maciekj Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 Śledzę budowę z wielką uwagą.Lustereczko perełka.Kolor sufitu powinien być bardziej żółty, chyba że zdjęcia przekłamują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 23 Listopada 2016 Autor Share Napisano 23 Listopada 2016 Dzięki. Co do lustra , hmm jakoś nie przypadło mi do gustu z zestawu. Poszukałem i znalazłem w złomie chromowany kapsel od któregoś US trucka. Sufit w/g zaleceń powinien być beżowy-- i taki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Sufit ma różne wersje, najczęściej spotykaną jest w kolorze jajecznym, czyli taki beż z lekką domieszką żółknięcia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Listopada 2016 Autor Share Napisano 25 Listopada 2016 Lecimy dalej. Wkleiłem dwie półścianki, schody (do nieba) i ściany podtrzymujące. A może dalej już nie budować ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Pierwszy dach jest już wklejony. Dziś położyłem podkład na boczne panele. Aerograf i biały poliuretanowy podkład Vallejo Air. Pierwsze kalki są już na banerach. I pierwsze przymiarki. Pasują. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2016 Ciąg dalszy tego zamieszania --- pniemy się w górę i demolujemy grill Jeszcze kilka detali, ciąg dalszy malowania podkładem i kolorem docelowym i odkładam model . Montaż już w roku 2017. Cisza w wątku więc wracam do Neoplana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2016 W między czasie przy okazji uruchomienia aerografu psiknąłem boki i elementy przodu i tyłu wraz z maską silnika. Jeszcze tylko clear Racing i gotowe do montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Cześć, gdzie można kupić w PL te farby ZeroPaints? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Cześć, gdzie można kupić w PL te farby ZeroPaints? Witaj. To nie są Zero Paints. Naszym specom od handlu nie opłaca się sprowadzenie tych farb. Farba widoczna na fotkach to Vallejo Model Air -- przeznaczone do malowania aerografem. Odcień farby to Ferrari Red dedykowany na ten autobus. Farba akrylowa, matowa , kompatybilna z lakierem bezbarwnym błyszczącym MOTiP Racing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Zero Paints ma od jakiegoś czasu dystrybutora w Polsce: MegaFun To hurtownia, ale wystawia na znanym portalu aukcyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Oraz http://agtom.eu/314-zero-paints Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2016 Karoseria w 95% pomalowana i tryśnięta bezbarwnym lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2016 Ostatnie elementy karoserii już pomalowane. Suszenie , kalki i clear. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2016 Witam. Pierwsze kalki na polakierowanych częściach nadwozia. Jako bonus drugi silnik --SCANIA-- na podstawce. Pozdrawiam Miłych i spokojnych Świąt Góry modeli pod choinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 Super model się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Dzięki. Ale do końca jeszcze wszystko może się zdarzyć . Zacząłem zabawę z uszczelkami i szkleniem okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Witam. Wczoraj doszkliłem resztę kasty. Boczne ściany są już właściwie gotowe do montażu na ramie. cdn.... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2017 Cześć. Reszta szyb już wklejona. Musiałem zobaczyć co w trawie piszczy. Jeszcze nie poszalałem z klejem -- na razie jest skompletowane i...... aż strach się bać czy będzie pasowało wszystko do siebie. A więc tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Jak równo poprzyklejałeś przód i tył, to będzie ;-) Jak nie...to powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2017 Jak równo poprzyklejałeś przód i tył, to będzie ;-) Jak nie...to powodzenia To było na sucho. Ale mam na uwadze wszelkie informacje co do montażu. W razie czego to jest jeszcze CA z przyspieszaczem. Zobaczymy. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 No no ładny ten czerwoniak nie moja bajka ale oko cieszy. Powodzenia przy montażu poszycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2017 No no ładny ten czerwoniak nie moja bajka ale oko cieszy. Powodzenia przy montażu poszycia. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Klasa wykonanie Mark, grill i chromowane detale stawiaja kropke nad i. Naprawde swietna robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 28 Lutego 2017 Autor Share Napisano 28 Lutego 2017 Poleżało, postało, aż mnie wnerwiło i już prawie koniec. Potem do garażu , obok Renault-a. 2 godz. póżniej........ Buda sklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 1 Marca 2017 Share Napisano 1 Marca 2017 Spory ten BUS wyszedł, niezła robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi