makinen Napisano 5 Października 2016 Share Napisano 5 Października 2016 Żandarmeria na ukończeniu, duński dumvee czeka na jeden element, który zamówiłem, a podstawkę pod M1151 z trałem będę sobie spokojnie robił w wolnych chwilach. Padło więc na kolejny model sił specjalnych w barwach Nowej Zelandii. Jest dostępna na rynku konwersja do tego modelu firmy AC Models , ale wściekle droga i niezbyt dobrej jakości. Wygląda tak: Bazą jak zwykle model M1025 firmy Tamiya, a reszta, to scratch i rozmaite szpeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 A ci panowie są razem z konwersją AC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Na chwilę obecna tyle, czyli niewiele. Skombinowałem dwie skrzynie na nadkola i jedną (niższą) do wnęki tylnych drzwi. Podwozie też złożone. Teraz rozkminiam montaż stelaża wraz z obrotnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Drobna mała praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2016 Podgoniłem trochę. Pomalowany środek i spód- kolejność taka związana z koniecznością skończenia wnętrza przed montażem obrotnicy. Całość poskładana na sucho. Skrzynie boczne w oryginale są drewniane (płyta OSB?), więc swoje obkleiłem balsą 0,3 mm. Wyszło bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Skrzynie skrócone, wymieniłem tez zaślepki drzwi tylnych na zrobione z balsy. Zrobiłem nową skrzynię za kierowcą. Jest wyższa, niż ta za siedzeniem pasażera. Wklejona płyta drewniana za siedzeniem kierowcy. Całość na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Jest lepiej po poprawkach, zaczyna nabierać wyglądu Oderwij zapinki maski i przyklej je odpowiednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Czemu służą te brązowe plamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Jest lepiej po poprawkach, zaczyna nabierać wyglądu Oderwij zapinki maski i przyklej je odpowiednio Maska jeszcze nie jest przyklejona Krzysiek- nie wiem...fantazja załogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Maska jeszcze nie jest przyklejona Obym się mylił, ale nie przewiduję sukcesu, zwłaszcza z lewej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monikowa26 Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 mnie się podoba trochę fantazji.. oczywiście nie jestem jakąś znawczynią po prostu cieszy to moje amatorskie oko. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2016 Skrzynie dostały docelowy kolor. Poukładałem tez trochę klamotów do środka, ale to jeszcze nie koniec. Zamykam działalność w tym roku życząc wszystkim zapału, chęci, pełnego portfela i inspiracji na polu modelarskim, a życiowo prostych dróg i realizacji celów, marzeń w zdrowiu i z uśmiechem na ustach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Głupie pytanie. Czo on jest już zewnątrz pomalowany? Bo chyba nie jest to finalna warstwa - zielony na progach widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2016 Spód, wnętrze i tym samym wnęki drzwi są zielone. Farba zewnętrzna jest natryśnięta na zielony i tu i ówdzie może sie lekko przecierać. Taki efekt chciałem uzyskać na progach, gdzie jest najmocniej narażona na ścieranie, ale na zdjęciach referencyjnych tego nie widać (oglądałem model z takimi otarciami). Mogę to zamalować, jeśli razi zbyt mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Nie no jak taki był plan to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Panowie, macie jaki pomysł na zrobienie takiej blachy? Próbowałem z blaszki puszkowej i papieru. W obu przypadkach przetłoczenia kształtowane na profilach. Niestety blacha zbyt twarda, a papier tez sie nie układa. Ktoś ma jakaś koncepcję? Słuszną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 4 Stycznia 2017 Panowie, macie jaki pomysł na zrobienie takiej blachy? Posklejaj ze sobą profile evergreen naprzemiennie grube cienkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Bulik- a o jakich pojemnikach mowa? Mozesz jakies foto podrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Aaaaa! Taka! Wszystko teraz jasne! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 A moze odpowiednio ksztaltowana grubsza folia aluminiowa spozywcza jest dosc sztywna i daje sie ukladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Zmierzam ku zakończeniu wnętrza, choć kilka drobnych elementów jeszcze dojdzie. Zrobiłem nosze, pakunek pod nimi i na drugiej burcie, zwiniętą zasłonkę nad kierowcą, uchwyty mocowania stelaża obrotnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2017 Brnę dalej. Obrotnica prawie gotowa- brakuje jednej skrzynki amunicyjnej i MK19. Produkują się też granaty dymne. Aktualizacja obejmuje boczne uzbrojenie na swingarmie, podstawa wraz z anteną, oraz sama obrotnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2017 Brnę dalej z detalami. Wymęczyłem tylną półkę, ale nijak nie mogę dobrać koloru kamuflażu... Następne zdjęcia, to już chyba Galeria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 Zdjęcie rozumiem poglądowe jest, bo kolory tych "worków" na focie jednakowe są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2017 Jeden worek jeszcze nie jest pomalowany bazowym. Szpachla z tylu schnie. Chodzi mi o kolor plamek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi