Melgir Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 Hej,macie może jakieś sposoby na zrobienie trawy lub śniegu na dioramę ? Chodzi mi tu o coś co mogę zrobić sam nie kupując żadnych posypek itd. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 Jako śnieg możesz użyć wikolu wymieszanego z sodą kuchenną a taką wyższą trawę fajnie robi się z przyciętego włosia z pędzla,.szczotki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melgir Napisano 27 Października 2016 Autor Share Napisano 27 Października 2016 rozumiem,dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 A niższą,krótką?. Włączyłem się do dyskusji bo to dla mnie ciekawy temat. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 Takiego czegoś szukajcie bez kombinowania, bo koszty niewielkie, a efekty super! Trawa elektrostatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 To fakt, jeżeli chce się krótką trawę to nie ma co kombinować, Grzes ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melgir Napisano 27 Października 2016 Autor Share Napisano 27 Października 2016 A niższą,krótką?. Włączyłem się do dyskusji bo to dla mnie ciekawy temat. Pozdro raczej nie zastanawiałem się nad tym lepsza chyba byłaby krótsza ale długą też bym nie pogardził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melgir Napisano 27 Października 2016 Autor Share Napisano 27 Października 2016 Takiego czegoś szukajcie bez kombinowania, bo koszty niewielkie, a efekty super!Trawa elektrostatyczna Słyszałem o tym sposobie ale nie wiem za bardzo jak tego użyć wiem ,że trzeba tą trawkę jakoś elektryzować ale jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 27 Października 2016 Share Napisano 27 Października 2016 Podłoże smarujesz Wikolem. Trawę sypiesz z góry na podstawkę (ja robię to szczyptami tak jak się soli) a trawka sama się odpowiednio układa. Ot i cała historyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melgir Napisano 27 Października 2016 Autor Share Napisano 27 Października 2016 ok dzięki,wydaje się proste i skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 27 Października 2016 Czołem No nie do końca, elektrostatyczna wymaga "sadzarki" można ją zrobic z packi na muchy, za kilka pln i wtedy efekt jest dużo lepszy lub z pakuł hydraulicznych ale trzeba się na orać nie co więcej, zależy od skali do jakiej planujesz wykonać,żeby nie być gołosłownym roślinki z łąki w większości trawa listki i inne roślinki zwykłą kartka z drukarki taki małe co i jak http://s1196.photobucket.com/user/GreifAB/library/Tutorial%20zieleniny?sort=2&page=1 Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 28 Października 2016 Czołem No nie do końca, elektrostatyczna wymaga "sadzarki" można ją zrobic z packi na muchy, za kilka pln i wtedy efekt jest dużo lepszy lub z pakuł hydraulicznych ale trzeba się na orać nie co więcej, zależy od skali do jakiej planujesz wykonać,żeby nie być gołosłownym roślinki z łąki w większości trawa listki i inne roślinki zwykłą kartka z drukarki taki małe co i jak http://s1196.photobucket.com/user/GreifAB/library/Tutorial%20zieleniny?sort=2&page=1 Pozdro Dokładnie. Wcześniej trawę sadziłem poprostu sypiąc jak sól. Ale jak zrobiłem sobie elektrosadzarkę, od razu widać różnicę. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 28 Października 2016 Share Napisano 28 Października 2016 No ja Panowie również sobie zrobiłem owo urządzenie do sadzenia, ale przy mojej skali (1:72) i zrobieniu kilkunastych podstawek z trawą, stwierdzam, że efekt sypania bez sadzarki jest równie zadowalający. Przy większych skalach 1:48 1:35 faktycznie użycie sadzarki może okazać się niezbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melgir Napisano 28 Października 2016 Autor Share Napisano 28 Października 2016 Dzięki wszystkim za pomocne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Na YT widziałem patent z trocinami w woreczku foliowym, zamykamy woreczek razem z dyszą spraya z np. zieloną farbą. Potrząsamy zawartością i jednocześnie rozpylamy farbę. Powinny wyjść zielone trociny. Zastanawiałem się jeszcze nad tym czy taka metoda przejdzie z np. kaszą manną, gryczaną itd. lub nawet z drobno pociętymi pakułami hydraulicznymi w połączeniu z różnymi kolorami farb. Mogłoby byc to jakieś uzupełnienie trawy elektrostatycznej. Coś ktoś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi