zakurzony Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 I ostatni z modeli niegdyś zrobionych, obecnie sfotografowanych. Wybór S-Model zamiast First to Fight podyktowany przede wszystkim bardziej realistyczną grubością ścianek. Od siebie dodałem próbę odwzorowania wnętrza plus drobiazgi z zewnątrz (szperacz, kierunkowskazy etc). Znów niestety mam wrażenie, że nie podołałem kolorystyce fotografii - tym razem na zdjęciu za mało niebieskiego w tym szarym. Tym niemniej prezentuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Jak na taki mały wózek to świetnie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Jak na skalę 1/72 to dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Francja elegancja . Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 26 Października 2016 Autor Share Napisano 26 Października 2016 Cieszę się, że się spodobał Biorę się zatem za kolejną dłubaninę (bo już widzę, że ze starych form Esci modelu redukcyjnego łatwo zrobić się nie da) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 Fajny mikrus, dobrze zrobiony . Ja ESCI/Italeri bym odradzał - sam postanowiłem że nie kupię żadnego ich modelu... no chyba ze zrobią coś nowego i w przyzwoitej jakości . Te modele sięgają chyba lat siedemdziesiątych... wtedy może i były "niezłe", ale obecnie od Chińczyków, czy Niemców odstają o lata świetlne... nie mówiąc już o takim Flyhowk'u... ale to inna dyscyplina . Jak walczyłem z Elefantem z Italeri, to nie byłem pewien, czy oni w ogóle widzieli plany tego pojazdu . Reflektor szlifowałeś, kupowałeś, czy jeszcze inna technika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 26 Października 2016 Autor Share Napisano 26 Października 2016 Pełna zgoda co do oceny form Esci - elementy grubociosane i niewymiarowe, absurdalnie umieszczone wpusty etc (acz potrafią zaskoczyć niezłym detalem). Mają jednak jedną niezaprzeczalną zaletę, a mianowicie dotyczą modeli, których nadal nikt inny nie produkuje. Zacząłem juz Dodge'a 3/4 ton, a w planach M3A1 Scout Car. (Szczegolnie dziwi brak tego drugiego w jakiejkolwiek innej ofercie w 72 . A takich Sd.Kfz. 251 multum ) Zakładam dużo szlifowania, wkładu własnego, blach ze zbliżonych modeli oraz mnóstwo przekleństw, i jakos pójdzie A reflektory - po mało zadawalających próbach z CA i Micro Krystal - kupiłem zestaw "szkieł" z Elfa i bardzo sobie chwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 26 Października 2016 Share Napisano 26 Października 2016 Chociaż bardzo cenię swojego Scout Cara, bo przyniósł mi masę nagród, to nie podjął bym się budowy tego modelu jeszcze raz. Postanowie dotyczące Italeri nadal jest we mnie mocne, mam wprawdzie Panther z ESCI, ale nie przewiduje bym go kiedyś zrobił... taki stary, nietrafione zakup . Ja lampy robię z Micro, jak dla mnie jest ok, tylko trzeba położyć kilka warstw. Przy JSU-152 nawet gogle panerniakow nim zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 29 Października 2016 Share Napisano 29 Października 2016 Fajnie się ogląda ,jakby miał w sobie coś miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi