Jump to content

Powstanie Warszawskie 1/35

Czes
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich jestem nowa osoba na tym forum. Modelarstwem zajmuje sie o kolo 2 lat, chcialbym podzielic sie z wami moja nowa praca pod nazwa 'Powstanie Warszawskie 5.VIII.1944 Gesiowka'. Proszę o ocenę tej pracy I jakies porady na przyszlosc. Dziekuje, Mam jeszcze dwie prace ale ta jest dla mnie wazna bo chce ja wystawic na konkursie 8 pazdziernika w dublinie gdzie na ta chwile mieszkam. Pozdrawiam

2aexc1j.jpg

2hdo0g2.jpg

2dqvr5h.jpg

2r6cdpw.jpg

2w59dhi.jpg

Ta sama tematyka co w mojej dioramie , tylko skala inna. Nie najlepsze zdjęcia, co trochę zaciera obraz, ale generalnie moim zdaniem ok. Będzie polski akcent w Dublinie .

Do tej diorama na wstawie dolanczam opis zdobycia czol gow, calej akcji odbicia wiezniow I kilka zdjec.opis w jezyku angielskim wiec poznaja troche histori.

Zanim wyślesz post, to proszę przeczytaj go dwa razy i popoprawiaj błędy.

Pozdrawiam jawkers.

Z grubsza wygląda fajnie, ale ciężko coś więcej powiedzieć bo zdjęcia bardzo małe. Wrzuć większe jak możesz. Masz może też zdjęcia z etapu budowy i klejenia czołgu? Może coś więcej o modelu? Producent, dodatki?

Czesc.Do dioramy uzylem Panther G firmy Tamiya dodalem metalowa lufe i zimmerit ktory wykonalem sam uzywajac do tego tamiya putty.Byl to moj drugi zimmerit(poprosze o opinie).Po naniesieniu podkladu oxide red (spray tamiya) model pomalowalem farba xf-60 tej samej firmy.Nastepnym krokiem byl filter,wash,nature effects I suche pigmenty wszystko firmy mig.Podstawa pod diorame to ramka ze zdjecia(szybe pomalowalem na czarno) a na nia nakleilem droge (gotowy produkt firmy Reality in scale) ktora pomalowalem odpowiednimi kolorami.Gruz wykonalem z gipsu dodaja rozne kolory farby.Figurki to zestaw firmy dragon (co moglem przerobilem).Pozdrawiam

Witam wszystkich.8 pazdziernika rozpoczela sie wystawa modelarska (Irish National Models Show) w Dublinie.Pisalem wczesniej ze chcem wziasc w niej udzial z moja praca Powstanie Warszawskie.Wkleje kilka zdjec dioram z ktorymi rywalizuje .Milego ogladania I oceniania.

9vk36q.jpg

260a98j.jpg

2qb5a1j.jpg

rko3ea.jpg

ma8ad5.jpg

35hdxug.jpg

• 3 weeks later...
Cześć Czes.

Jakich kolorów używałeś do pomalowania chodnika i kostki brukowej?

Przeprasza ze tak dlugo nie odpisywalem.

Cala ulice z chodnikiem najpierw pomalowalem flat black(tamiya) pozniej kostke brukowa kolorem tamiya xf-25,chodnik kolorem xf-19 uzylem pozniej washa (mig-earth I suchych pigmentow firmy mig-europen dust,german earth dark,skruszonego czerwonego gipsu).Pozdrawiam

• 1 year later...