wymaga poprawek. Białe kropeczki to pyłek z kartonu w którym był transportowany model. nie przykleił się do farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 Nieźle wygląda. Cieszę się, że mogłem pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Z boku są wzdłuż luf takie wygięte bodajże wzmocnienia, trumpek tego nie dodaje? https://lh3.googleusercontent.com/cqWMLViIltzu04Kzz4o44DwL-qZ90tW94ttj7u1n776RculVy74LaWpEMXkPGmZ2ushPJcu_zAuifg=w1366-h768-rw-no Tylko w celu ''naukowym'' sprostuję że nie są to żadne wzmocnienia luf,to wytłoczona na zewnątrz prowadnica która wprowadza rakietę w ruch obrotowy tak jak gwint w lufach karabinów.Od wewnątrz w tym miejscu biegnie kanalik prowadnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Z boku są wzdłuż luf takie wygięte bodajże wzmocnienia, trumpek tego nie dodaje? https://lh3.googleusercontent.com/cqWMLViIltzu04Kzz4o44DwL-qZ90tW94ttj7u1n776RculVy74LaWpEMXkPGmZ2ushPJcu_zAuifg=w1366-h768-rw-no Tylko w celu ''naukowym'' sprostuję że nie są to żadne wzmocnienia luf,to wytłoczona na zewnątrz prowadnica która wprowadza rakietę w ruch obrotowy tak jak gwint w lufach karabinów.Od wewnątrz w tym miejscu biegnie kanalik prowadnicy. człowiek się wielu rzeczy uczy aczkolwiek, takie wytłoczenia możliwe, że wpływają na sztywność lufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 (edytowane) W dniu 26.09.2016 o 13:56, TomB(raider) napisał: No nie... Chciałem zrobić BM-21 w polskim malowaniu i kupiłem pierwszy z zestawów, który się pokazał. Jak później przeglądałem zdjęcia, to zauważyłem, że tłumik (?) jest w polskich BM-21 z przodu... Zastanawiałem się jak to przerobić, a tu widzę Trumpek nie dość, że dobrą wersję wydał, to jeszcze z polskimi oznaczeniami. Jak żyć? Dokup kubraczek https://www.mojehobby.pl/products/URAL-4320-engine-deck-with-canvas-cover.html Tłumik da się spokojnie dorobić. Edytowane 20 Marca 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 Cóż to za wykopaliska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 W dniu 26.09.2016 o 13:56, TomB(raider) napisał: No nie... Chciałem zrobić BM-21 w polskim malowaniu i kupiłem pierwszy z zestawów, który się pokazał. Jak później przeglądałem zdjęcia, to zauważyłem, że tłumik (?) jest w polskich BM-21 z przodu... Zastanawiałem się jak to przerobić, a tu widzę Trumpek nie dość, że dobrą wersję wydał, to jeszcze z polskimi oznaczeniami. Jak żyć? Dokup kubraczek https://www.mojehobby.pl/products/URAL-4320-engine-deck-with-canvas-cover.html Tłumik da się spokojnie dorobićć. 22 minuty temu, Tomek Mroczkowski napisał: Cóż to za wykopaliska? Może autor dokończy rozgrzebany model, odrobina weny i inspiracji............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 Nekromanta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 Dla liczniczka post jest post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 20 Marca 2022 Share Napisano 20 Marca 2022 (edytowane) 45 minut temu, robertmodelarz napisał: Może autor dokończy rozgrzebany model, odrobina weny i inspiracji............ Autor od trzech lat nie logował się na forum... Możliwe, że model już dawno zrobiony w domowym zaciszu albo zarzucił hobby A już sie ucieszyłem, że ktoś robi gada i będzie można coś podpatrzeć. Edytowane 20 Marca 2022 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 Jego Facebook też nieaktywny od prawie 4 lat więc chyba zarzucił hobby. Szkoda. Też miałem nadzieję. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 21 Marca 2022 Share Napisano 21 Marca 2022 (edytowane) W dniu 20.03.2022 o 23:00, Bzdura napisał: Dla liczniczka post jest post Może i to post licznika, ale sam dostałem taki model: Szukałem wątku na forum z budowy BM-21 Edytowane 22 Maja 2022 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi